Volkan Demirel bıçak altına yatıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Volkan Demirel bıçak altına yatıyor


Fenerbahçe Futbol Takımı Doktoru Burak Kunduracıoğlu omzundaki sakatlığı için ameliyat istemeyen kaleci Volkan Demirel'in tedavi sürecinin ardından durumunun iyi olduğunu, ancak sezon sonunda kendisine yine ameliyat teklif edeceklerini bildirdi.

Fenerbahçe Gazetesi'nde röportajı yer alan Kunduracıoğlu, Volkan'ın iyi bir tedavi süreci geçirdiğini ve dokuları yenilendiği için sakatlık riskinin her geçen gün azaldığını belirterek, ''Ben 14 senedir sporcu sakatlıklarıyla ilgileniyorum, bu kadar fedakar bir sporcu görmedim. Omzundaki bir kıkırdakta yırtık oldu. 'Ameliyat olmazsan yüzde 60-70 omzun yine çıkar' dedik. Sezonukapatacağını da söylediğimizde 'Yok ağabey ben sahaya çıkıp oynayacağım. Normal tedaviye devam et' dedi. Son derece iyi bir tedavi süreci geçirdi. Dokular yenilendiği için sakatlık riski her geçen gün azalıyor. Sezon sonuna kadar gidebilirsek eğer, kendisine tekrar ameliyat için teklif götüreceğiz. Volkan'ın kendi tercihidir'' ifadelerini kullandı.

Kamp döneminde ciddi bir sakatlık sorunu yaşanmadığı hatırlatılarak, bunun için ne gibi önlemler aldıkları sorulan Kunduracıoğlu, Türkiye'de daha önce yapılmayan bir uygulamayla çalıştıklarını anlatarak, şu bilgileri verdi:
''Aykut hoca ve ekibiyle son derece uyumlu çalışıyoruz. Oyuncuların dayanıklılığına bakıyoruz, laktat testleri yapıyoruz. Kaç ritmde kaç kalp atışında koşacak bunları belirledikten sonra kuvvet desteğini belirliyoruz. Almanya'dan bir ekip getirdik, Türkiye'de yapılmayan bir uygulama yapıyoruz. Yürürken, koşarken EMG'li ayak testleri uygulayıp ona uygun tabanlar yapıyoruz. Oyuncuların yere nasıl bastıklarını belirliyoruz. Eğer yanlış basıyorlarsa, hangi kaslara fazladan yük biniyor bunları belirliyoruz. Tüm antrenmanları izleyip teknik ekiple oturup antrenmanların analizlerini yapıyoruz. Bu uyum dolayısıyla sakatlıkları en aza indiriyoruz.''

Sakatlık geçiren sporcuların kuvveti ve güç dengesi ne kadar fazlaysa, geri dönüşlerinin o kadar hızlı olduğunu dile getiren Dr. Kunduracıoğlu, ''Bir futbolcu 7 gün antrenman yapamadığı zaman eski formuna kavuşması için 14 gün antrenman yapması gerekir. 3 hafta tedavi uyguladığımız oyuncuların takımla birlikte çalışması için 5-6 hafta gibi bir zaman gerekiyor. Bizde biraz sabır sorunu var. Futbolcuların ne zaman oynayacağına ilişkin gazete ve televizyonlarda haberler çıkıyor. Bu da ekip üzerinde baskıya yol açıyor. Ama uyum mükemmel olduğu için bu baskıdan etkilenmiyoruz'' şeklinde konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt