Windows 10 Windows 10 Boot (Önyükleme) Seçenekleri Menüsüne Erişmenin 5 Yolu!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Windows 10 Boot (Önyükleme) Seçenekleri Menüsüne Erişmenin 5 Yolu!

1. Shift Tuşuna Basıp Yeniden Başlatmak
Eğer bilgisayarınız masaüstünü görebilecek şekilde çalışıyorsa biraz şanslısınız demektir. Windows 10 önyükleme seçeneklerine ulaşmak için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekiyor. Özelliği kullanmak için öncelikle Shift tuşuna basılı tutmalı ve hemen ardından Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat yolunu izlemelisiniz. Bu işlemleri yaparken elinizi Shift tuşundan kaldırmamalısınız. Öte yandan bu özelliği kullanabilmek için fiziksel bir klavyenizin olması da gerekiyor.

2. Windows 10 Ayarlarını Kullanmak
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Eğer bilgisayarınızı sorunsuz açılıyor ancak Shift+Yeniden Başlat seçeneğini kullanmak istemiyorsanız "Ayarlar" sekmesinden de önyükleme seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Başlat menüsünden Ayarlar'a ulaştıktan sonra Güncelleştirme ve Güvenlik>Kurtarma>Gelişmiş Başlangıç yolunu izlemeli ve "Şimdi yeniden başlat" düğmesine tıklamalısınız. Bu düğmeye tıkladıktan sonra önyükleme seçenekleri 2-3 sn içerisinde karşınıza geliyor.

3. Komut İstemi'ni Kullanmak
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Basit ayarlarla ilgilenmiyor ve kendinizi de biraz hacker gibi hissetmek istiyorsanız Komut İstem'ni kullarak söz konusu seçeneklere ulaşabilirsiniz. Komut İstemi'yle önyükleme seçeneklerine ulaşmak için Başlat düğmesi üzerinde sağ tık yapmalı ve "Komut İstemi(Yönetici)" seçeneğini açmalısınız. Karşınıza gelen siyah terminal ekranına "shutdown.exe /r /o" yazarak Enter'a basmalısınız. Küçük bir gecikme olduktan sonra bilgisayarınız önyükleme seçenekleriyle birlikte açılacaktır.

4. Önyükleme Seçeneklerini Açmaya Zorlamak
Bilgisayarınız masaüstüne ulaşamayacak kadar sorunluysa, yine de önyükleme seçeneklerine erişebilirsiniz. Eğer sisteminizde bir çökme durumu varsa Windows 10 sizin için başlangıçta önyükleme seçeneklerini aktif ediyor. Bu ayarlar gelmiyorsa, siz yine kendi imkanlarınızla bu ayarları aktif edebilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızı açtığınızda Windows logosunu gördüğünüz an bilgisayarın tüm elektriğini kesin ve bilgisayar otomatik olarak kapansın. Daha sonra bilgisayarı tekrar açın ve aynı işlemi tekrar edin. 2-4 kez bu işlemi tekrarladığınızda bilgisayarınız otomatik onarım moduna geçecek ve önyükleme seçeneklerini sizin için aktif edecektir.

5. Kurulum DVD/USB Kullanmak
Eğer bilgisayardan biraz anlıyorsanız, başlıktan neler yapmanız gerektiğini tahmin etmişsinizdir bile. Genellikle format atmak için kullandığımız DVD ve USB'ler bilgisayarımızda sorun olması halinde de yardımımıza koşuyor. Yükleme ekranında yer alan "Bilgisayarınızı Onarın" seçeneğine tıklayarak Windows 10 önyükleme seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

Windows 10'u İndirin

 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: PALA.


cihanata_1

cihanata_1

Üye
konu için teşekkürler,ayrıca ekteki rarın içindeki dosya da tıkladığınız an yeniden başlatarak bu menüyü açacaktır:)
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare. ve PALA.
PALA.

PALA.

Üye
konu için teşekkürler,ayrıca ekteki rarın içindeki dosya da tıkladığınız an yeniden başlatarak bu menüyü açacaktır:)
Aslında bunu .bat dosyası ile değilde, sağ tık > yeni >kısayol oluştur seçeneğiyle yapsak daha kullanışlı olur...
Buna güzel bir simge atayıp, sonra da başlat menüsüne kolayca sabitleyebiliriz...
 
  • Beğen
Tepkiler: cihanata_1
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Son düzenleme:


Üst Alt