Volvo Otonom Park Konsepti

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Volvo Otonom Park Konsepti
Volvo V40 Otonom Park Etme Konsepti tanıtıldı!


Bildiğimiz park etme devrinin sonu mu geliyor?
Son dönemde müthiş başarılara imza atan markalardan biri olan İsveç kökenli oto üreticisi Volvo, otonom olarak park eden konsept aracını tanıttı. Bu mucizevi araba boş bir park yeri bulduğunda sürücüsünü hiç işe karıştırmadan kendi kendine park edebiliyor!

Araba sektöründe yeri yerinden oynatabilecek olan bu prototip, V40 aracı üzerine kuruluyor. Kusursuz zeka ürünü sistemin çalışma süreci ise şu şekilde işliyor: sürücü park alanına ulaştıktan sonra aracını terk ediyor ve bir tür akıllı telefon uygulaması aracılığıyla arabasına kendini park etme komutu veriyor. Araç bu komutu algıladıktan sonra uygun bir park yeri bulabilmek için dört bir yanına yerleştirilmiş olan onlarca sensör ve alıcıdan yararlanarak doğru tercihi yapıyor, ve yaya veya diğer arabaların hiçbir yerine hiçbir şekilde zarar vermeden kendi kendini park yerine yerleştiriyor.

Otonom park sistemi, Volvo’nun yürütmekte olduğu birçok projeden sadece bir tanesi. Marka, detaylara girmeyi reddetmiş olsa da otonom sürüş teknolojisinde bir numara olmayı hedeflediklerini belirtiyor. Bu girişim kapsamında Volvo, gelecek senenin sonlarına doğru açıklanacak olan 2015 model XC90 aracının otonom direksiyon sistemini sürücülerine sunacağını onaylamış bulunuyor!

Aracın şanslı sürücüsü için bu bölgeden ayrılma ve aracına binip uzaklaşma vakti geldiğinde ise araç sahibi akıllı telefonunda bulunan uygulama kapsamındaki tek bir tuşa dokunarak aracını yanına çağırıyor, ve adeta özel şoförü varmış gibi kendisini olduğu yerden aldırıyor!



 
  • Beğen
Tepkiler: blsm_mr ve -Akıncı

blsm_mr

Üye
vay anasını sayın seyirciler :aha::aha: :ehe :ehe nasıl bişey bu çok akıllı:alkis
 


Üst Alt