Duyuru Windows 10 Mobile Geliyor [Etkinlik Bitti]

Sponsorlu Bağlantılar

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Ram konusunda katılmıyorum arkadaşım sana. 6.5 senelik süreçte 6 senedir Windows7 kullanıyordum. hp pavilion dv5 1235 laptoptan. Ne şişme ne de kasma yaşadım cod zombili oyunu bile oynuyordum. Şimdi de 8.1 kurulu oek kullanmıyorum ama 7 den daha hızlı iki kat kadar veri işlemede ve taşıma kopyalama gibi işlerde. Gittikçe düzeliyor her geçen sürümde şahsi fikrim
Ram 3 gb
Ekran kartı 512mb
Ve işlemci pent. Core 2 duo T6600(sanırım) cache bellek 6mb(!)
Al kumandayı ver filmlerin gözüne gözüne;)
Al uzaktan kumandayı eline ver filmlerin gözüne gözüne;)
Minimum değerlerde değil , Maximum değerlerde yaşamak lazım hayatı. Hele ki iş teknolojik aletler olunca değişiyor.
Win 7 için 4 gb ram lafımın arkasındayım, bir yerde 2gb boş ram lazım oluyordu. Sistem içinde 1 - 1.5 ram. Ekran kartı da ramdan çalıyorsa 4 gb ram hayli hayli iş görecek bir tercih olur. Yoksa Windows 7 ye 1 gb ramda yeter, ana kısmak zorunda kalırsın bazı şeyleri.

Windows 8 içinde 8 GB ram üst sınırdır benim gözümde. 2-4 gb ramla eh işte derim ben.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
telefonlarada 2015 itibari ile zamlar bine vergiler vs ithal ürünler için AntiDamping vergisi geliyormuş

• Beğen
Tepkiler: Krnl386
ON9

ON9

Üye
Biri bana wp store ile Google olay arasında clash ve retrica dışında bir fark söyleyebilir mi??
Uygulama açısından dediğiniz kısmen doğru olabilir ama iş uygulama kalitesine gelince işin açığı fark atar. Ölümüne Lumia diyen bir kişi olarak söylüyorum bunu ;)
Ben de tam tersini düşünüyorum. Sistemin donanım açısından asgari düzeyde iyi performans değerleri vermesi önemli benim için. Çünkü sonuçta her yıl alınan bir şey değil bilgisayar dediğiniz şey
Minimum değerlerde değil , Maximum değerlerde yaşamak lazım hayatı. Hele ki iş teknolojik aletler olunca değişiyor.
Win 7 için 4 gb ram lafımın arkasındayım, bir yerde 2gb boş ram lazım oluyordu. Sistem içinde 1 - 1.5 ram. Ekran kartı da ramdan çalıyorsa 4 gb ram hayli hayli iş görecek bir tercih olur. Yoksa Windows 7 ye 1 gb ramda yeter, ana kısmak zorunda kalırsın bazı şeyleri.

Windows 8 içinde 8 GB ram üst sınırdır benim gözümde. 2-4 gb ramla eh işte derim ben.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
emz

emz

Üye
Mutlu yıllar arkadaşlar. İlk mesaj benden :D

• Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll ve BomberMAn_01
BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Sayılı gün çabuk geçer.20 ocağa ne kaldı şurada :ehe: :ehe:

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Eğer mobile geri gelirse demektir ki wp test aşaması bitti . Wm yi özlemiştik. Bildirim ekranı ve bir sürü özellik . Wp bizi verem etti 5 yıldır .

habbuj

habbuj

Üye
21 ocaktaki etkinlikten sonra GDR 2 yi verirler ancak.Microsoft, Windows Mobile 10u verecek kadar kıyak geçmez herhalde..

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
WP10 en iyi ihtimalle 2. çeyrekte veririler bence

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
1 yıl oldu ya :D

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Daha denim gelmedi biz wp10 dan bahsediyoruz olaya bak

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Sanki google daha hızlı. Her sene bir küçük android güncellemesi yapıyordu ve yıllar sonra bekleye bekleye 5.0 geldi.
2013 Wp8.0 vardı, 2014 Wp8.1 ve 2015 W10 geliyor.
Android aldım mı doğru bekleyecek bir şey yok çünkü zaten güncelleme ya yarım sene sonra gelir yada hiç gelmez.
Bekle bekle diyenler kendilerine baksınlar. Bir yandan seneler sonra 4'den 5'e geçen sistem bir yandan her sene bir sürüm atlayan ama 7'den 8'e pek birşeyler değişmeyen bir sistem(ios).

Android 4.0 2011'de çıkmış ve tam tamına 3 sene sonra gelmiş 5.0. Daha neden bahsediyorsunuz.

Wp8.1 Wp9 olarak sayarsak. 2013 wp8.0, 2014 wp9 ve 2014 wp10.
Kim bu kadar güncelleme veriyor bir söyleyin bana. Aradaki update'leri saymıyorum bile dikkat ettiyseniz. Biz bir kaç ay aralıklı güncelleme alırken siz hiç yada seneler sonra alıyorsunuz.
Ama bazı hesapları unuttunuz değerli insan. Wm 6.5 ayrı wp ise v7 den başladı yani şuan wp v1.6+wm v6.5 =wp V8.1=2015 total wm10 yani Microsoft wp yi versiyon hatası hem yaptı hem de göze hızlı görünsün diye mantıklı davrandı . Çünkü Windows mobile zaten 2000 lerden 2010 lara kadar baya toparlandi ve şu an ki android in yaptığı çoğu şeyi yapabiliyor du. Ama ms yeni karar ile sistemi kökten değiştirdi hersey sil baştan . Lakin android ve IOS almış başını gidiyordu . Halbuki wm7 ile devam edip sistemi özgür bıraksaydi şu an elimde note serisi değil müthiş bir windows lu cihaz olurdu . Ama yinede wp yi kısıtlama olarak sevmesem bile hızına sadeliğine hayranım . Sonuç ne oldu . Olan zaman kaybı ve nokia gibi biri yıkıldı . Aslında nokia ms den önce kendini yıktı dokunmatigi Symbian na uyarlayamadi. Meeguyu hiçe saydı . Nokia geri kafalı oldukça kaybetti . Hele window mobile gelsin emin olun en stabili sade si o olur .

• Beğen
Tepkiler: dilmenibrahim
wpfurkan

wpfurkan

Üye
Ama bazı hesapları unuttunuz değerli insan. Wm 6.5 ayrı wp ise v7 den başladı yani şuan wp v1.6+wm v6.5 =wp V8.1=2015 total wm10 yani Microsoft wp yi versiyon hatası hem yaptı hem de göze hızlı görünsün diye mantıklı davrandı . Çünkü Windows mobile zaten 2000 lerden 2010 lara kadar baya toparlandi ve şu an ki android in yaptığı çoğu şeyi yapabiliyor du. Ama ms yeni karar ile sistemi kökten değiştirdi hersey sil baştan . Lakin android ve IOS almış başını gidiyordu . Halbuki wm7 ile devam edip sistemi özgür bıraksaydi şu an elimde note serisi değil müthiş bir windows lu cihaz olurdu . Ama yinede wp yi kısıtlama olarak sevmesem bile hızına sadeliğine hayranım . Sonuç ne oldu . Olan zaman kaybı ve nokia gibi biri yıkıldı . Aslında nokia ms den önce kendini yıktı dokunmatigi Symbian na uyarlayamadi. Meeguyu hiçe saydı . Nokia geri kafalı oldukça kaybetti . Hele window mobile gelsin emin olun en stabili sade si o olur .
Doğru. Adamlar 7 senede yaptıkları sistemi bir çırpıda sildi attı. Halbuki ara yüzü modernleştirip o zamanlar tam iphone zamanlarında baştan app store ile rekabete girseydi bugün android'ın yerinde wm olurdu. Yazık ettiler.
Kernel'i ve ara yüzü değiştirmek yerine komple 0'dan başlayarak hem androidin önünü açtı hemde kendi topuğuna sıktı.
Symbian'da aynısı rakipleri ciddi almadı ve sistemi yeni modaya uydurmadı ve sonuç belli.

ErenMSC

Üye
İnternet Explorer da tarih oluyor. Yeni tarayıcı nasıl olacak acaba

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Doğru. Adamlar 7 senede yaptıkları sistemi bir çırpıda sildi attı. Halbuki ara yüzü modernleştirip o zamanlar tam iphone zamanlarında baştan app store ile rekabete girseydi bugün android'ın yerinde wm olurdu. Yazık ettiler.
Kernel'i ve ara yüzü değiştirmek yerine komple 0'dan başlayarak hem androidin önünü açtı hemde kendi topuğuna sıktı.
Symbian'da aynısı rakipleri ciddi almadı ve sistemi yeni modaya uydurmadı ve sonuç belli.
Değil mi
Yani 6 yıllık macera bu . Demekki koca firmalar ceo lar da yanlış karar verebilir.

Üst Alt