Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

stockton

Üye
Güncelleme çıktığından bu yana yazılan 20 sayfayı ard arda okudum. Her zamanki gibi, eğilim "bu sefer olmuş galiba" dan "bu MS adam olmayacak" a doğru kademe kademe evrilmiş! İyimserlik ve coşku yerini hayal kırıklığına bırakmış!

Bu MS adam olmayacak galiba!

Bir de gidip Android işletim sistemine uygulama yapıyorlar.
İnsan ilk önce kendi kapısının önünü temizler.
Hangi akla hizmet ediyorlar anlamak zor.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen ne iOs, ne de Android Os.

Bir de gidip Android işletim sistemine uygulama yapıyorlar.
İnsan ilk önce kendi kapısının önünü temizler.
Hangi akla hizmet ediyorlar anlamak zor.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen ne iOs, ne de Android Os.
Teşbihte hata olmaz ne demişler "olacak olan oğlak b.kundan belli olurmuş".

papakudioflu

Emekli Yönetici
Nihayet dün gece "aptal" karma değeri hatasını aşarak telefonu Windows Phone 8.1'e geri döndürmeyi başarıp Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10549.4 derlemesini Lumia 930'a yüklemeyi başardım. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ben bir önceki Yapı 10536'da da pek bir sorun yaşamamıştım. (bu yönden şanslılar arasındayım )

Bugün biraz kurcalama fırsatım oldu. Genel olarak başarılı olmuş. Bir Preview sürümü için iyi diyebilirim. Şarj konusuna pek girmek istemiyorum çünkü henüz daha çok yeni ama gece 00:30'dan sabah @bulutsuzgece ile konuştuğum saat 10:50'ye kadar bekleme modunda (arkaplanda mağaza güncellemeleri yapılıyordu) sadece %2 şarj kullanmış ve şarjım %98'deydi.

Beğendiğim noktalardan başlarsam: Dpi ayarı harika bir çözüm olmuş. Bu sayede dördüncü kolon canlı karo, eylem merkezinde ekstra hızlı ayar butonları ve görev yöneticisindeki o harika görüntü tüm cihazlara verilmiş oldu. Yoksa her cihaz için ayrı ayrı özellikler verilmesi gerekecekti. Dpi ayarının manuel olarak kullanıcıya bırakılması önemli bir sorunu sessiz sedasız çözmüş oldu. Manuel Dpi ayarı ile elde edilen menü görüntülerine aşağıdaki ekran görüntülerinden göz atabilirsiniz.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bir diğer güzel değişiklik ise Ayarlar menüsünde yapılmış. Ayarlar menüsüne ilk girdiğinizde pek bir değişiklik göze çarpmıyor. Fakat telefonu yan çevirdiğinizde menü aynı Windows 10 PC sürümünde olduğu gibi değişiyor. Aslında bu görünüm daha önceki yapılarda da vardı fakat artık tablet görünümü gibi solda ayar menüleri listesi ve sağdaki pencerede, seçilen menünün detaylı görünümü hoş olmuş.

Bu arada dikkatimi çeken bir ayrıntıyı da paylaşayım. Bildiğiniz üzere Windows 10 Mobile mağaza güncellemesi yaparken uygulamanın tamamını indiriyordu. Fakat aşağıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz üzere 4.0MB olan uygulama için sadece 0.4MB indirme olduğu gözüküyor. Bu durumda uygulamalar için sadece güncelleme boyutu kadar indirme özelliğinin de gelmiş olabileceğini düşünüyorum.

Genel olarak değerlendirirsem, uygulama geçişleri, Başlat menüsü, Kilit ekranı, eylem merkezi ve bildirimler gibi menülerde bir önceki yapıya göre ciddi oranda akıcılık sağlanmış. Fakat arayüzde kozmetik bazı hatalar hala devam ediyor. Sanırım bu hataların giderilmesi için de (özellikle Türkçe hataları) sistemin final güncellemesi için Microsoft Türkiye ekibinin elinden geçmesini bekleyeceğiz.

Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10549.4 derlemesinin mevcut haliyle kullanıcıların beklentilerini karşılayacağını düşünmüyorum. O yüzden Windows Insider kullanıcıları bu yapıda da "tamam bu sefer olmuş" demeyeceklerdir. Zira manuel Dpi ayarı dışında yenilik olarak herhangi bir gelişme yok. Beklenen özellikler ki özellikle Split Screen ve Kilit Ekranı uygulaması ve kişiselleştirmesinin kullanıcılara ne zaman sunulacağı bu yapıda da en çok sorulan soru olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Ekli dosyalar

Tepkiler: bulutsuzgece, Esendağlı, bozkirdangelen ve 1 kişi daha
Haha 3. Yapıdayken bi yazı okumuştum ms wp ana sistemini bozup yedeğinide almamış diye ve yuzden 3 .sistemde çıkan şişme olayı nı çözemediği için yapıları uzatacak gülmüştüm ama gorunen o kı her ay yeni yapı çıkıor bence bu koca 10 aptal yapı sadece 2yapılık iş sistem şişmesin diye 1 2 ozellık ve ardında yeni yapıyı yayınlıolar taaaa çozene kadar bende 2 yıldır cefasını çektim bu sefer hakikaten umidim bitti

rcxy

Üye
DPI ayarını % 175 olarak ayarladığımda microsoft un evrensel olan uygulamalarının bir çoğu, edge, outlook takvim ve mail, groove müzik ve store başta olmak üzere farklı ara yüzlere sahip bir hale geliyor. Hatta hepsi için yeniden mağazadan güncellemeler oluyor. Resim yükleyemiyorum ama evrensel uygulamalarda ulaşılmak istenen noktaları göstermesi açısından güzel. En azından pc deki hallerine nihai noktada evrileceklerine işaret ediyor. Microsoft'a bu kadar kızgın ve tepkili olunan bir ortamda avuntu gibi bir çaba olarak algılanmasın sakın. Ben de 2013/Ocak ayından bu yana sistemin oturmasını bekleyenlerdenim. 3 yıl sonunda tahammülün tükenmesi ve beklentilerin boşa çıkacağına dair inanç oluşması kadar doğal bir şey yok. 3 ay sonra vaad edilen şeylerin hepsinin tastamam yapılıp dört dörtlük bir işletim sistemi geleceğinden herkes emin olsa bile uzun zamandır sabırla bekleyen hatta yeşil vadiyi bulma umuduyla hep bir sonraki tepenin ardını umut eden windows mobile kullanıcılarının reaksiyon göstermesi kadar doğal bir durum olamaz. Yine de gemileri yakmadan yeni çıkacak cihazlar ve w10 mobile ın resmi duyurusunu beklemekten başka da yapacak bişey yok. En azından kendi adıma. En nihayetinde cep telefonu

Tepkiler: bozkirdangelen

remzi33

Üye
Nasıl %175 yapıyorsun ki? bende %225 %250 ve %300 (önerilen) seçenekleri var. Cihaz L930

rcxy

Üye
1520 benimki. En sola, sıfırlayana kadar getirince % 175 oluyor.

bayon

Üye
ya bende 4 kolon olmuyo onu nereden yapacağım ? L930

m542tf

Üye
l1520 de görüntü ayarını %175 yapınca telefonu kullanmak ayrı bir keyifli oluyor.

papakudioflu

Emekli Yönetici
Sistemde bir hata mı yoksa bilerek mi yapıldı bilmiyorum. Ama deneyenler sonucu buraya yazarsa iyi olur.

Görev yöneticisindeki tüm açık uygulamaları kapatıp Başlat Ekranına dönün. Görev yöneticisinde açık uygulama olmasa bile "Geri Ok" tuşuna basıldığında kapatılan uygulamaları sırayla açıyor.

braayn

Üye
Beyler klavyede yazarken space tuşuna basınca bazen istemeden diğer dillere geçiş yapmış oluyorum sizde de oluyor mu?

Sanırım kimsenin 8.1 e dönmeye niyeti yok,bende dahil

rcxy

Üye
Beyler klavyede yazarken space tuşuna basınca bazen istemeden diğer dillere geçiş yapmış oluyorum sizde de oluyor mu?
Space i kaydırınca dil değiştirme özelliği bazen bende de istemeden oluyor, space biraz dengesiz basınca kaydırıyor gibi algılıyor sanırım.

oguone

Üye
lumia 820 dpi ayarı sadece yazıları küçültüyor

Tepkiler: mami_61_29