Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

tanyyy

Üye
telefonlar için değil o tarih, pc ve tabletler için.

yuvanacuu

yuvanacuu

Üye
  • Beğen
Tepkiler: byibo
Aybars1979

Aybars1979

Üye

bundan bahsediyorsun değil mi bende 10dk önce fark ettim dedim bu ne ne oluyor diye tam sürüm çıkmadı ancak deneme sürümünü windows 7 olupta kurmak isteyenler için bir yükseltme seçeneği sunulmuş sadece
galiba windows 10 çıkış tarihi belli oldu 29 temmuz diye bir tarih buldum emin değilim ancak
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

yükseltin treni kaçırmış olmayın sonra hele hele sürümünüz orijinal değilse hiç beklemeden yükseltin.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
yükseltin treni kaçırmış olmayın sonra hele hele sürümünüz orijinal değilse hiç beklemeden yükseltin.
Bu fırsat sadece windows 7 ler için mi geçerli? yoksa 8 veya 8.1 için de geçerli mi?

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Bu fırsat sadece windows 7 ler için mi geçerli? yoksa 8 veya 8.1 için de geçerli mi?
yanlış hatırlamıyorsam orijinal olmayan tüm win 7 ve üstü (xp lerde dahil olabilir tam hatırlamıyorum) insider a dahil olup indirenler de win10 ücretsiz geçiş yapabilecek. bu kısımdan eminim ama süresi ne kadar ondan emin değilim 1 yıllık ücretsiz geçiş süreci var ama ona hangileri dahil onu hatırlamıyorum o yüzden treni kaçırmayın diyorum şuan zaten pc için olan mevcut deneme sürümü son derece kullanışlı. ayrıca pc için yeni bir sürümün daha çok yakında yayınlanacağını söylemişler.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
yanlış hatırlamıyorsam orijinal olmayan tüm win 7 ve üstü (xp lerde dahil olabilir tam hatırlamıyorum) insider a dahil olup indirenler de win10 ücretsiz geçiş yapabilecek. bu kısımdan eminim ama süresi ne kadar ondan emin değilim 1 yıllık ücretsiz geçiş süreci var ama ona hangileri dahil onu hatırlamıyorum o yüzden treni kaçırmayın diyorum şuan zaten pc için olan mevcut deneme sürümü son derece kullanışlı. ayrıca pc için yeni bir sürümün daha çok yakında yayınlanacağını söylemişler.
Bilgiler için teşekkür ederim.
Bu hafta sonu yükleyeyim o zaman.

Diğer yandan Microsoft bu uygulamayı neden yapıyor?
Yani bundan sonra windows için yeni sürümler olmayacağına ve sadece güncellemelerle yetineceklerine göre bir şekilde herkesi sistemin içine mi çekiyor.
Bizdeki borçların affı veya yeniden yapılandırılması gibime geliyor.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Benim tahminim de 2 nci madde.
Bilgisayar üzerindeki tecrübe, alt yapı ile telefondaki aynı değil.
İşin içine bir de telefonlarda yeniliklerle dolu bir alt yapı oluşturmaya çalışmaları da işi daha da zorluyor.
Fakat şu konuda ben de eleştirel yaklaşıyorum.
WP mobile 10 daki yapılar yayınlanmadan önce ya seçtikleri gruplarca ya da kendi içelirinde şirket içinde yeteri kadar denemiyorlar mı?
"saldım çayıra, mevlam kayıra" düşüncesiyle mi hareket ediyorlar. Anladık TP, ama öyle de olsa yükleyenin canını yakıyorlar : ) )
Her şeye rağmen 6-7 kez yükle , geri dön şeklinde gel gitlerle birlikte bazı deneyimlerim oluştu ve artık telefonum çökmüyor, bunu öğrenmiş oldum.
tüm cihazlarda tek işletim sistemi stratejisi olduğu için pc için w10 çıkmadan wp10 un çıkması neredeyse imkansız zaten. telefonda pazarpayı yok denecek kadar az, o yüzden turnayı pc üzerinde vurmaya çalışıyorlar. ama wp tarafını sallamamazlık gibi bir durumları yok aksine atı alan üsküdarı geçtikten sonra gözlerini sonuna kadar açtılar. geçenlerde nette bir teknoloji sitesinde bir inceleme gözüme çarptı wp7 ile ilgili 2010-2011 yılına ait bir haber w7 (yada 7,5 muydu neydi) panonun birinde windows8 ve wp8 ile ilgili bir not vardı. aslında adamlar hiçbir zaman boşlamamışlar ve stratejileri var ama bizim arzu ettiğimiz hızlda ilerlemiyor gibi görünüyor. açıkçası ben aslında gayet iyi gittiğini düşünüyorum nedeni benim yeğen lg g2 kullanıyor ve işlemcisi snap800 daha lolipop u yüklemeyi başaramadık telefona ota güncellemesi yok zaten pc süit ile tam 5 saat bekledik en son %60da saat gece 12 olunca dayanamayıp iptal edip gitti. keza diğer cihazlardada pek farklı durum yok wp u beğenmeyen zenfonlara asus lolipop güncellemesini hala veremedi. onlara nazaran wp daha iyi durumda görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
4MaGuS

4MaGuS

Üye
windows orjinal olduğu için sorun yok bu sadece hatırlatma amaçlı bir şeymiş yayınlandığı zaman meil falan gelicek

ersncak42

Üye
Eğer gerçekten sozlerinde durupta butun platformlara 29 Temmuz da verirlerse bir de uygulama sıkıntısını çözerlerse bakın buraya yazıyorum microsoftun önüne kimse geçemeyecek

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
tüm cihazlarda tek işletim sistemi stratejisi olduğu için pc için w10 çıkmadan wp10 un çıkması neredeyse imkansız zaten. telefonda pazarpayı yok denecek kadar az, o yüzden turnayı pc üzerinde vurmaya çalışıyorlar. ama wp tarafını sallamamazlık gibi bir durumları yok aksine atı alan üsküdarı geçtikten sonra gözlerini sonuna kadar açtılar. geçenlerde nette bir teknoloji sitesinde bir inceleme gözüme çarptı wp7 ile ilgili 2010-2011 yılına ait bir haber w7 (yada 7,5 muydu neydi) panonun birinde windows8 ve wp8 ile ilgili bir not vardı. aslında adamlar hiçbir zaman boşlamamışlar ve stratejileri var ama bizim arzu ettiğimiz hızlda ilerlemiyor gibi görünüyor. açıkçası ben aslında gayet iyi gittiğini düşünüyorum nedeni benim yeğen lg g2 kullanıyor ve işlemcisi snap800 daha lolipop u yüklemeyi başaramadık telefona ota güncellemesi yok zaten pc süit ile tam 5 saat bekledik en son %60da saat gece 12 olunca dayanamayıp iptal edip gitti. keza diğer cihazlardada pek farklı durum yok wp u beğenmeyen zenfonlara asus lolipop güncellemesini hala veremedi. onlara nazaran wp daha iyi durumda görünüyor.
Windows 10 'un tüm PC ler için yayınlandığını düşünün. Dünyadaki tüm istisnalar hariç kullanıcıların bu görüntüye, uygulamaya alıştıklarını, hakim olduklarını düşünün.
Algı operasyonu gibi. Sonra pazara çıkan kullanıcılar WPhone 10 yüklü cihazları yabancılık çekmeden kullanacaklar.
Yükleme konusunda da haklısınız.
Lumiaların en alt kategorisindeki L 520 ye bile Teknik Preview sürümünü yükleyebiliyoruz. Bu gerçekten önemli ölçüde optimize edilmiş işletim sisteminin kararlılığını ve sağlamlığını gösteriyor. Ayrıca kolay tarafınıda.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Bilgiler için teşekkür ederim.
Bu hafta sonu yükleyeyim o zaman.

Diğer yandan Microsoft bu uygulamayı neden yapıyor?
Yani bundan sonra windows için yeni sürümler olmayacağına ve sadece güncellemelerle yetineceklerine göre bir şekilde herkesi sistemin içine mi çekiyor.
Bizdeki borçların affı veya yeniden yapılandırılması gibime geliyor.
ücretsiz diye bir şey yok, bildiğim kadarı ile apple da Maclere işletim sistemini ücretsiz yükseltiyor, bu biraz kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez hesabı oluyor, ms in önünde googe ve apple gibi iki tane örnek var neredeyse tüm pclerde Windows kullanılıyor ama diğer iki firma yan uygulamalar ile ms den az bir gayretle çok daha fazla para kazanıyorlar. win xp 2001 yılında piyasaya çıkmış ama 2014 itibari ile %25 kullanım oranı var yani adamlar 14 yıl önce sattıkları bir proğramın yenisi ni hala daha milyonlarca kişiye satamamışlar. ben açıkcası başlangıçta ücretsiz sunsalarda ileride özellikle mobil cihazlarda istedikleri seviyeye geldiklerinde yine ücretli olacağını düşünüyorum tıpkı Office 365 teki gibi sonuçta hedeflenen 1 milar cihazda w10 olması ve her birine sembolik olarak 1dolardan bile versen 1 milyar dolar yapar az para değil yani. finans sisteminde 0 ın anlamı baya büyükttür 1 dolar ın arkasına 0 eklersen 10 dolar eder 1 milyar cihazda 10 milyar dolar olur ki korkunç bir rakam. (nokiayı7 milyar dolara aldığını düşünün)
Eğer gerçekten sozlerinde durupta butun platformlara 29 Temmuz da verirlerse bir de uygulama sıkıntısını çözerlerse bakın buraya yazıyorum microsoftun önüne kimse geçemeyecek
bütün platformalara değil sadece pc ye.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
braayn

braayn

Üye
Joe mobil için biraz daha zamana ihtiyacımız var demişti sanırım

ersncak42

Üye
ücretsiz diye bir şey yok, bildiğim kadarı ile apple da Maclere işletim sistemini ücretsiz yükseltiyor, bu biraz kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez hesabı oluyor, ms in önünde googe ve apple gibi iki tane örnek var neredeyse tüm pclerde Windows kullanılıyor ama diğer iki firma yan uygulamalar ile ms den az bir gayretle çok daha fazla para kazanıyorlar. win xp 2001 yılında piyasaya çıkmış ama 2014 itibari ile %25 kullanım oranı var yani adamlar 14 yıl önce sattıkları bir proğramın yenisi ni hala daha milyonlarca kişiye satamamışlar. ben açıkcası başlangıçta ücretsiz sunsalarda ileride özellikle mobil cihazlarda istedikleri seviyeye geldiklerinde yine ücretli olacağını düşünüyorum tıpkı Office 365 teki gibi sonuçta hedeflenen 1 milar cihazda w10 olması ve her birine sembolik olarak 1dolardan bile versen 1 milyar dolar yapar az para değil yani. finans sisteminde 0 ın anlamı baya büyükttür 1 dolar ın arkasına 0 eklersen 10 dolar eder 1 milyar cihazda 10 milyar dolar olur ki korkunç bir rakam. (nokiayı7 milyar dolara aldığını düşünün)

bütün platformalara değil sadece pc ye.
Windows 10 for all diyor eğer sadece pc için olsaydı Windows 10 for pc derdi.Ayrıca burda da öyle yazıyor
Windows 10 Çıkış Tarihi Resmi Olarak Açıklandı - MaxiCep

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
O zaman temmuz sonunu bekleyip yükleriz duruma göre

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
O zaman temmuz sonunu bekleyip yükleriz duruma göre
Telefonda her türlü sürümü yüklemek fazla problem değil.
Sonuçta 15-20 dakikalık bir sürede geri de dönülür. En fazla problem rehber olur. O da tanımlı e-posta ile geri getirilir.
Bilgisayar işi zor tabi üzerinde çalışmana dayanak teşkil eden onlarca proğram ve yaptığın ayarlar var ise.
O yüzden de bu tür durumlarda hep epey yol almış sürümleri beklemek lazım.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Windows 10 for all diyor eğer sadece pc için olsaydı Windows 10 for pc derdi.Ayrıca burda da öyle yazıyor
Windows 10 Çıkış Tarihi Resmi Olarak Açıklandı - MaxiCep
win 10 for all nerede rastlamadım ama verdiğiniz linkteki yazıda son kısım aynen şu şekilde "Microsoft’un, Windows 10 güncellemesini bilgisayarlar için yayınlandıktan sonra ise akıllı telefonlara odaklanacağı belirtiliyor." sanırım bu kısmı da Ali Kermal bey eklemiş yazıya. :bilmm

ArMaGeDdOn_87

Üye
7 kullanıcıları 29 Temmuzda ücretsiz olarak 1 sene boyunca Windows 10 tam sürümünü kullanabilecek

4MaGuS

4MaGuS

Üye
7 kullanıcıları 29 Temmuzda ücretsiz olarak 1 sene boyunca Windows 10 tam sürümünü kullanabilecek
1 sene boyunca değil o konu biraz yanlış anlaşıldı söyle söyliyeyim benim duyduğum ve anladığım kadarı ile 1 sene içerisinde windows 10 yükselten kullanıcılar tam sürüme geçmiş olucaklar ücretsiz olarak ancak 1 sene sonra yükseltmek isteyenlerden cüzi bir miktar artık ne kadar isterler bilmiyorum para istenecek olay bu yani, size windows 10 deneme sürümü kurdumuyacak

Üst Alt