win 7vsXP

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sakaryam54500

Üye
    Konu Sahibi
win 7vsXP
Arkadaşlar pc format atıcam elinde win7 32bit ile xp var

sistemim intel daul coree2180 işlemci
2gb 667 ram
asusgt440 gddr5 ekran kart dirext 11 uyumlu

hangisinde daha fazla perfomans elde ederim oyunlarda veya program kullanırken

76336796

Üye
kardeşim xp yükle derim bence çünkü win7, xp ye göre baya fazla ram den alıyor.. Heleki 2 gb lık bir ram de fazla bir performans sağlayamazsın (programları bilmem ama son çıkan oyunlarda zorluk çıkarır).. xp yüklersen eğer daha fazla performans elde edersin..

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardeşim xp yükle derim bence çünkü win7, xp ye göre baya fazla ram den alıyor.. Heleki 2 gb lık bir ram de fazla bir performans sağlayamazsın (programları bilmem ama son çıkan oyunlarda zorluk çıkarır).. xp yüklersen eğer daha fazla performans elde edersin..
xp dx9 dan fazla desteklemiyorwin7 dx11 destekliyor ekran kartından tam performans alırsın2 gb ram fazlasıyla yeter cunku benimde 2 gb ramle win7 kullanıyorum crysis2 blackops sıkıntı cıkarmıyor. Win7 nin daha cok ram kullanmasının nedenı akıllı isletim sistemi olması yani sıksık kullandıgınız programları ramde acık olarak bulunduruyor bu nedenle cok daha hızlı calısıyor. Ve ram gerektiginde rami bosaltıp xp den bile daha az ram kullanıyor

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Windows 7 tabii ki :oke:

Hasan arkadaşım nedenini açıklamış gayet güzel bir şekilde zaten .

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kesinlikle win7 yukle benim pc normalde win7 bos halde 950 mb ram kullanıyor crysis acıp 15 dk oynayınca oyunun ram kullanımı 1800 mb oluyor geriye kalan 200 mb ise win7
xp yi hic 200 mb olarak gordun mu ?

sakaryam54500

Üye
    Konu Sahibi
kesinlikle win7 yukle benim pc normalde win7 bos halde 950 mb ram kullanıyor crysis acıp 15 dk oynayınca oyunun ram kullanımı 1800 mb oluyor geriye kalan 200 mb ise win7
xp yi hic 200 mb olarak gordun mu ?

hasan kardeşim cok cok sagol dedgin programla driverleri ayarladım bakıcam şimdi pes2012 yükleyip oyunda nası olcak :) sagolun

futbol123

futbol123

Üye
xp modifiyeli şahin :D
7 ferrari

76336796

Üye
ben sadece görüşümü bildirdim ama win7 de iyidir yani bende iki tane bilgisayar var biri win 7 diğeri xp.. eğer win7 yüklersen unutma gamebooster v1.22 adlı programı yükle. çünkü bu programın amacı arka planda çalışan (ram yiyen) bütün programları kapatmak.. oyun sırasında (özellikle win7 de) baya bi performans artışı gözleniyor . ben denediğim için konuşuyorum.. bi araştır bu konuyu istersen..

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
Kardeş o sisteme rahatlıkla Win7 yüklenir ama ben olsam xp yüklerim daha çok verim alırsın daha performanslı olur

sakaryam54500

Üye
    Konu Sahibi
xp modifiyeli şahin :D
7 ferrari

vista servis pack1 traktor :D

----------Eklendi @ 19:56:32 ---------- Yazıldı @ 19:56:06 ----------

ben sadece görüşümü bildirdim ama win7 de iyidir yani bende iki tane bilgisayar var biri win 7 diğeri xp.. eğer win7 yüklersen unutma gamebooster v1.22 adlı programı yükle. çünkü bu programın amacı arka planda çalışan (ram yiyen) bütün programları kapatmak.. oyun sırasında (özellikle win7 de) baya bi performans artışı gözleniyor . ben denediğim için konuşuyorum.. bi araştır bu konuyu istersen..

game booster 3.0 kullanıyorum

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
arkadaslar ben oylesıne 2 gb ramı olan pc ye wın7 yukle demedım ustelık yukarda wın7 nın nıye daha fazla ram kullandıgını ayrıntısıyla net bır sekılde acıkladım. Sımdı bırkac bırsey daha eklemek ıstıyorum
benım kasa core2 duo e6750 2.66 ghz
sapphıre hd4650 1GB 128bit dx10.1
2 GB ddr2 667mhz ram
harddısk 1 tb + 320 GB

win7 nın 32bit ultimate surumunu kullanıyorum daha cok ozellıkı satafatlı en agır surumu dıyebılırız butun ozellıkler kullanılıyor
xp kullanırken crysis 2 oynadıgım zaman 3-4 dk da bır ufak takılmalar oluyor hatta 1 saat den uzun sure oynarsam bazen ram kullanımı oldugu ıcın oyun kapanıyor
drıverla sp 3 veya herhangı eksık program sorunum yok herseyım tastamam ama sonuc boyle.........

Win7 kurduktan sonra (ki kurarken pekte taraftar degıldım denemek bakmak ıcın kurdum nasıl oluyomus felan dıye) format sonrası ram kullanımını gorunce aklıma hemen sıkıntı olursa dırek xp kurarım gerı dusuncesı olustu
neyse gereklı programları eksık gedık ne varsa yukledım tastamam bır sıstem oldu
crysis 2 yukledım. xp den alamadıgım performansı aldım takılma yok oyun kapanması yok xp enyksek dx9 destegı verırken win7 dx11 desteklıyor ekrankartını tam kapasıte kullanıyorsunuz ( bu kadar ram kullanımı nasıl acacak dıye dusunuyordum ama oyle olmadı ) crysıs 1800 mb ram kullanırken win7 ye sadece 200 mb yer kalmıstı normalde 900 mb ram kullanan sıstem nasıl olduda 200 mb oldu dıye hayret ettım
daha sonraları bu mevzuya kafayı taktım kendı capımda testler yaptım ram bosaltıcı programlar denedım normalde 950 mb cıvarı bos halde ram kullanıyordu ramı temızledım 400 mb ye dustu pc ye hıc karısmadım program ac kapa yada yenile bıle yapmadım bıraz sonra baktıgımda ram kullanımı 600 mb uzerıne cıkmıstı googledan arastırdım
wın7 de yenı bırsey yapılmıs sıksık kullandıgımız program oyun vs sistem otomatık olarak ram e alıyor sıksık kullandıgınızı bıldıgı ıcın el altında hazır tutuyor programlar oyunlar daha cabuk ve hızlı acılıyor daha stabil ve performanslı
sonuc olarak cok agır oynlar oynamıyorsanız 1 gb ramde bıle stabıl calısır win7.. Vıstadan sonra gercekten guzelbır ısletım sıstemı olmus

ayrıca benım bırde laptop var 4 gb ramı var ondada win7ultımate 32 bit var performans farkı bana sorarsanız yok onun ekran kartı dusuk ama test amaclı onada crysıs 2 yı yukledım actım kasarak takılarak bıraz oynadım ram kullanımı 2300 mb olarak gozukuyordu crysıs yıne 1800 mb

sakaryam54500

Üye
    Konu Sahibi
aynen kardeş pes2011 2012 de takılmalar oluyordu bunda tık demiyor pc

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt