wentto f003 8gb incelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

jmm

jmm

Üye
    Konu Sahibi
wentto f003 8gb incelemesi


Wentto F003 Telefonu alacağım zaman, ürünü aldığım sitede hiç yorum yoktu. Nette de adam akıllı bir şey bulamamıştım. Bu yüzden üründe gördüklerimi detaylı yazmaya çalışacağım. Kafasında soru işareti olanların da sorunları gitmiş olur.

Ayrıca alışveriş sitelerinde yorumlara puan verirken kullanmayan adamlar kafasına göre puan veriyor. Bir ürüne 100-150 oylama geliyorsa ve üründe sadece 2 yorum varsa aklıma başka birşeyi getirmiyor. İnsanları yanıltmayalım lütfen!!

Gelelim telefonun özelliklerine;


UYARI: TELEFONUN AĞ AYARLARINDA “SADECE WLAN” SEÇENEĞİNİ ASLA İŞARETLEMEYİN!!!! ARAMA YAPAMAZ VE BAŞINIZA İŞ ALIRSINIZ!!!



+Wifi sorunsuz çalışıyor. Adlandırılmayan Ağları(Saklı SSID) bulamıyor. O yüzden adslinizi görünür yapınız. Mac adresi başta vermiyor ama sonrasında çıkıyor hemen. Yok sanmayın. (mac filtresi olanlar için)

-Çift sim kart sorunsuz çalışıyor. Ancak birinde konuşurken diğer hat beklemede kalıyor. Aldanmayın.

-Gelen aramalarda cevapla demek için önce “seçenekler” sonra “cevapla” diyorsunuz. “Reddet” sağ alt köşede çıkıyor. Bir de arama yapmak istediğinizde ya çağrılara girip bakacaksınız. Ya direkt noyu gireceksiniz. Ya da rehberden alacaksınız. Yes deyip son arananlar çıksın diye bir şey olmuyor diğer teller gibi. Bu yönü eksik ama ne yapalım.

-Msn programında ebuddy var. Hiç kullanışlı değil.:@ Zaten bu telefonda msn kullanımı çok zorlu. Konuşmada yazı yazmak ayrı bir dert, mesaj göndermek için çok zaman harcanıyor;konuşma penceresi açınca yazı yazabilmek için direkt klavye çıkmıyor. Mesaj kısmına tıklayarak tam ekranda klavyeye geçiyor orada yazıyorsunuz. Sonra da seçenekler/bitti/ok deyip msn penceresine dönüyor. Yani msn kullanımı hiç ama hiç kolay değil. En büyük eksikliği bu. O yüzden ilk iş başka bir msn programı yükleyin. Ben Kanka Msn’i kullanıyorum.

+Opera Mini Browser yüklü ve gayet güzel. İsterseniz sadece yazılarla isterseniz pcnizde gördüğünüz şekilde ayar yaparak sörf yapabiliyorsunuz. Zor durumda kalınca çok iş göreceği kesin. Kullanımı gayet kolay. Yatay ekran özelliği olmadığı için UCWEB ya da BOLT Browserı kullanarak yatay ekranda da kullanabilirsiniz. Operanın beta sürümü olan V5 ise tüm browserları alt etmiş durumda, kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum…



+Radyo ve Tv özelliği tek kelimeyle mükemmel. Görüntü ve ses kalitesi iyi.

-Derin açıklamalara girildiğinde tercümelerin bazıları çok kısa ve anlamsız kalıyor ama yine de sorun teşkil etmiyor. (hepsinde değil) Menü tümüyle Türkçe.

+Dokunmatik ekranı gayet iyi. Kalemle çok daha iyi. (kalem verilmiyor ama kurşun kalem iş görüyor:naughty: ..)

+Ön panel çok güzel. Ancak arka kapak biraz kalitesiz. Tel resimdeki gibi ama inanın çok daha güzel. (kendi çektiğim resimleri de paylaşıyorum)

+Iphone’dan hiçbir farkı yok.

-Kamerası 3.2 yazıyor ama sanırım 2mp. Ön ve arka kameranın toplamı 3,2 diye yazmışlar sanırım. Muhtemelen de dijital arttırma var. Gündüz sorun yok gece çekimleri çok başarılı değil. Ama bu da dert değil zaten. Fotoğraf makinesi olarak kullanacaksanız gidin fotoğraf makinesi alın.

+Telefonu sallayınca sonraki şarkıya geçiyor.:oke: Yan çevirince görüntü yan dönmüyor. Bunu yapmak için parmağınızla ekranın alt veya üst kısmında “U” harfi yaparsanız ekran yatay oluyor(resimlerde) tv de ise ekrana dokunmanız yeterli ya da yan çevirdiğinizde hafifçe sarsın.

-qwerty klavye mevcut ancak yatay ekranda olmadığı için küçük harfler çıkıyor. Çok mesaj atanlar için sorun çıkarabilir ancak alışınca yazılıyor. Kalem kullanılırsa çok daha rahat oluyor(her hangi ince uçlu bir cisim iş görüyor, kalem de şart değil) Bu sorun yine java tabanlı alternatif sms göndericilerle çözülebilir.

Tuş kilidine almak için açma/kapama tuşuna bir kez basın. Direkt kilide geçiyor. Kilidi açmak içinse “ok” işaretine basarak sağa doğru çekin.

+Telefonun sol yanındaki tuşlarla menü içinde yukarı/aşağı hareket edebiliyorsunuz. İlla ekrandan gitmek zorunda değilsiniz.

+Menülerin düzenini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Bunun için her hangi bir ikona tıklayıp bekleyin. İkonlar sallanmaya başlayacak. Sonrasın da elinizi çekip tekrar bir ikona basılı tutun, ikon yukarı doğru kayacak hafifce.. bırakmadan istediğiniz yere çekin.

-8gb kartın içinde k.vadisi ırak var ve birkaç şarkı ile kuran surelerinden bir kaç bölüm.. sanırım denemek için konulmuşlar. Çünkü film isimlerinin partlarında hala orjinal dil var. Tüm kartlarda olduğu kesin.

Not: Gelen çağrılarda telefonu sessize almak için, ters çevirin yeter. “Hareket Sensörü” olduğu için rahat ettiriyor. Bu sensörü deneyerek nerelerde ne iş yaptığını da görebilir/öğrenebilirsiniz.


Wentto F003 Telefonun Güvenlik Kodu; 1122

Sonuç olarak bu teli alırken çok düşündüm:hmmm. Ama hiç pişman olmadım.:oke: İnşallah olmam da

Kararsız kalan arkadaşlara tavsiye ediyorum. Kesinlikle memnun kalacaksınız. İphone’dan ayırt etmeniz için markasına bakmanız gerekiyor.. ayrıca bu özelliklerde teli çok daha pahalıya alırsınız.

Telefon hakkında başka merak edilen bir şey olursa elimden geldiğince buradan yardımcı olmaya çalışırım.

EMEĞE SAYGI BİR TESEKKÜR YETER
 
  • Beğen
Tepkiler: kudretx, fs293, wentto_f003 ve 7 diğerleri


Odysseus

Odysseus

Üye
Harika bir açıklama olmuş teşekkürler.

Keşke telefon alıp kullanan insanlar birkaç dakikasını ayırıp tecrübelerini insanlarla paylaşsalar.
 
jmm

jmm

Üye
    Konu Sahibi
Harika bir açıklama olmuş teşekkürler.

Keşke telefon alıp kullanan insanlar birkaç dakikasını ayırıp tecrübelerini insanlarla paylaşsalar.

asıl ben tesekkür ederim adminim faydalı olduysam ne mutlu bana :)
 
korsantv94

korsantv94

Üye
Bu Telefonu İstiyorum Ama Endişelerim Var.Sonuçta Çin:)
 
jmm

jmm

Üye
    Konu Sahibi
Bu Telefonu İstiyorum Ama Endişelerim Var.Sonuçta Çin:)

benim görüşüme göre gayet sağlam bir yapısı var yani kırılcak gibi veya bozulacak gibi bir his vermio + 2 yıl garanti var ama sen bilirsin (tavsiyemdir) :)
 
Odysseus

Odysseus

Üye
Bu arada ekleyelim. Wentto F003 şu anda en büyük online alışveriş sitelerinden birisinde, en çok satılan telefonlar sıralamasında 9. sırada ;)
 
kncrpn

kncrpn

Üye
Bunları NaneLimon.net'den aldın değil mi?Birde emeğe saygı bir teşekkür yeter yazmışsın!:@
 
Odysseus

Odysseus

Üye
Bunları NaneLimon.net'den aldın değil mi?Birde emeğe saygı bir teşekkür yeter yazmışsın!:@

Ne olmuş aldıysa. Konu için telif hakkı ödemesi mi gerekiyordu. Bizden de yüzlerce konu alınıyor ama kimseye girip şurdan burdan aldın demiyoruz.
 
kncrpn

kncrpn

Üye
Ama alıntı belirtmesi gerekmezmiydi?
 

HonneuR

Üye
Harikasın arkadaşım. Bu telefonu eşim yaklaşık 3 aydır kullanıyor ama bir çok özelliğini bilmiyorduk :) Birde benim bi sorum olacak; Telefon çaldığında açmak için önce seçeneklere basıp sonra cevaplıyoruz ya bunun daha kolay yada değişik bir yolu yok mu?
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
TeŞeKkÜrLeR...Güzel paylaşım olmuş
 

hndshn

Üye
Ben yaklaşık 1 aydan beri kullanıyorum ve çok memnunum. JMM adlı üye bu bilgileri www.nanelimon.net/wentto-f003-iphone-incelemesi adlı siteden almıştır. eğer çok ayrıntılı bir bilgi istiyorsanız burada çok faydalı bilgiler var. zaten adı geçen site sayesinde bu telefonu aldım ve çok memnunum. Kutu içeriği olarak 2 batarya, 1 adet şarj aleti, 8GBlık hafıza kartı ve kulaklıkla beraber geliyor. Şarjı yaklaşık 3 gün gidiyor tabi bu süre TV, Bluetooth, Wi-Fi özelliklerini çok sık kullanırsanız 2 güne kadar düşüyor. dediğim gibi adı geçen sitede daha ayrıntılı bir açıklama bulabilirsiniz.
 
deep_blue

deep_blue

Üye
kullanıcı profilinden yanıtlama modunu yandaki kamera tuşu yaparsanız tek tuşla yanıtlayabilirsiniz
 
kuzen.67

kuzen.67

Üye
üç gündür bende bu telefon.Kuzenim oyun ,program filan yüklersin dedi.Ben bunun kadar lanet bir cihaz görmedim.Ne internet bağlantısı yapılabiliyor,nede mms gönderilebiliyor.Ayrıca orjinalindende bir hayli kalın.kamerası ise tek kelime ile berbat.Filka mobil diye bir site var oradan ayarlarını yapmaya çalıştık olmadı.Yada biz beceremedik.Telefonu aldığına Oda pişman, nokia 5800 almaya karar verdi :oke:
 
msarisen

msarisen

Üye
intrernet bağlantısı yapılıyor, mms de gönderilebiliyor. yeni telefon aldığında hangi marka olursa olsun bunlar için ayarlaman gerekir. sanırım sen becerememişsin. birazcık araştırmayla kurulabilecek yüzlerce program da bulabilirsin. sadece kamerasının çok kötü olduğuna katılıyorum. gerçekten çok çok kötü, hiç koymasalar daha iyiymiş.
 

bamiss

Üye
eline koluna klawyene ve kafana sağlık böyle bir yorum bekliyordum almak için teşekkürler

:oke::oke::oke:
 
es_emre26

es_emre26

Üye
Ben de 4 gündür kullanıyorum telefonu.

Tv,video izlemek,internete kablosuz (wifi) girebilmek,radyo ve tv kaydı yapabilmek,program desteklemesi,hafızasının geniş olması,tasarımının şıklığı,hareket duyarlı sensöre sahip olması vs.vs. gerçekten çok memnunum şimdilik.

Çok araştırdım ancak araştırdığıma deydi bu yüzden mutluyum...
 

gokhankeal

Üye
arkadaşın biri keşke kullanan biiri yorum yapsa demiş .)


arkadaşlar ben kullanıyorum çok hoş bi tel internetle işin olanlar için ideal :)çin malı die bende güvenememiştim ama iki yıl firma garantisi var :) tek sorun facede video izleyemiyosun bunun için bolt sinaptu gibi programlarla ancak video cebe indirerek izleyebiliyosun :) dokunmatikliği gayet hassas sorun yok :) 8 gb hafıza yeterli bence :) filmleri kaliteli gösteriyo :) internette wentto f003 programları altında bi link var orda programlar var onların çoğu uyuyo onn dışında dokunmatik programların çoğunu açıyo :) öoyunlar java destekli olduğu için jar yada jad uzantılı olması gerekiyor :) navigasyon yüklenebiliyor:) tv gayet güzel gösteriyor :) mp3 player ve video oynatıcı kaliteli :)internetteki çeşitli programlarla telefonu zenginleştirebilirsiniz :) yurt dışında hiphone f003 yada fly-ying f003 adıyla satılıyor youtube dan bunları yazarak videolarını izleyebilirsiniz :) eğer programları merak edenler varsa onlarıda bi daha ki mesajıma yazarım :) :op:
 
memathy

memathy

Üye
telefonun sesi kapandı yani hem tv hem ses çalar hem radyo hatta eller serbest modunda bile hoparlörler sustu ne yaptımsa ayarlalamadım.nasıl düzeleceği hakkında bilgisi olan arkadaşım bana yardımcı olabilirse cok sevineceğim
not: tv seyrederken ekranın sol üst tarafına dokunmuştum sorun bundun kaynaklanmış olabilirmi zira üst menüde üzerinde ? işareti olan bir simge belirdi.
 

safran21

Üye
Bende 200 tl ye aldım.Gerçekten güzel telefon ekranı çok net ,menü geçişleri hızlı internetide gayet iyi kamerasıda beni tatmin etti , Fakat navigasyon programı bulamadım.Nereden bulabilirim ve nasıl yükleniyor yardımcı olursanız sevinirim..
 


Üst Alt