Vücudun Su Toplaması

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Vücudun Su Toplaması
Vücudun Su Toplaması ve Kilo Alımı
Bazı bayanların vücudu su birikimi yaptığından ötürü ne kadar diyette yapsalar belirli bir noktadan sonra kilo veremezler. Bundan şikâyetçi olan bayanların bu yazımı dikkatle okumasını istiyorum.

Uzmanların bu duruma ilişkin ilk önerilerinden biri daha az tuz ya da başarabilirseniz asla tuz kullanmamanızdır. Çünkü fazla tuz vücudun su tutmasına neden olacaktır. Buna dikkat etmelisiniz. Şimdi gelin birlikte bu sorunu aşmanın yollarına göz atalım…

Vücudun Su Toplamasını Engellemek için;
- Tuz tüketiminizi günde 5 – 8 gram ile sınırlandırmalı veya hiç kullanmamalısınız. Bunun yanı sıra tuz içeren tüm besinlerden olabildiğince uzak duruyoruz. Örneğin; şarküteri ürünleri...
- Daha fazla “Protein” almalısınız. Kısacası: Balık, et, yumurta, peynir (Tuzsuz) gibi besinler tüketmelisiniz.
- Daha çok sıvı tüketmelisiniz. Kimileri bunu saçma bulabilir. Yani zaten su toplamış bir bünyeden bahsediyorsunuz diye ancak bu o kadar basit bir işleyiş değildir. Atılacak vücut sıvısını tetiklemek için tuzdan uzak durarak daha fazla sıvı tüketmelisiniz. Maden suyu içmeyi alışkanlık edinmelisiniz. Maden suyunu içerken müsait olursanız bedeninizin sağına doğru yatarak için ve maden suyunu bitirdikten sonra sabit uzanarak yaklaşık 3 dakika kadar uzanın. Bu uygulama ile suyun “dıyüretik etkisi” yani vücut sıvısının atımına yarar sağlamış olursunuz.
- İdrar söktürücü ilaçlar almamaya özen göstererek egzersizler ile boşaltım sisteminizi hareketlendirin ve belirli bir sürece yayarak ilaç kullanımından vazgeçiniz. Elbette bu sürecinizi uzman kontrolü altında onaylayın. Çünkü ila¬cın kullanımını bir anda kesmeniz sonucunda rahatsızlığınız daha da ağır bir boyut kazanabilir.
- Kabızlık sorunlarınızda müshil kullanmayın çünkü bu vücudun tembelleşmesini ve vücut suyunun atımını zorlaştırması mümkündür. Bunu yerine bir miktar zeytinyağı tüketin. İsterseniz çok az bir ekmek ile isterseniz direk olarak içerek.
- Kronik bir rahatsızlık olan bu sorun ile başa çıkmak istiyorsanız, kesinlikle sigarayı bırakmak ve ayaklarınızın altına yastık koyarak yükseklik kazandırmalı ve bu şekilde uyumalısınız.

İşte bu sorununuza çözüm olabilecek tavsiyeler bunlar. Elbette sağlığınızı mı yoksa dünyevi birkaç bağımlılıklarınızı (tuzlu tüketim, sigara içmek) mı seçeceğinize siz karar vereceksiniz…
 


Üst Alt