• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

WhatsApp'taki Tüm Mesajlarınız Açığa Çıktı! Hat Değiştirmeyin !!

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
WhatsApp'taki Tüm Mesajlarınız Açığa Çıktı! Hat Değiştirmeyin !!
Yeni telefonların çıkmasıyla eskilerin yüzüne bakmayıp sıkça model değiştirebiliyoruz. Ya da telefon numaramızı herhangi bir sebepten dolayı değiştirebiliyoruz eğer numaranızı değiştirdiyseniz eski numaranız canınızı sıkabilir !

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan, kalabalığıyla Twitter'ı bile sollayan WhatsApp , uzun süredir sahip olduğu güvenlik sorunlarıyla da öne çıkan bir mobil uygulama. SMS yerine bedava mesaj göndermeyi seçenlerin tercihi WhatsApp, şimdi de yepyeni bir gizlilik sorunuyla karşımızda.

WhatsApp, mesajlarınızı ve kişilerinizi telefon numaranızla eşleştirerek çalışıyor. Bu sayede SIM kartınızı başka bir telefona taktığınızda, yeni telefonunuzdan eski bilgilerinize ulaşabiliyorsunuz. Ancak bazı durumlarda bu, tüm kişilerinizin ve mesajlarınızın bir başkasının eline geçmesi anlamına gelebilir.

Bir sitenin paylaştığı bilgiye göre artık kullanmadığınız ve kapattığınız hattınız/telefon numarası bir başkası tarafından kullanılırsa (mobil sağlayıcınız tarafından bir başkasına atanırsa), tüm mesajlarınız ve kişileriniz bu kişinin telefonunda görünüyor. Siteye üye olan bir kullanıcı, yeni telefonunda kullandığı hattın bir önceki sahibinin tüm mesajlarını görebildiğini söylüyor. WhatsApp geliştiricileri sorunu onarana kadar buna engel olmanın tek yolu ise, hattınızı kapatmadan önce WhatsApp hesabınızı silmekten geçiyor.

bycoo32

bycoo32

Üye
teşekkrüler

theanswerix3

Üye
bence whatsapp gibi ünlü bi mesajlaşma programı bunun önlemini alacaktır. Bilgilendirme için teşekkürler.

alaStar

alaStar

Üye
Bunun önlemini alması zor siz bile başka birinin numarasıyla whatsapp a girip ona gelen yeni mesajları görebilirsiniz bi deneyin isterseniz

theanswerix3

Üye
ewet ama bunu o telefona has bi entegre sistemi kurarak aşabilirler diye düşünüyorum belki biraz zor. yoksa telefon numarasını bilen (ki bütün arkadaşların bilir) birisi bütün msjları görür. özel bi güvenlik önlemi lazım yani ki alacaklardır diye düşünüyorum yoksa whatsapp güvenilirliğini yitirir.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Olması gereken whatsappın ayarları olmalı google'ın senkronizesi ya da opera link gibi düşünün yani hatta başka tele taksanızda e–posta ile ya da parola ile senkronize edilmesi gibi.

Jomolocco

Jomolocco

Üye
Bunun önlemini alması zor siz bile başka birinin numarasıyla whatsapp a girip ona gelen yeni mesajları görebilirsiniz bi deneyin isterseniz

Mesaj ile gelen guvenlik kodunu nasil asiyorsun

Muhammet DEDE

Muhammet DEDE

Üye
durum vahım

theanswerix3

Üye
bana hiç kod sormuo ama başka bi hat takıp denemedim. ben bi kere güvenlik kodu girdim iphone umda ondan sonra her whatsapp yüklemem(formattan sonra) güvenlik kodsuz oldu. başka hat takınca nası olur bilmiorum.

• Beğen
Tepkiler: alaStar
fk555897

fk555897

Üye
Allah'tan WhatsApp'ı kullanmıyorum.

achambo

achambo

Üye
çok da önemli değil numarayı iptal ettirmedikçe

Abstract_Loco

Üye

o nasıl oluyor ya sim kartın numarasını whatsap otomatik oraya yazıyor zaten onu değiştirip girebilme şansı var mı, ki doğrulama falan yapıyor sonra benim aklıma yatmadı bu denemedim ama yoktur öyle birşey sanmıyorum . Yoksa dediğin gibi herşey ortada kalır kafana göre birinin numarasını yaz konuşmalarına bak :s numarayı kendi veriyor zaten whatsap kurulumda kendin yazmıyorsun ki :s

Samet.25

arkadaşlar ve kuzen ile konuşuyorum whatshap dan mesaj larimi okusalar ne okumasalar ne ama gizli ilişki si olup veya bişey gizleyip whatshap dan konusanlar için sıkıntılı bi durum

Abstract_Loco

Üye
arkadaşlar ve kuzen ile konuşuyorum whatshap dan mesaj larimi okusalar ne okumasalar ne ama gizli ilişki si olup veya bişey gizleyip whatshap dan konusanlar için sıkıntılı bi durum

biz bomba imalatı, küresel gizli bir örgüt ve symbianı tekrar başlatacak hack ve hırsızlık planları yapıyoruz da rahatsız olduk :D arkadaş kuzen falan ne farkeder ki oraya a bile yazsam benim özel hayatım konuşmalarım Neticede yani gizlilik neden önemli olmasın arkadaş öyle deme yahu.. Mesela numaran her kimde varsa senin numaranı yazıp kuzeninle arkadaşlarınla konuşmalarını okuyabilecek olsa rahatsız edici olmaz mı ? Mobil teknoloji çok fazla var hayatımızda yeni nesil günlükler sayılabilir bunlar arkadaşım elini vicdanına koy :) örnek bi arkadasinla birini cekistirdiniz sonra o senin numaranı girip okudu bunları kötü bi durum olur :)

Samet.25

biz bomba imalatı, küresel gizli bir örgüt ve symbianı tekrar başlatacak hack ve hırsızlık planları yapıyoruz da rahatsız olduk :D arkadaş kuzen falan ne farkeder ki oraya a bile yazsam benim özel hayatım konuşmalarım Neticede yani gizlilik neden önemli olmasın arkadaş öyle deme yahu.. Mesela numaran her kimde varsa senin numaranı yazıp kuzeninle arkadaşlarınla konuşmalarını okuyabilecek olsa rahatsız edici olmaz mı ? Mobil teknoloji çok fazla var hayatımızda yeni nesil günlükler sayılabilir bunlar arkadaşım elini vicdanına koy :) örnek bi arkadasinla birini cekistirdiniz sonra o senin numaranı girip okudu bunları kötü bi durum olur :)

1.akilli telefon ve internet kullaniyosak bunlara katlanmak zorundayiz gülü seven dikenine katlanır
2.ayrica google suan istese telefonumdaki herseye ulasma inkanina sahipse neden whatshap dan korkuyum
3.ilin yabancisi benim konusmalarimi bilgilerimi ne yapsin zaten korkacak veya devlet adamı olsam büyük sırlar saklasam telefondan konusmam konusursamda iphone veya bb kullanirim en azindan kilitli yazilim

Abstract_Loco

Üye

1.akilli telefon ve internet kullaniyosak bunlara katlanmak zorundayiz gülü seven dikenine katlanır
2.ayrica google suan istese telefonumdaki herseye ulasma inkanina sahipse neden whatshap dan korkuyum
3.ilin yabancisi benim konusmalarimi bilgilerimi ne yapsin zaten korkacak veya devlet adamı olsam büyük sırlar saklasam telefondan konusmam konusursamda iphone veya bb kullanirim en azindan kilitli yazilim

google yada whatsap değil ki benim demek istediğim. Seninle ben aynı sınıftayız dedikodumu yaptın sonra ben senin numaranı girip okudum benim hakkımda yazdıklarını sorun bu tanımadığım kişilerden niye çekineyim yoksa sorun tanıdıklar zaten cep numaran sadece tanıdıklarında oluyo dostum .

Samet.25

google yada whatsap değil ki benim demek istediğim. Seninle ben aynı sınıftayız dedikodumu yaptın sonra ben senin numaranı girip okudum benim hakkımda yazdıklarını sorun bu tanımadığım kişilerden niye çekineyim yoksa sorun tanıdıklar zaten cep numaran sadece tanıdıklarında oluyo dostum .

bende diyorumki gülü seven dikenine katlanır ayrica kimsenin yüzüne soyleyemiyecegini arkadasindan konuşma o senin problemin :)

Üst Alt