Haber WhatsApp'ta silinen mesajlar, geri okunabiliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
WhatsApp'ta silinen mesajlar, geri okunabiliyor
WhatsApp uygulaması kısa süre önce yayınladığı güncelleme ile birlikte, 7 dakika içerisinde gönderilen mesajları silebilme imkanı sunuyordu. Ancak bu durumun Android'li cihazlarda, geçerli olmadığı ortaya çıktı.


Bir dönemler oldukça popüler olan SMS hayranlığını tarihe gömen WhatsApp uygulaması, Facebook tarafından satın alındıktan sonra sürekli olarak geliştirilmeye başlanıldı. Kısa süre öncesinde aldığı güncellemeyle birlikte uzun süredir merakla beklenilen mesaj silme özelliğine kavuşan uygulama, yanlışlıkla karşı tarafa gönderilen mesajları sadece kendinizden değil karşı taraftan silebilmenize de imkan tanımaya başlamıştı.



7 dakika içerisinde gönderdiğiniz tüm mesajlar karşı taraf görmeden iki taraftan da silinebilirken, İspanyol web sitesi Android Jefe ise bu durumun Android'li cihazlar için geçerli olmadığını öne sürdü. Yapılan açıklamayla birlikte Android'li cihazlara gönderilen mesajların karşı tarafından silinmiş olsa bile yeniden takip edilebileceği söylenilirken, Android'li cihazlarda bu sorunun nedeni olarak ise bu mesajların bildirimlerinin depolanabilmesi olarak gösterildi.


Hali hazırda sadece Android 7.0 Nougat işletim sisteminde çalışan bu yöntem Nofitication History olarak isimlendirilirken, bu yöntemle cihaza gelen tüm bildirimler kayıt altına alınıyor. Bu sayede kullanıcılar tüm saklanan bu bildirimlere eriştiklerinde, silinmiş olan mesajları da kolayca okuyabiliyor.


Bu yöntemle birlikte Android 7.0 Nougat'lu cihazlarda size gönderilen ve silinmiş olan mesajların sadece ilk 100 karakteri okunabilirken, eğer telefonunuzu kapatıp açarsanız yada yeniden başlatırsanız bu bildirim kayıtı da siliniyor. Bu yöntem hali hazırda sadece Android'li cihazlarda kullanılabilirken, iOS'lu cihazlarda ise bu yöntemi kullanmanın bir imkanı bulunmuyor.
WhatsApp'ta silinen mesajlar, geri okunabiliyor
 


Üst Alt