Duyuru Windows 10 Mobile Geliyor [Etkinlik Bitti]

Sponsorlu Bağlantılar

dakamon

dakamon

Üye
En son Elop'un çıkıp 1520 1320 ve 2520 ile beraber Instagram ve Temple Run2 yi duyurduğunu hatırlıyorum. Ne günlerdi ya :) Onun gibi bir etkinlik olması dileğiyle
Elop çıkıp Nokia yı nasıl bu hallere getirdiğini açıklasın bombayı patlatsın :D

Emre

Üye
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
En son Elop'un çıkıp 1520 1320 ve 2520 ile beraber Instagram ve Temple Run2 yi duyurduğunu hatırlıyorum. Ne günlerdi ya :) Onun gibi bir etkinlik olması dileğiyle
Elop mu ? Neyse ben susuyorum. Anlayan anladı...

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye

Emre

Üye
Elop'u ben de sevmiyorum ama hani kader denen şey bu olsa gerek yani. Yapacak bir şey yok. En son gördüğümüz düzgün etkinlik oydu. 1 yıl gibi bir zaman geçti ve instagram hala beta. İhtiyaç var şu an öyle bir etkinliğe
O Şahıs Olmasaydı windows Phoneden Daha Güzel Daha Akıllı Sistem Kullanıyor Olacaktın Meltemi Os'un Çıkmasınıda O Engelledi Zaten..
Neyse Yeri Burası değil Meego Türkiye Sayfasına Bakabilirsin..

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
O Şahıs Olmasaydı windows Phoneden Daha Güzel Daha Akıllı Sistem Kullanıyor Olacaktın Meltemi Os'un Çıkmasınıda O Engelledi Zaten..
Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Çoğunuzdan daha fazla telefon kullanmışımdır, eskiden telefon alıp satan bir dükkanımız vardı. Ben Symbian 3ü de geldiği an kullandım, Türkiye'ye gelmeyen Nokia N900 ü de, Windows Mobile telefonları ve Windows Phone 7 serisini falan da. Dediğim şeyi sen yanlış anladın. Demek istediğim şey bunun olacağı varmış. İstediği kadar akıllı vs sistem olsun bunun bu şekilde olacağı varmış. Ona bakarsan Nokia ilk iPhone çıktığında video çekemiyor, mms atamıyor diye dalga geçiyordu. Sonrasında neden iOS'un önünü kesemedi? Oysa o sırada saçmalamayıp Symbian 3ü sürseydi piyasaya hala nokia kullanırdı insanlar ama onlar ne yaptı? Tekrarlıyorum, bu Nokianın kaderiymiş. Olmuş olaylara takılmamak gerek.

• Beğen
Tepkiler: mustafasen
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bence mobil konusunda şu son yıllarda Nokia da Microsoftta stratejilerini çok iyi değerlendiremediler. Hani ellerinde hazır olan teknoloji vardır da daha çok para kazanmak için bu teknolojiyi yıllara bölüp parça parça vermek isterler ya. Nokia bunu çok abarttı. Var olan teknolojisini kademeli olarak satmak isterken hakikaten çok abarttı ve rakipler daha önce davrandı. Elindekileri geliştirme konusunda da çok yavaş davranınca hepten geride kaldı. Microsoft elindeki Kinect teknolojisini ne kadar zamandır kullanıyor? O teknolojiyi mobile indirgemesi çok mu zor? Bence durum buna benzer birşey.
Epey komplo teorileri ürettim gibi görünüyor ama ben inanıyorum bunlara.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Elop u takdir ettiğim tek konu adama mail attım bizzat cevap verdi bizimkiler gibi yok ona yönlendiriyorum buna aktarıyorum yapmadı, onun haricinde Türk kası var bide o yani :D

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bence mobil konusunda şu son yıllarda Nokia da Microsoftta stratejilerini çok iyi değerlendiremediler. Hani ellerinde hazır olan teknoloji vardır da daha çok para kazanmak için bu teknolojiyi yıllara bölüp parça parça vermek isterler ya. Nokia bunu çok abarttı. Var olan teknolojisini kademeli olarak satmak isterken hakikaten çok abarttı ve rakipler daha önce davrandı. Elindekileri geliştirme konusunda da çok yavaş davranınca hepten geride kaldı. Microsoft elindeki Kinect teknolojisini ne kadar zamandır kullanıyor? O teknolojiyi mobile indirgemesi çok mu zor? Bence durum buna benzer birşey.
Epey komplo teorileri ürettim gibi görünüyor ama ben inanıyorum bunlara.

Aslında haklısın ben bundan önceki Nokialar da örn N8 de kullandığım özellikleri Lumia vermedi sonra yenilik gibi tekrar güncelleme ile verdi böyle giderse olan onlara olur kanaatindeyim

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Çok sığ düşünceler bunlar. Nokia'nın yakın geçmişini bilmeyen de anlatılanlara inanır.

Sanki Elop 2010 yılında Nokia'nın başına geçtiğinde firma çok iyi gidiyormuş da Elop bu hallere düşürmüş gibi anlatmak Abesle iştigalden çok insanların zekasına hakarettir.

Nokia'nın çöküşü 2007 sonunda başladı. 2010 yılına kadar 70 milyar Euro eridi firma. Stephen Elop Nokia'da bir sonuçtur sebep değil. Ama biz millet olarak doğru olsun ya da olmasan komplo teorilerine her zaman ilgi duymuş ve gerçekmiş gibi algılamayı sevmişizdir. Zaten 1800'lü yıllardan beri yapılmak istenen de bu değil mi? Türkler düşünmesin, sadece önlerine koyulan sebep sonuç ilişkilerinde kaybolup gitsinler.

Bir çoğumuz benden yaşça küçük o yüzden sizlere benden bir abi kardeş tavsiyesi ; size birisi bişey söylediğinde mutlaka öncesini araştırıp sonrasını kurgulayın ve sebep sonuç dengesine göre doğruya varmaya çalışın.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, smltrl, suyunsesi ve 5 diğerleri
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Nokia'nın çöküşü; akıllı telefon pazarının değişim ivmesine "yazılım ve donanım olarak" yeterince ayak uyduramamasından kaynaklandı.
Ali Kemal'in de belirttiği gibi bunda bütün suçu Elop'a yüklemek doğru olmaz.
Çünkü ondan önce başlamış bir çöküş ve düşüş ivmesi var.
Ha ancak şu söylenebilir; Elop da bu süreçte çöküşten kurtaracak hamleler yapmadı/yapamadı; iyi bir kaptan olamadı.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, suyunsesi, GianniInfantino ve 2 diğerleri
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Nokia'nın çöküşü; akıllı telefon pazarının değişim ivmesine "yazılım ve donanım olarak" yeterince ayak uyduramamasından kaynaklandı.
Ali Kemal'in de belirttiği gibi bunda bütün suçu Elop'a yüklemek doğru olmaz.
Çünkü ondan önce başlamış bir çöküş ve düşüş ivmesi var.
Ha ancak şu söylenebilir; Elop da bu süreçte çöküşten kurtaracak hamleler yapmadı/yapamadı; iyi bir kaptan olamadı.
Şöyle de düşünülebilir; yıllık 11 milyon adede düşen ve düşmeye de devam eden satışları 34 milyon civarında çıkarttı. Elop geldiği dönemde sarılmayı bu o dönemki bilançoyla belki de 7.2 milyar dolar da etmeyebilirdi cihazlar operasyonu. Çok iyi hatırlıyorum 6 ayda 5 milyar dolara yakın nakit stoğu 2 milyar doların altına inmişti. Kolay değil 130 bin çalışan barındırmak. Hem de bu çalışanlar Avrupa ve Kanada gibi en alt maaşın 2000-2500€ olduğu yerlerden.

• Beğen
Tepkiler: Sensation
hospiti

hospiti

Üye
geleceği varsa göreceği de var :haha:

narnia16

narnia16

Üye

Yakında sızıntılar başlayacak anlaşılan :eller:

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve Rock Ve Roll
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Yakında sızıntılar başlayacak anlaşılan :eller:
OS yapı numaraları hakkında konuşmayı bırakıp detaylar ve özellikler hakkında konuşmaya başlayalım diyor.

Tabi hemen başlar ekranı görüntüsü isteyenler başladı:ehe

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, kimbilir_01, ogzhnoTr ve 1 kişi daha
dakamon

dakamon

Üye
OS yapı numaraları hakkında konuşmayı bırakıp detaylar ve özellikler hakkında konuşmaya başlayalım diyor.

Ya artık başlasın ya. Valla can sıkıntısından kafayı yicez. Winciler 10 u kullanıyorlar rahat rahat. Biz hala sızıntı bile göremedik. Sanırım ocak 21 de verecekleri detayları öncesinde sızıntı olarak verecekler gibi geliyor bana :)

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye

Gerçekten başlaması gerekiyor :)

skynet

Üye
Güya yıl bitmeden gdr2 de gelecekti :D

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi

Üst Alt