Vücut Direncini Arttıran Bitkiler ve meyveler

  • 3 Nisan 2013
  • 361 Okunma
  • 4 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Narenciye Türleri: C vitamini deposu olarak bilinen
    portakal, mandalina, limon ve
    greyfurtu kış aylarında bol bol
    tüketmenizde fayda var. Özellikle
    limon tüketmeye özen
    göstermelisiniz. Çorbanıza ve salatalara bol miktarda limon
    sıkmalısınız. Su içine de limon suyu
    sıkarak içebilirsiniz. Okaliptus: Solunum yolları için okaliptüs iyi bir
    antiseptiktir. Özellikle balgamlı
    öksürükte okaliptüs çayı faydalıdır.
    Piyasada çeşitli şekillerde okaliptüs
    çayları hazır olarak satılmakla birlikte
    kendiniz de evde hazırlayabilirsiniz. Okaliptüs çayı şöyle yapılır: Bir
    bardak sıcak suya 3-4 yaprak
    ufalanarak konur. 20 dakika süzülür,
    günde 2-4 bardak içilir. Nane: Nanenin içerisinde bulunan mentol,
    midenin normal çalışmasını sağlar ve
    mide yanmasını geçirir. Ayrıca
    vücuda giren grip mikrobuna
    karşıda savaşır. Nane çayı, baş ağrısı,
    grip, stres mide yanması gibi hastalıkar için faydalıdır. Kekik: Dezenfekte edici ve balgam
    söktürücü özellikleri olan kekik de
    faydalıdır. Öksürük ve üst solunum
    yolları iltihabında kekik çayı ya da
    gargarası kullanabilirsiniz. Adaçayı: Adaçayı da dezenfektan ve mikrop
    kırıcı özellikleriyle gribe karşı
    yardımcınızdır. Günde birkaç bardak
    içmenizde fayda vardır. Salep: Soğuk kış günlerinin sıcak
    içeceklerinden olan salep de öksürük
    keser ve balgam söktürür. Mahlep: Mahlep ağacının tohumları süt veya
    su içerisinde kaynatarak
    kullanılabilinir. Ya da ezilerek balla
    karıştırılır. Kurutulmuş ve öğütülmüş
    mahlep tohumları simit, kurabiye gibi
    şeylere katılabilinir. Kandil simitlerinin has kokusu mahlep kokusundandır. Sarımsak: Sarımsağın antiseptik ve bağışıklık
    sistemini güçlendirici etkisi çok
    eskiden beri bilinmektedir. Salgın
    hastalıklara karşı koruyucu özelliği
    vardır. Gün içinde 3-4 diş sarımsak
    yemek yeterlidir. Karanfil: Karanfilin de koruyucu etkisi vardır.
    Komposto ve çorbaların içine 1-2
    adet karanfil atabilirsiniz. Salgın
    hastalıklar zamanında içme sularının
    içine 1-2 adet karanfil atılır. Karanfili
    ağzınıza atıp çiğnemek de ortamdaki mikroplara karşı koruyucu
    etkisinden faydalanmanızı sağlar. Zencefil: Zencefilin de direnç arttırıcı özellikleri
    vardır. Toz haline getirilmiş zencefili
    yiyeceklerin üzerine serpebilir veya
    içerisine katabilirsiniz, örneğin
    hamur işleri için una kataılabilinir.
    onur. Zencefil çayı da faydalıdır. Anason: Günde 5 gram gibi az miktarda
    alınacak anason da faydalıdır. Uzun
    süre ve yüksek dozda anason
    almamalısınız. Anason çayı da sizin
    için faydalı olabilir: Biberiye: Biberiyenin yaprakları ve
    çiçeklerinden yapılacak bitki çayı
    faydalıdır. Biberiye esansı ile masaj
    yapılabilinir. Defne: Grip ve ateş nöbetlerinde defne çok
    faydalıdır. Özellikle et yemeklerinde,
    soslarda ve sebze çorbalarında
    defne kullanabilirsiniz. Ihlamur: Solunum yollarındaki mikropları
    temizlemek için kış aylarında eskiden
    beri evlerimizden eksik olmayan
    ıhlamur çayını deneyebilirsiniz.
    Öksürüğü keser ve gribi iyileştirir. Bir
    bardak sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur yaprağı konulur
    ve 10-15 dakika sonra süzülür.
    Ihlamur çayı içine bir miktar bal
    katarak içilir. Kereviz: Kerevizin de solunum yollarını
    temizleyici özelliği vardır. Öksürüğü
    keser. Kerevizin sapı, yaprağı ve
    kökünü kullanabilirsiniz. Salata
    olarak tüketebileceğiniz gibi
    yemeğini de yapabilirsiniz. Maydanoz: Çiğ olarak tüketilen maydanozun da
    koruyucu etkisi vardır. Vanilya: Vanilya kendine has kokusu ile
    genelde pastalarda ve keklerde
    kullanılır. Bu güzel kokulu vanilyanın
    solunum yollarını temizleme ve
    öksürüğün kesilmesine yardımcı
    olma özelliği bulunmaktadır.
     


    Yazan: Haydar
    .Murat. bunu beğendi.
  2. bilgi için :tşk:
     
  3. ben teşekkür ederim ahmet
     
  4. Teşekkürler emeğine sağlık.
     
  5. sağolun
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
13/11/2018 - 20:57