Vista wmiprvse.exe İşlemci Kasması Sorun Çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Vista wmiprvse.exe İşlemci Kasması Sorun Çözümü
Bilgisayarınız açık hiçbir işlem yapmıyorsunuz ama bir bakıyorsunuz görev yöneticisinde wmiprvse.exe diye bir dosya %30 civarında yük bindirmiş.
eğer dosyamız Windows/System32/Wbem klasöründeyse virüs yada trojan değildir windowsun kendi dosyasıdır ve kasması normaldir.

Peki bu dosya nedir? Ne işe yarar ?

bu dosya w.media playerın güncel tutulmasıyla alakalı fakat neden sürekli devrede olduğuyla alakalı net bir cevap bulunamıyor.
o zaman ne yapıyoruz bu dosyayı bilgisayarımızdan siliyoruz, yaptığım denemelerde bu dosyanın silinmesinin sisteme getirdiği olumsuz bir durum oluşmamıştır.

Çözümü için ;

Aşama 1

Bilgisayarım ikonuna çift tıklayın.Araçlar menüsünden Klasör Seçenekleri'ne tıklayın.Görünüm sekmesine gelin ve Gizli Dosyaları ve Klasörleri Göster seçenegini İsaretleyin.Daha sonra aynı yerde biraz daha asagıda bir ayar daha var.Korunan İsletim Sistemi Dosyalarını Gizle seçeneginin yanındaki isareti kaldırın.Çıkacak soruya Evet yanıtını verin ve ayarları uygulayın.

Aşama 2

Baslat/Çalıstır'a tırnak işaretleri olmadan "regedit" yazınız ve enter'a basınız.Ardından su anahtarları ve degerleri siliniz

HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run \
Kernel_check = wmiprvse.exe

HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run Services\
Kernel_check = wmiprvse.exe

NOT:HKLM=HKEY LOCAL MACHINE

Ardından C:\WINDOWS\System32\wbem\wmiprvse.exe dosyasını bulunuz ve siliniz.


(alıntıdır.)
 


no_format

Üye
Teşkkür ederim... İşe yarayacakmı bakalım?
 
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
hortcuuu :)
vista kullanan kaldımı ya :hmmm
 


Üst Alt