wave 3 s8600 kullanıcıları

Sponsorlu Bağlantılar

wave 3'ü kaliteli buluyormusunuz

  • evet

    Kullanılan: 4 28.6%
  • hayır

    Kullanılan: 5 35.7%
  • idare eder

    Kullanılan: 5 35.7%

  • Kullanılan toplam oy
    14
  • Anket kapatılmış .

metin110

Üye
    Konu Sahibi
wave 3 s8600 kullanıcıları
[/URL] Uploaded with [/IMG][/URL] Uploaded with [/IMG][/URL] Uploaded with [/IMG][/URL] Uploaded with [/IMG]Bugün dayanamayıp gittim ve bir wave 3 aldım..ilk izlenimlerim wave 2 ye nazaran daha hafif, daha ince ve tabi bada 2.0 ile geliyor.
hız konusunda henüz bir fikir edinemedim.1.4 ghz elbetteki fark olacaktır ama bu farkı anlamak için biraz olsun kullanmak gerek..ekran süper lcd yerine amoled kullanılmış ve iyide olmuş..ayrıca ekran boyutu 4 inch çok daha uygun ve kullanılabilir olmuş..wave 3 kullanıcıları olarak denyemilerinizi burada paylaşırsanız seviniriz..

ek olarak şarj sırasında ve navigasyon esnasında wave 2 deki bataryda aşırı ısnma sorunu bunda yok..

ofis uygulamasında polaris ofis kullanılmış ve ofis dosyalarında değişiklik yapabiliyoruz..ama wave 2 deki ofis ugulamasında yakınlaştırma sonrası ölçeği kendi ayarlıyordu bunda göremedim..belkide ayarlar kısmında vardır..

hala youtobe da vide izlerken kendi playerına yönelendiriyor video bitince yine youtobe sayfasına dönüyor..hız olarak wave 2 ye göre pek bir fark yok..

internete ilk bağlandığımda samsung apps güncellemesi yaptı..şimdide kiesi indirip yazılım güncellemesi varmı yokmu ona bakacağım..üzerindeki sürüm os 2.0S8600JVKK2 görünüyor.

ayrıca usb kablosuyla veri aktarımı wave 2 ye göre çok yavaş..her iki telefonlada hediye gelen kart samsung micro sd 8 gb calass 2 idi..ben eski kartımı taktım içinde evraklar olduğu için..yarın 16 gb class 10 bir kart alıp onu takacağım..

aklıma geldikçe ve karıştırdıkça buraya yazcağım..pil yüzde göstergesi şimdilik sağlıklı çalışıyor görünüyor..wave 2 deki gibi yüzde 20 aralıklarını göstermiyor anlık gerçek değerleri veriyor gibi..tabi bunu test etmek için çok erken pil henüz bir defa şarj oldu..

benim ilk gözüme batan farklar ince ve hafif tasarımı..ekranın çok azda olsa biraz büyümesi, ses çıkışı wave 2 de telefonun üst kısmında idi bunun üsta kısım arka tarafına konması dikkatimi çekti..ayrıca kulaklık ve usb girişleride telefonun altına yerleştirmeler..yani wave 2 nin tam tersi..

ses miktarı wave 2 ile kıyaslanırsa wave 3 te daha düşük..aynı mp3 ü hem en düşük ses ayarında hemde en yüksek ses ayarında her ikisinde de denedim..ve wave 3 te sesin daha az çıktığını düşünüyorum..ama detaylı bir inceleme yapmadım yaptıkça burada belirteceğim..

wifi bağlantısı çekim gücü wave 2 ye göre daha zayıf..şu an wave 2 üç tık çekiyor görünüyor wave 3 aynı ağı tek tık çekiyor..bu yazılımsal bir sorunmu bilemiyorum..mesela wave 2 de 5 adet ağ görürken wave 3 3adet ağ görüyor..yani çok zayıf sinyalleri yakalayamıyor..

tasarımda ayrıca bir detay daha aktarayım..wave 2 nin alt ve üst baş kısımları parlak siyah renkli bunda ise kapak rengiyle aynı mat renkte..buda parmak izi ve leke oluşmasını engelliyor..yani olumlu bir değişim olmuş..

şimdi kiesi indirdim fakat setup.exe dosyası tanımlanmayan dosya türü diyor ve kurulum yapmadım..nedeni şu olabilir..samsung destek bölümünde kies indirmesini seçtiğinizde gelen sürüm şöyleydi Kies_2.1.0.11095_121_6 oysa ben s8600 seçerek yazılım indir değimde gelen şu sürümü indirdim büyük ihtimalle samsung henüz bu sürümü tam hazırlayamadı ama yinede buraya koymuş..samsung bunu hep yapıyor..örneğin birkaç hafta önce bir led tv almıştım ve sürümünü 1018 e yükseltmiştim sitesinden ve bu ayın birinde yeni bir sürüm koymuşlardı desteğe aralık 1 tarihli ve bu sürüm 1501.1 yani daha eski bir sürümdü..içindeki dosyalara baktığımda son yayınladıkları güncellemeden bir önceki güncellemenin aynısı olduğu görülüyordu..yani yayınladıkları son güncelleme büyük ihtimalle hatalıydu ve yeni yükleyeceklerin o sürümü kullanmaması için eskisini koymuşlardı..tabi tv yazılımda geriye dönüşü kabul etmediği için eski sürüme dönemedim..ve birkaç bariz hata dikkatimi çekti..

kamerasını henüz kullanmadım ancak tasarımda dikkatimi çeken kamera birz içine gömük tasarlanmıştı..yani düz bir zemine koyduğunuzda yada elinizi arkasına tuttuğunuzda kamera camına teması daha zor bu nedenle kamera camının temiz kalma şansı daha yüksek..wave 2 de neredeyse kapak yüzeyi ile sıfır gibiydi..bu hem artı hemde negatif yönü olan bir durum..negatif yanı şu temzilemek zor olacak ikinicisi daha fazla toz toplaycak o kısım..

kiese telefondan sorunsuz girdim ancak bada 2.0 uyumlu uygulama henüz bulmadım :)) denk gelirsem birikitane yükleyceğim..ama öyle sanıyorumki diğer waveler 2.0 a geçmeden uygulama sıkıntısı sürecektir..geliştiriciler işin maddi yönüne baktığı için 2.0 henüz yaygın olmadığından ticari kaygılar nedeniyle hala dağıtım saysısı çok olan ürünlere yönelik çalışmalar yapmakta..özetle samsung apps wave 3 için içi boş bir dolap gibi :))


Gps ile route 66 yazılımnı kullanrak birkaç saniyede bağlandım.ve konumumu birkaç saniyede buldum..ancak şebeke yardımı ve gelişmiş gps sensör yardımı hepsini açtıktan sonra wave 2 ile hemen bağlanamadığım bir yerden birkaç saniyede bağlandım..fakat haritalar yüklü değildi..yükledikten sonra tekrar deneyeceğim..

bu arada aksesurları unuttuk..şarj aleti aynı fakat kablosunun dış kaplama yüzeyi değişmiş birazda boyu uzamış 1 cm kadar..usb kablosuda aynı onunda dış kaplama yüzeyi siyah mat plastik bir ürünle kaplı..diğeriyle kıyaslandığında daha kötü..çünki bunda katlanma ve kırılma olasılığı dahada yüksek..görünürde sağlamlık olarakda eski wave aksesuarlarına göre daha kalitesiz..kulaklığa gelince o wave 2'nin kulaklığı ile birebir aynı diyebilirim..

yerleşik hafızanın eskisiyle aynı olması hiç mantıklı bir seçim değil..sürüm yükseltip bir üst seviyeye atlamak isteyen bir ürünün yeni versiyonuyla daha rahat hareket alanı tanıması hem bada 2.0 için hemde wave 3 için çok önemliydi..bunu atlamaları en büyük hataları olmuş..daha şimdidin 700 mb yer kalmış yerleşik hafızada..bu samsungu anlamak gerçektende zor koca okyanusta gemiyi yüzdürüp bir küvette batırmayı nasıl beceriyor anlamış değilim..

bu arada kapalı alanlarda ve yarı kapalı alanlarda (balkon altı) navigasyon hala başarısız
 


ceycey111

ceycey111

Üye
kardeş nerden aldın?
 

metin110

Üye
    Konu Sahibi
telpa bayii kocaeli
 

metin110

Üye
    Konu Sahibi
bu arada kendi açtığım anketi silemiyorum daha doğrusu editleymiyorum..o nedenle anket saçma bir duruma düştü bir hatalı enter yüzünden lütfen anketi dikkate almayın..sayın modlar belki sizin o anketi kaldırma yetkiniz vardır varsa lütfen kaldırınız..
 
  • Beğen
Tepkiler: cellmanbash
totx

totx

Üye
Izlenimlerini paylasirsan harika olur :)
 
|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
wave3'ün çıktığını bile duymamıştım. galaksi2'nin bir yıl boyunca ha çıktı ha çıkacak nazından sora wave3'ün bu kadar kısa sürede çıkması doğrusu beni çok şaşırttı.
 

kizmayantepe

Üye
flash desteği gelmiş mi örneğin tv yayınlarını browser dan yani internetten direk izleyebiliyormusunuz?
 
ozan2020

ozan2020

Üye
başarı ticarete falan çıktı ;) galaxy s amiral gemisi cünki ;) :D
 

by*cambaz

Üye
vatan computedede vardı

 
|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
önceki wave'lerden çok da önemli bir fazlalığı yok gibi gözüküyor. mesela ekran çözünürlüğü değişmemiş. kamera aynı. dahili bellek alanı aynı. ekranı wave1 ile aynı, s.amoled.
sadece bada 2.o artısı var bir de, nfc desteği.
ben wave1'imden oldukça memnunun.
galaksi 3 çıkana kadar devam.
 
cellmanbash

cellmanbash

Üye
Anladığım kadarıyla fazla bir değişiklik yok bende wave 2 telefonum var bada 2.0 yükledim gayet güzel daha stabil bir sürümü yayınlandığında daha da süper olacak herhalde wave 5 çıkınca değiştiririm :)))
 

metin110

Üye
    Konu Sahibi
Anladığım kadarıyla fazla bir değişiklik yok bende wave 2 telefonum var bada 2.0 yükledim gayet güzel daha stabil bir sürümü yayınlandığında daha da süper olacak herhalde wave 5 çıkınca değiştiririm :)))

aynen dediğin gibi..öne çıkan özellikler inceliği,hafifliği,4 inch ekranı ısınmayan bataryası bunlar iyi yönleri..

kötü yönlerine gelince ses çıkışı eskisinden farkedilir derecede kötü..birkaç video ve mp3 te bunu hemen farkediyorsunuz..usb ve şarj kabloları kötü..telefondaki usb yuvası kapaksız içine bolca toz toplayacaktır..girişler telefonun altında cepte ve çantada müzik dinlemek için ya ona uygun kılıf gerekecek yada çıkartmak gerekecek..

yes no tuşları bunda dokunmatik olmuş bu iyimi kötümü karar veremedim..yani pek bir fark yok..:))

bence şu an için değiştirmeye gerek yok..benim için navigasyonu önemliydi..ama malesef değişen birşey olmamış..paket veri yoksa navi yine geç bağlanıyor..
 
ozan2020

ozan2020

Üye
valla 1.247 :) 1.400 de galaxy s 2 :)
 

metin110

Üye
    Konu Sahibi
valla 1.247 :) 1.400 de galaxy s 2 :)

s2 güzel telefon..eskiden olsa hiç düşünmeden s2 derdim..ama ne varki badaya bulaştım birkere çıkış yok :))

şaka bir yana s2 ile kıyaslamak gerekirse galaxi s2 birkaç adım önde..gerek dahili hafıza gerek işletim sistemi ve tabi kamera farkı..gerçi 8mp ile 5mp arasında kullanılan merceğe göre pek bir fark göremedim ama yinede fiyat farkı göz önünde bulundurulursa s2 daha cazip geliyor gibi..bada müptelalarını saymazsak tabi :))

ama şunuda söylemeden edemedim..tasarım görsellik olarak wave serisinde daha bir başka güzel..kullanılabilirlik açısından net konuşamam çünkü oval yan kenarlar bazan elden kaymalara neden olsada görünüm olarak çok şık duruyor..belki 3 serisinde ovalliği biraz daha azaltırlar diye düşünmüştüm biraz incelmiş gibi ama yinede kullanışlık açısından hala ufakta olsa hata var gibi..ama bu anlamda 2den daha iyi olduğu ve bunun farkedildiğini gösteriyor.
 

kizmayantepe

Üye
8600 sahibi arkadaşlar 2 sorum olacak
1)Flash desteği gelmiş mi?Örneğin tarayıcıdan tv kanallarının web adreslerinden tv izleyebiliyormusunuz?
2)Türkçe sesli komut girişi varmi?Beta 2.0 larda ingilizce idi.
Gelecek cevabınız için şimdiden teşekkur ederim
 

metin110

Üye
    Konu Sahibi
8600 sahibi arkadaşlar 2 sorum olacak
1)Flash desteği gelmiş mi?Örneğin tarayıcıdan tv kanallarının web adreslerinden tv izleyebiliyormusunuz?
2)Türkçe sesli komut girişi varmi?Beta 2.0 larda ingilizce idi.
Gelecek cevabınız için şimdiden teşekkur ederim

malesef her iki sorun içinde cevabım hayır olacak..
 
ozan2020

ozan2020

Üye
bende wave 1 vardı babma verip galaxy s 2 aldım artı daglar kadar fark var :) az degil:)
 

metin110

Üye
    Konu Sahibi
bugün dikkatimi çeken birşey oldu..telefonu kılıfsız masaya koyarken metal titresim sesi duydum..sanki telefonun içinde birtakım teller veya metaller masaya konduğunda titreşir gibi bir ses verdi..sonra elime aldım..kamera ve mikrofonun oraya parmağımla tıkladığımda o sesin tam kamera ile mikrofon arasından geldiğini farkettim..bu bir arızamıdır yoksa genel bir hatamı anlayabilmiş değilim..
 


Üst Alt