Vieira: "İngiltere'nin yeni kralı Man. City"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Vieira: "İngiltere'nin yeni kralı Man. City"
Manchester City Futbol Geliştirme Sorumlusu Patrick Vieira, City'nin yıllaca Premier Lig'i domine edebilecek güçte olduğunu söyledi.

Ligin bitimine 1 ay kala ManU'nun 8 puan gerisinde yer alan Manchester City, aldığı üste üste galibiyetlerle puan farkını kapatmayı başardı ve son maçta QPR'yi muhteşem bir geri dönüşle yenerek 44 yıl aradan sonra şampiyon oldu.

Ligi uzun yıllar domine etmenin oldukça zor olduğunu söyleyen Fransız oyuncu, basına yaptığı açıklamada, "Arsenal'ın şampiyonluk yarışında olması oldukça zor gözüküyordu. United bunu başarılı bir şekile yaptı. Bence ligde uzun yıllar şampiyonluk ünvanını elinde tutmak oldukça zor bir durum. " diye konuştu.

Manchester City'nin ligi yıllarca domine edebilecek güçte olduğunu söyleyen emekli oyuncu, "Futbol bir döngüye benziyor. 5-6 yılda bir düzen değişiyor. Umarım City bunu uzun yıllara yayabilir ve istikrar sağlayabilir. Çok kaliteli genç oyunculara sahibiz. Umuyorum ki önümüzdeki 4-5 sene içirisinde İngiliz futbolunu domine ederiz." sözlerini sarfetti.

Premier Lig'in ikon isimlerinden biri haline gelen Paul Scholes ve sezon içerisnde kısa bir süreliğine Arsenal'a dönen Henry'yi izlemekten büyük keyif aldığını da sözlerine ekleyen Vieria, "Benim için emeklilik vakti gelmişti. Şimdi onları izlemek bana büyük bir keyif veriyor." dedi.

Bu sezon takımın üzerinde çok büyük bir baskı olduğunu söyleyen eski Arsenallı oyuncu, "Sezon başından bu yana omuzlarımızda çok büyük bir yük vardı. Ligin sonunda şampiyon olmayı başardık. Bunun için çok mutluyum ve oyuncularla gurur duyuyorum." sözlerini kullandı.

QPR maçında olan muhteşem geri dönüşe hâlâ inanamadığını da sözlerine ilave eden Fransız oyuncu, "Buna hâlâ inanamıyorum. Maçın bitimine 5 dakika kala 2-1 gerideydik. Bu gerçekten inanılmaz bir şey." ifadelerini kullandı.

Takımın geçen yıl FA Cup'ta zafer yaşadığını, bu yıl da lig şampiyonluğunu göğüslediğini ve Manchester City'nin doğru yolda ilerlediğini söyleyen Patrick Vieira sözlerini noktaladı.

1996-2005 yılları arasında Arsenal forması giyen Vieira, kariyerinin son yılında Manchester City'nin başarısı için mücadele etmişti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...