Tavsiye Video çekerken rüzgar sesini engellemenin yolu var mı?

Sponsorlu Bağlantılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Video çekerken rüzgar sesini engellemenin yolu var mı?
Arkadaşlar açık arazide video çekimi yaparken rüzgar sesi işi bozuyor. Bunu nasıl önleriz. telefonun mikrofonun önüne sünger koysak faydası olur mu acaba? deneyen oldu mu hiç :)

Symbianizer

Symbianizer

Üye
Bende de çok sorun oluyor güzelim videolarımı batırdı :zzz: Mikrofonun önüne elimi koyuyorum rüzgar gelmeyecek gibi az da olsa önlüyor :)

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
BelaMonte

BelaMonte

Üye
Gerçi mesela lumia 1320 nin microfonunjn nerede olduğu da belli değil ki, kapatalım :D

• Beğen
Symbianizer

Symbianizer

Üye
Hayatımda 1320 elime bile almadım :kop: Lumia 610 da denemiştim gerçi her telefon için geçerli değil mi :ehe

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2381601
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Normalde videoyu çekerken kulağımla rüzgar sesi duymuyorum ama videoyu izlerken bakıyorum patır patır rüzgar sesi var. Demekki o anda hava akımı telefonun mikrofonunun olduğu bölgelere çarparak bu sesi oluşturuyor. Sünger gibi bişey bu işi çözebilir kanımca. Denemek lazım.

meg1ddo

meg1ddo

Üye
tv muhabirlerinin mikrofonların da kullanılıyor bu yöntem, süngerle kapatırsan sorun hallolur herhalde, sürekli video çekiyorsan o tarz süngerler kullanabilirsin.

• Beğen

Emre

Üye
:kop:

beats

beats

Üye
Önce parmak ucunu ıslatıp havaya kaldırıyorsun ve rüzgarın estiği yönü buluyorsun, sonra pozisyonu rüzgarın estiği yönü karşına ya da arkana alıyorsun hava akımı direkt mikrofonlara girmemiş oluyor. :) Ama sünger fikri de iyiymiş eğer L920deki mikrofon sorunu yoksa sıkıntı yaratmaz sanırım.

tehlikeqi

tehlikeqi

Üye
sende kapalı alanlarda çek oaman

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Yarın bunu açık havada deneyeceğim. tübitakla beraber geliştirdik :)

foto neden görünmüyor acaba?

Rainesto

Rainesto

Üye
ses bas filtresini düşürüp dener misiniz bide

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
OTE="atil2a, post: 6893347, member: 2283777"]Önce parmak ucunu ıslatıp havaya kaldırıyorsun ve rüzgarın estiği yönü buluyorsun, sonra pozisyonu rüzgarın estiği yönü karşına ya da arkana alıyorsun hava akımı direkt mikrofonlara girmemiş oluyor. :) Ama sünger fikri de iyiymiş eğer L920deki mikrofon sorunu yoksa sıkıntı yaratmaz sanırım.[/QUOTE]
çekmek istediğin alan rüzgara denk geliyorsa senin önerin işe yaramaz ..

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
denedim sünger baya azaltıyor. dediğim gibi mikrofon ve usb girişlerine çarpan hava akımı baya bi gürültüye neden oluyor. benim süngerin kenarlarında biraz açıklıklar vardı ve kuvvetli rüzgarda az da olsa gürültü oluştu. kenarlardan hava almayacak şekilde bir sünger ayarlanabilirse rüzgar gürültüsüne çözüm bulunmuş olur. eğer dışarıda video çekimleri yapıyorsanız bu yöntemi mutlaka deneyin derim.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
o hakikaten büyük sorun

Üst Alt