Vodafoneun Gelişi Turkcelli Korkutmadı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Vodafoneun Gelişi Turkcelli Korkutmadı
Türk GSM sektörüne giren Vodafone, Turkcell’i korkutmuyor !

<div align="center"></div>
Turkcell Genel Müdürü ve GSM Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Akpınar, İspanya&#39;nın Barselona şehrinde yapılan 3GSM Kongresi&#39;nde Turkcell&#39;in MMS hizmetiyle ilgili sunum yaptı ve Türk basınının sorularını yanıtladı. Vodafone&#39;un stratejisinin Avea&#39;ya göre daha net olduğunu belirten Akpınar, dünyada stratejilerin artık sır olmadığını, mucize beklememek gerektiğini söyledi. 3-4 yıl öncesine göre stratejilerinde ciddi değişiklik yapmayı düşünmediklerinin altını çizdi. Akpınar rekabetin servis çeşitliliği ve kalitede olacağını söyledi. Fiyata dayalı rekabeti daha önce yakaladıklarını ancak kendilerinin bu tür rekabete tepki vermediklerini kaydeden Akpınar, bundan sonra fiyatta rekabet olacağını düşünmediğini söyledi. Akpınar, "Vergiler bu kadar yüksekken fiyata yönelik rekabet pek mümkün değil. Vergilerde indirim olduğu taktirde durumu tekrar gözden geçiririz" dedi. "Vodafone&#39;un Türk pazarına girecek olmasından tedirgin değil, heyecanlıyız" diyen Akpınar, Vodafone&#39;u çok iyi analiz ettiklerini söyledi. Akpınar, "Önümüzde 600 sayfalık rapor var. Yatırımlarını, borçlarını, bulunduğu pazarları, başarılı veya başarısız olduğu pazarları, 1 numara oldukları ülkeleri inceledik. Bunun sonucunda Turkcell ana strateji değiştirme noktasına gelmedi" dedi.

TELEFON BEDAVA DEĞİL

Vodafone pazara girdiğinde bedava telefon dağıtılacağı haberlerinin hatırlatılması üzerine Akpınar, "Bedava algısı doğal aslında. Ama telefon gerçekten bedava mı veriliyor? Şamla şekeri karıştırmamalıyız. Mucizevi bir şeyle karşılaşıyor değiliz. Bu yönteme bakıldığında telefonun fiyatı tarifenin içine gömülüyor. Bu yöntem tüm pazarlarda başarıya ulaşmış da değil. Ama Türkiye&#39;de Vodafone uçurumdan birlikte atlayalım derse biz bunu yapmayız. Bedava telefon hayal olur. Aslında Vodafone&#39;un da atlayacağını sanmıyoruz. Şunu diyebilirim ki &#39;pehlivanlar çıkar meydane&#39; ondan sonra oyuna bakarız biz" şeklinde konuştu.

AVRUPA&#39;NIN 4&#39;ÜNCÜ BÜYÜK OPERATÖRÜ

Avrupa&#39;nın 4&#39;üncü büyük GSM operatörü olan Turkcell&#39;in 2004&#39;te 23.4 milyon olan abone sayısı 2005&#39;te 29.5 milyona ulaştı. Grubun Ukrayna&#39;daki abone sayısı ise yüzde 107&#39;lik artışla 1.3 milyon oldu. Türkiye&#39;deki GSM aboneleri yaklaşık yüzde 54 pazar penetrasyonuyla 2005 ikinci çeyreği itibariyle 40 milyona ulaştı. Yüzde 64.6 pazar payına sahip Turkcell ayrıca New York borsasında işlem gören ilk ve tek Türk şirketi.

GELİR ARTIŞI MMS&#39;TEN

2003&#39;ten bu yana GSM Birliği Yönetim Kurulu üyesi olan Akpınar, Multimedya Mesaj Servisi (MMS) konusundaki tecrübelerini anlattı. MMS teknolojisini çok kısa sürede abonelerine taşıdıklarını belirten Akpınar, müşteri istekleri doğrultusunda hizmette yaptıkları değişikliklerin, başarılarının anahtarı olduğunu söyledi. MMS&#39;den mesaj başına 2 SMS ücreti alındığını belirten Akpınar, "SüperLig maçları, Süper Lig golleri, Pusula Haber ve MobilKlip gibi hizmetleri tanıştırdık. Öncelikle abonelerin ücretsiz deneyim yaşamalarını sağladık" dedi.

16 Şubat 2006 - 10:02 16

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Tabi tabi korkutmuyor anlıyorum arkadaşı..

S1FR3K1R1C1

Üye
Waybe

Emeğine Sağlık..

bassavci

bassavci

Üye
fırtına öncesi sessizlik

• Beğen
Tepkiler: phasan
Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
3.5 Atıyor Turkcell Lakin Belli Etmiyor..

Dünya Devi Vodafone Karşısında Nasıl Korkusuz Kalıomus ?

• Beğen

slayer

Üye
2 yıl dayanıp kendilerini Vodafone&#39;a satacaklar...

• Beğen
BOSCH

BOSCH

Üye
<div class='quotetop'>(slayer &#064; Feb 24 2006, 02&#58;48 PM) [post=285269]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
2 yıl dayanıp kendilerini Vodafone&#39;a satacaklar...
[/b][/quote]
sanmam

RockFord Fosgate

Üye
korksalar bıle tabıkı bellı etmıcekler cok dogal

gknky

gknky

Üye
turkcelle hiç bişi olmaz
çünkü sahibi mehmet emin karamehmet
bu adam yapıkredinin,uçak fabrikalarının,onca şirketlerin ve turkcellin patronu
serveti tahminen 8 milyar dolar civarında buna bişi olmaz...

Caine

Caine

Üye
mehmet değil arap şeyhi olsa korkar adamlar nerdeyse avrupa piyasasını ellerine aldılarr. turkiye onlar icin buyuk bir pazarr ve en iyi sekilde degerlendireceklerdir. turkcell korkmaya devam edip belli etmesin ama biz iyi anliyoruz

• Beğen

perfectlover

Üye
Elbetteki korkutmuyor niye korkutsun ki? Muzaffer Bey başka ne diyecek ki? "Çok korkuyoruz keşke gelmeseler, pazarda ikinci sıraya düşmekten endişe ediyoruz vs." diyecek hali yok ki. Müşterilerine böyle bir mesaj verebilir mi? Verirse sonuçları Turkcell açısından kötü olmaz mı? Turkcell borsaya kote olan bir şirket.
Bu mesajı alan hissedarlar ve yatırımcıların tepkisi çok sert olur(Hisse Senetleri fiyatları düşer). Gayet profesyonelce cevap veriyor Muzaffer Akpınar. Karşısında yalnızca Avrupa&#39;nın değil Dünyanın devi var. Kapı komşumuz Yunanistan&#39;da faaliyet gösteren Vodafone Türkiye sınırlarından içeri girecek Turkcell korkmayacak. Güldürmesinler beni.

e.m.r.e.c.i.x

e.m.r.e.c.i.x

Üye
türkiyede 1 numara türkcell

eakbutun

Üye
bu akpınar amcam böyle sağda solda zırvaliycana gidip merkezde bikaç kampanya üzerine çalışsa ya vodafone de kimmiş tarzında konuşuyo mms i bizle tanıştırmışlar da vodafone firması türkcell kablolu larla uğraşırken mms i bedava kullandırıyordu abonelerine.ama korkmaması normal bu şirketi biz böyle yaptık adam fatura zamanında bize ha babam geçiriyo biz de diyruz ki
eee kaliteli tabi heryerde çeliyo..bunlarda tabi dedi bunlar uyanmıyo işi biraz daha geçirelim oohhhh..benim 7 yıllık bi 532 li hattım var ben bunun faturasını 2 ay ödemiym kapanıyo ne ikim iş bu acayip kolluyo bunlar abonelerini bacaklıyolar hatta ..

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
<div class='quotetop'>(gknky &#064; Feb 25 2006, 12&#58;12 PM) [post=285964]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
turkcelle hiç bişi olmaz
çünkü sahibi mehmet emin karamehmet
bu adam yapıkredinin,uçak fabrikalarının,onca şirketlerin ve turkcellin patronu
serveti tahminen 8 milyar dolar civarında buna bişi olmaz...
[/b][/quote]
iyi yazmışsın güzel yazmışsında adamın devlete taktığı o kadar borç var adam yalvar yakar oluyor tmsf ile nedir bu durum o zaman? turkcell bitmiştir doğal olarak karamehmet bitmiştir diyeceğim ancak zaten adam akıllı hisselerinin büyük birçoğunluğunu rus şirketine sattı yani pek fazla zarar etmez.

denizyalcin

denizyalcin

Üye
karamehmet in serveti 8 milyar dolar vodafone sadece telsime verdi 4.5 milyar dolar.altına yapar turkcell hele bi gelsin vodafone işte ozaman

Shadowman07

Shadowman07

Üye
ben ce çoktan savunmasını almış

yitik savaşçı

Üye
Bizim gibi yiyeceği ekmek parasının hesabını aylık olarak yapan insanların bedava telefon tuzağına düşeceğini sanmıyorum. Ancak genç nesil için bahane olabilir. "Baba bak bedavaymış; bir tane de bundan alalım..."

Shadowman07

Shadowman07

Üye
<div class='quotetop'>(mobiloyun &#064; Apr 29 2006, 10&#58;26 AM) [post=325024]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Bizim gibi yiyeceği ekmek parasının hesabını aylık olarak yapan insanların bedava telefon tuzağına düşeceğini sanmıyorum. Ancak genç nesil için bahane olabilir. "Baba bak bedavaymış; bir tane de bundan alalım..."
[/b][/quote]

dostum aynen katılıyorum.... bedava kim kime ne verir?...

FrontmaN

FrontmaN

Üye
Vadofone Avrupayı ele geçirmiş.. Turkcell daha korkmasın.

jeacona

jeacona

Üye
dünyanın en büyük gsm şirketlerinden biri olan Vodafone bi türkcell i mi geçemicek..&#33;&#33;

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt