Vücut Çatlakları Nasıl Giderilir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Vücut Çatlakları Nasıl Giderilir
Ciltte pek çok sebepten dolayı çatlaklar meydana gelmektedir. Yapı bakımından incelendiğinde çatlakların en fazla oluşma sebebi aşırı kilo almaya ve hızla kilo vermeye bağlı olarak oluşan çatlaklardır. Bu çatlaklar genellikle erkeklerin sırt kısmında oluşmaktadır. Bayanların yapıları incelendiğinde kilo alıp vermeye bağlı olarak oluşan çatlakların genellikle kol ve karın bölgesinde yoğunlaştığı bilinmektedir.

Bayanların vücut çatlaklarından yana önemli bir sıkıntıları da hamilelik dönemlerinde oluşan çatlaklardır. Bu çatlaklar geniş damarlar halinde oluştuklarından dolayı tedavi edilmeleri pek kolay olmamaktadır.

Çatlakların yapıları incelendiğinde ise cildin genel anlamda elastikiyetini kaybetmesinden dolayı oluştukları belirlenmiştir. Pek çok operasyon ile bu çatlaklar etkili bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Hamilelik dönemin de oluşan çatlakların tedavisi ise çok mümkün olmamaktadır. Bir miktar da olsa iz kaldığı tespit edilmiştir.

Çatlakların tedavisinde asıl önemli olan şey bu çatlakların oluşmasına sebep olan etkenlerin ortadan kaldırılmasına dayanmaktadır.

Bazı küçük ve etkili bitkisel yöntemler ile bu çatlakların ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır. Zaten piyasada uygulanan yöntemlerde bu sistem üzerine kurulmaktadır.

Çatlaklar ile etkili mücadele için başvurulması gereken yağlar:

- Kakao yağı: Kakaonun vücudun elastikiyetini tekrardan kazandıran bir yapısı bulunmaktadır. Bu yapısı sayesinde oldukça kolay bir şekilde elastikiyetini kazanması mümkün olmaktadır. Çatlakların üzerine uygulanan kakao yağı ile vücudu biraz ovalayarak kuruması beklenmelidir. Bir süre sonra çatlakların gözden kaybolduğunu fark edeceksiniz.

-Jojoba yağı: İçerik olarak kakao yağı ile aynı özelliklere sahiptir. Elastikiyet kazandırıcı etkisi bulunmaktadır. Bu özelliğinden dolayı ilaç sektöründe de aktif olarak kullanılmaktadır.

-Kayısı yağı: Kayısının insan cildine olan faydalarını bilmeyen yoktur. Piyasada aktif olarak satılan her kremin içeriğinde kayısı özü bulunmaktadır. Bunun temel nedeni de kayısının içinde bulunan yüksek e vitamini oranıdır. Bu e vitamini sayesinde cilt rahatlayacaktır.

-Badem yağı: Cildi besleyerek canlılık kazanmasını sağlamaktadır. Badem yağı bu özelliklerinden dolayı yabana atılmayacak artılara sahiptir. Herkes tarafından uygulanabilir. Aynı zamanda çatlaklardan önce hamile bayanlar göbek bölgelerine haftada bir sefer badem yağı sürerlerse ciltte çatlak oluşumu da engellenmiş olacaktır.

Ciltte oluşması muhtemel olan çatlaklardan önce uygulanması gereken en önemli uygulama, dikkatli olmaktır. Hamilelik dönemlerinde göbek bölgelerinde çatlak oluşması engellenemez ama yine de bu durumun dışında kilo alıp verirken dikkatli davranılırsa kolaylıkla üstesinden gelinebilir.
 
hikmet366

hikmet366

Üye
teşekkürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt