VW’den Kompakt Roadster

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
VW’den Kompakt Roadster



Halen kimse ‘üretim’ lafını ağzına almıyor.
Volkswagen’in tasarım şefi Walter de Silva, yaptığı açıklamalarda firmanın halen BlueSport konsepti gibi bir roadster modeli çıkarmayı planladığını itiraf etti.
Auto Motor and Sport dergisine konuşan de Silva, kendisinin de böyle bir kompakt roadster modeli için yönetime ısrarla baskı yapan çalışanlardan biri olduğunu söyledi. Sözlerine “Bu araç bizim oldukça beğendiğimiz ve aynı zamanda sürekli aklımızda olan bir araç” şeklinde devam eden de Silva, bizim de duygu ve düşüncelerimize tercüman olmuş doğrusu!
2009 Kuzey Amerika Uluslararsı Otomobil Fuarı’nda (NAIAS) tanıtılmış olan Volkswagen BlueSport konsepti büyük bir çoğunluğun ilgi odağı olmayı başarmış ve dikkat çekmişti. 2.0 litrelik dört silindirli TDI motoru ile 180 beygirin yanı sıra 350 Nm tork güç üretebilen araç, bu donanım ve istatistikler sayesinde 0’dan saatte 100 kilometre hıza 6.6 saniye de ulaşabiliyordu. Bu aracın kayıtlara geçen ulaşabildiği en yüksek hız ise saatte 226 kilometre olarak biliniyor.
Son yıllarda satışa sunduğu Passat, Jetta, Golf gibi modellerinin elde ettiği üstün başarı sayesinde yaygınlığını katlayarak ilerlettiren Volkswagen’in, böyle küçük ancak gösterişli bir model ile gücüne güç katabileceği açıkça ortada. BlueSport konseptinin şık tasarımı ile Volkswagen markasının konfor ve teknolojisini bir arada düşündüğümüzde ortaya çıkan sonuçlar son derece etkileyici olabilir!
 


Üst Alt