Wave 1 vs. Wave 2

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türe

Türe

Üye
    Konu Sahibi
Wave 1 vs. Wave 2
ALINTIDIR
Forumda Wave 2 nin ekranı wave 1 den kötü diyenler oldu . İYİ OLAN KAZANSIN

Samsung Wave II 'i N8'e Karşı:

Bu resimde ağaçlarda görüldüğü gibi çamurlaşma olmuş zaten bariz netlik ve renk farkını görebilirsiniz.

Bu resimde üst tarafta n8 ekranının gün işiğinin doğal rengini nasıl bozduğunu hatta daralttığını yansıramadığını görebiliyoruz. Hele arka plandaki mink yaprak ayrıntılarını elediğini rahatça görebiliriz. Yapraklar ise doğal tonlarından bir kaç ton şaşmış. Wave 2 ise sabah uyandığınızda doğan güneşe baktığınızdaki o tonu ve hissi gayet başarılı bir şekilde vermiş ve temiz net bir görüntü var galiba samsung un super clear demesinin sebebi burdaki temiz netlikten geliyor.

Bu resimde ev ve önündeki tahta yoldan çok rahat nasıl renkleri boğduğunu n8 in görebiliriz.

Bu resim de yeşilliklerdeki ayrıntıları nasıl elendiğini görebilirsiniz rahatça.

Bu resim n8 in ekranının görüntüyü nasıl yapaylaştırdığını görmemiz için güzel bir test olmuş.

Samsung Wave II'i Samsung Galaxy S'e Karşı:

Burada n8 den daha iyi bir performans serg sede galaxy s wave ıı'nin ekranının doğallığı karşısında eziliyor güneş ışığının doğallığını galaxy s öldürmüş.

N8 kadar elemesede güneş ışığının doğallığını ve arka planın ayrıntılarını genede wave II ye karşı ekranı ezik kalıyor. Ama galaxy s in ekranı dallardaki ayrıntıları daha başarılı gösteriyor n8 e göre tabiki wave II y göre başarısız.

Aslında bu resimde galaxy s in ekranının ayrıntıları eleyip renkleri öldürdüğünü görmek için 13 yıl resim sanatı ile uğraşmak gerekmez.

Ayrıntı konusunda wave II ya galaxy s in yaklaşabildiği tek resim bu oluyor bundada renklerin doğallıkalrını kaybettiğini çok rahat görüyoruz.

Evden ve önündeki yoldan nasıl ayrıntıların elendiğini görebiliriz.

Samsung Wave II'i Samsung Wave'e Karşı :

Wave 1 Bu cihazlar içinde Wave II'ye en çok yaklaşan cihaz oldu ama altaki çimlerde wave 1 in yeşil renği doğallığından nasıl uazaklaştırdığını görüyoruz ölü bir renk tonu vermiş. Bulutlarda ve ağacın olduğu yerin arkasındaki çalılıkların üstünde ise güneş ışıklarını wave 1 elemiş bulutlarda ise güneş ışıkları doğallığını kaybetmiş. Bu resimde bulutların üstündeki koyulukta mavi bulutların sarı güneş ışıklarıyla birleşmesinden doğan hafif yeşilimsi tonu wave 1 ise yakalayamıyor.

Bu zorlu resimde wave II' ye en çok yaklaşan cihaz gene wave 1 oluyor. Yukardaki güneş ışığının sarılığının olduğu noktayı iki cihaz arasında karşılaştırırsanız wave 1 de ekranın 1-2 ton gün ışığını beyazlattığını o kendine has gün ışığı sarısının tonunu bozduğunu görüyoruz. Yapraklarda ise gün ışığının sarı renginin kırmızı yapraklar üzerine düştüğündeki yanık ne sıçak kırmızıyı wave II daha iyi yakalıyor wave 1 de ise o yerlerde b1-2 ton gene beyazlık seziliyor.

Bu resimde altaki çalılıklarda wave 1 gene ayrıntıları eliyor ve renklerde doğallığını kaybetme var. Wave II de çalılara vuran gün ışığının sarılığının yola yansıdığını rahatlıkla sezebiliyoruz ama wave 1 de bu ayrıntıyı yakalıyamıyoruz.

Bu resimde uğur böceğindeki kırmızının doğallığını wave 1 yakalayamıyor.

Bu resimde wave 1 de gayet başarılı bu resmde wave II biraz netlik farkıyla geçebiliyor wave 1 'i evin önündeki tahtalara bakarsanız renğin doğallığıyla wave II' wave 1'i geçiyor. Ayrıca tahta üzerinde birazcık ayrıntıları gene elemiş wave 1. Evin sudaki yansımasına bakarsanız wave 1 in elediği ayrıntıları daha rahat hissedersiniz.

Sonuç:
Wave II piyasanın amiral gemisi cihazları geçiyor gerek ayrıntı gerekse renk doğallığı yönünden wave II gayet başarılı. Wave II diğer çıhazları açık ara geçiyor Wave !'i ise derecelendirmek gerekirse 0 gibi bir farkla geçiyor. Resimleri çeken kışı ise yabancı biri kendi yorumlarında wave 2 nin verdiği performansı kendisininde beklemediğini ve gayet memnun edici olduğu şeklinde yorum yapmış.

Forumda ve etrafta wave 2 wave 1 den daha iyi ekranı dediğimde karşı çıkanlar olmuştu bunu resimlerle ve analizle bu başlıkta sizlere sundum amacım cihaz alacak kişilerin bilerek ve daha bilinçli bir şekild ealışveriş yapmaları.Wave II Kesinlikle bu cihazlardan daha iyi ekrana sahip :oke:

35fatih

Üye
süper bi karşılaştırma olmuş eline sağlık görüldüğü gibi wave iki 3 telefondan da üstün :)))

kuzen.67

kuzen.67

Üye
Öncelikle paylaşımınızdan dolayı size teşekkür etmek istiyorum.Hiç kullanmayan birileri bu iki telefon ekranın daki farkı görebilirler.Ben yaklaşık on aydır wave S8500 kullanıyorum.8530 ilk çıktığında bende değiştirmek için telefoncuya gittim.Telefoncu arkadaşımın bana söylediği Benim 8500 süper amolet ekran olduğu 8530 sa tft lcd ekran olduğu ve kontrasının yanına bile yaklaşamayacağını söyledi ve bir test yaptık.İki telefonu yan yana getirip yukarı aşağıya doğru aynı anda cevirdik sonuçmu? 8530 un daha yarım cevirmeye başlamadan görüntüsü kaybolmaya başladı.Bende değiştirmekten vaz geçtim.Bunu sizler deneyebilirsiniz. Saygılarımla..

pRime.

pRime.

Üye
701, c6-01, gibi parlak ekranlı telefonlarla karşılaştırma yapmalılar bence, sonuçta n8'deki amoled standart.

HERAXIS

Üye
yaa dostum wave 2 ekran iyi dogruda nereye kadar ekran telefonun gerisini salla bada deilmi o telefon sonucta gerci zevkler ve renkler tartısılmaz ama ilginc boyle pokemon dovusu gibi olmus:)

kuzen.67

kuzen.67

Üye
HERAXİS Arkadaşım dediklerin doğru.Zaten bu telefonlarda bir de android işletim olsa tadından durulmaz.Eski flash player olması,üçretsiz doğru dürüst uygulama olmaması,hareketli duvar kağıdı olmaması bunlar eksi yönleri.Belki Bada 2.0 geldiğinde bu sorunlar çözülür.

Türe

Türe

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim arkadaşlar bilgilendirmek istedim sadece . bakalım inş. düzelir bada 2 yle

[_ATHENA_]

[_ATHENA_]

Üye
ekran konusunda güzel ama sadece renklerin canlılığı için tel alınmaz. N8 e kurduğum proların yarısını wave e kursam bana yeter

Türe

Türe

Üye
    Konu Sahibi
[_ATHENA_];3970356' Alıntı:
ekran konusunda güzel ama sadece renklerin canlılığı için tel alınmaz. N8 e kurduğum proların yarısını wave e kursam bana yeter

tercih meselesi kardeşim haklısın uygulama yönünden sıkıntılı biraz lakin ekran da gayet önemli bi faktör - en azından benim için - dediğim gibi yine de tercih meselesi

eagleneco

eagleneco

Üye
Benimde gözlemim şu:
İki telefonunda ekran kalitesi kendi sınıflarında çok iyi. Haliyle TFT nin amolede göre koyu renklerde sıkıntıları var. Yanlızca menüsüne girin wave 2 de ekrandaki siyah kısımların tam siyah olmadığını görürsünüz, wave de ise öyle değil yanyana koyduğunuzda bariz bir fark var siyah gösterimi konusunda. Tabiki bu TFT ile Led teknolojisi ile ilgili. Bir de wave 2 nin kalınlığıda TFT ile ilgili ki bu yüzden wave imi çok seviyorum.... :)

Türe

Türe

Üye
    Konu Sahibi
wave siyahta bariz ustun bu cok net . tabi sonucta herkesin elindekini begenerek aliyo tercih meselesi :oke:

fullwar

fullwar

Üye
Konuyu yeni farkettim. Çalışma için teşekkürler.

kaptannova

Üye
2 aydır wave 2 kullanan birisi olarak konuşuyorum. eline almadan, incelemeden atıp tutanlar var. bada piyasada ki en hızlı ve en stabil işletim sistemi bence. he ios var diyebilirsiniz. ios bada dan daha hızlı fakat ios ta giriş ekranı denen birşey yok. ana ekran falan filan yok. widget falan filan yok. bunlar wave 2 de otomatik arkaplanda çalışmasına rağmen telefondan bir takılma dahi yok.

ayrıca bana göre çok sağlam bir telefon. 2 ayda ekranında çizik yok. öğrenci olmama rağmen çiziksiz bir ekrana sahibim. öğrenci adamın telefonu günde 1-2 yere yere düşer. bu kesin birşeydir :D benim wave 2 de öğretmen den saklarken falan baya sert şekillerde yere düşüyor :D restart falan yok. çizik yok. kırılma yok. hiçbirşey yok.

tavsiye ederim.

furkanosman

furkanosman

Üye
wave in ki daa güzel görünüyo yakından gerçekci. ikisini de kullandım WAVE diyorum :) teknoloji farkı istedigi kadar süper clear olsun lcd sonuçta :d amoledi gecemez :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt