Durumu yetmeyenlerin bu ülkede ne yaptığını sayayım ben sana;
Eşyalarını satar
Taşıtını satar
Böbreğini satar (evet bu da var.)
Ve daha bir sürü buna benzer şeyler yapıp illa alanlar var. Böyle bir düşünce yapısını fiyatı arttırarak değiştiremezsin.

Durumu yetmeyenlerin bu ülkede ne yaptığını sayayım ben sana;
Eşyalarını satar
Taşıtını satar
Böbreğini satar (evet bu da var.)
Ve daha bir sürü buna benzer şeyler yapıp illa alanlar var. Böyle bir düşünce yapısını fiyatı arttırarak değiştiremezsin.

vestelin sahibi başbakan bakanlar muhalefet partilerinin kullandıkları mercedes S Serisi makam arabaları cari açığa etki etmiyo da iPhone yada samsung vs almak mı etki ediyo ? işi buraya bağladın ya bravoYerli yi niye korusun?
Cari açık nedir bilginiz yok sanırım
Bizim aldığımız telefonları yurt dışından $ ödeyerek alıyorlar ve $ kaynağını yaratamazsan mecbur vergi yüküyle ezersin ki alım gücü zorlassin.
Dolar nasıl kazanılıyor bilginiz varmı ?
Yunanistan in şu anki haline bakarsanız zaten anlamanız gerekir.
Gerçi yinede anlamayacaksınız ama yinede yazmış oldum![]()

olayın sadece cari açıkla alakası yok. artı armutla elmayı karıştırmayın lütfen yok o mercedese biniyor yok bu mercedese biniyor demogojilerinide bırakın siyasetçiler yapsın ona bakarsanız en fakir afrika ülkesindede eminim devlet başkanları mercedese biniyordur. yıllık 3 milyar dolardan fazla bir ithalat kalemi oluşturuyor 3 milyar doların sadece 1 milyar doları bile yurt içinde kalsa ekonomide nasıl bir sinerji yaratacağı hakkında bir fikriniz varsa buyrun dinleyelim, artı bakanlardan biri gayet açık ve net ifade etti cep telefonunda tr ye satış için bazı devletlerin kendi üreticilerini sübvanse ettiğini. tr ister kabul edin ister kabul etmeyin bugün yedek parça, üretim, ve montajda avrupanın üssü konumunda porche lerin vites kutuları tr den gidiyor bizzat gördüm.vestelin sahibi başbakan bakanlar muhalefet partilerinin kullandıkları mercedes S Serisi makam arabaları cari açığa etki etmiyo da iPhone yada samsung vs almak mı etki ediyo ? işi buraya bağladın ya bravo![]()
armutla elmayı sen karıştırma ben neye nasıl konuşacağımı sana mı sorcam !!!!!!!!!! herkes maliye mezunu kesildi bi andaolayın sadece cari açıkla alakası yok. artı armutla elmayı karıştırmayın lütfen yok o mercedese biniyor yok bu mercedese biniyor demogojilerinide bırakın siyasetçiler yapsın ona bakarsanız en fakir afrika ülkesindede eminim devlet başkanları mercedese biniyordur. yıllık 3 milyar dolardan fazla bir ithalat kalemi oluşturuyor 3 milyar doların sadece 1 milyar doları bile yurt içinde kalsa ekonomide nasıl bir sinerji yaratacağı hakkında bir fikriniz varsa buyrun dinleyelim, artı bakanlardan biri gayet açık ve net ifade etti cep telefonunda tr ye satış için bazı devletlerin kendi üreticilerini sübvanse ettiğini. tr ister kabul edin ister kabul etmeyin bugün yedek parça, üretim, ve montajda avrupanın üssü konumunda porche lerin vites kutuları tr den gidiyor bizzat gördüm.
bu konunun cari açıkla bi ilgisi yok,amaç sadece vestel in gücüne güç katmakBoş ver fikirlerini değiştiremezsin. Nedense çerez parası arabalar da etkilemiyor o açıkları.vestelin sahibi başbakan bakanlar muhalefet partilerinin kullandıkları mercedes S Serisi makam arabaları cari açığa etki etmiyo da iPhone yada samsung vs almak mı etki ediyo ? işi buraya bağladın ya bravo![]()
Verilen arabalar "şahıslar" da mı kalıyor? Yoksa kişilerin vazifesi bittiğinde yenı gelen şahsa mı geçiyor?vestelin sahibi başbakan bakanlar muhalefet partilerinin kullandıkları mercedes S Serisi makam arabaları cari açığa etki etmiyo da iPhone yada samsung vs almak mı etki ediyo ? işi buraya bağladın ya bravo![]()
Tamam Serhan teşhisi koyduHerşeyden para götürmeye çalışan bir devletin , vergi üstüne vergi getirmesi çok normal. Yerli malı alın diyorlar , vestel bile türk malı değil. Dediğim gibi dışarıda tuvalet yapmak bile 1 lira olan bir ülkede çok normal hareketler.

Tamam Serhan teşhisi koydu![]()

vestelin sahibi başbakan bakanlar muhalefet partilerinin kullandıkları mercedes S Serisi makam arabaları cari açığa etki etmiyo da iPhone yada samsung vs almak mı etki ediyo ? işi buraya bağladın ya bravo![]()
Boş ver fikirlerini değiştiremezsin. Nedense çerez parası arabalar da etkilemiyor o açıkları.
istediğin gibi konuş nasıl konuşacağını sana söyleyen yok zaten. maliye mezunu değilim ama iibf çıkışlıyım ayrıca olayın cari açıkla ilgisi olmadığını bizde söylüyoruz. siz ise vestele indirgemişsiniz durumu. ek vergiyi sadece vestelinmi istediğini sanıyorsunuz? vestelin gücüne güç katmak söylemi demagoji değilde nedir. buyrun varsa imkanınız siz yapın sizden almasınlar vergiyi. telefon yapmayı vestel mi istedi yoksa vestelden vergi avantajı karşılığında telefon üretmesimi istendi? varmı bununla ilgili bir bilginiz varsa buyrun.armutla elmayı sen karıştırma ben neye nasıl konuşacağımı sana mı sorcam !!!!!!!!!! herkes maliye mezunu kesildi bi andabu konunun cari açıkla bi ilgisi yok,amaç sadece vestel in gücüne güç katmak
armutla elmayı sen karıştırma ben neye nasıl konuşacağımı sana mı sorcam !!!!!!!!!! herkes maliye mezunu kesildi bi andabu konunun cari açıkla bi ilgisi yok,amaç sadece vestel in gücüne güç katmak
bir söz vardır benim çok beğendiğim "akraba kızı çapaklı olurmuş" yerli firma ya illaki kötüleyeceğiz firmanın kendi bünyesinde benim duyduğum 20 bine yakın çalışanı var yan sanayileri saymıyorum bile 500ün üzerinde markaya ürün tedarik ediyor 140 ülkeye ihracatı var ayrıca national geographic de mega fabrikalar belgesel serisine giren dünyanın ilk elektronik firması.Sende vestel le kafayı bozmussun utanmasan küresel isinmayida vestele baglayacaksin.
şahıs da kalmıyor ancak sen sonuca bak para kimden gidiyor ?Verilen arabalar "şahıslar" da mı kalıyor? Yoksa kişilerin vazifesi bittiğinde yenı gelen şahsa mı geçiyor?
vekillerin kafası da aynı senin gibi olduğu için bu memleket ilerleyemiyorBu bahsettiğin şeyler bedava mı ne alaka?
Ayrıca bakanlar şahinle mi gezecek??? bu kafayla bu tür konular açmaya devam edersiniz.
O arabaları üreten şirketlerin Türkiye'de kaç tane fabrikası var bilgin varmı?
Bir tanede telefon fabrikası yada telefon yedek parça üretim tesisi gösterebiliyor musun?

şahıs da kalmıyor ancak sen sonuca bak para kimden gidiyor ?
vekillerin kafası da aynı senin gibi olduğu için bu memleket ilerleyemiyor![]()
kendinizle çelişiyorsunuz söylemlerini demagojilerden ibaret siz resmin bütününe değil bir noktaya odaklanıyorsunuz ve resmin tamamını kaçırıyorsunuz o bakanlar vekiller arabalarını kendi cebinden alacak değiller. neiş yaptığınızı bilmiyorum ama öğretmenlere bugün desenizki hepinize 1 er makam arabası veriyoruz hani kabul etmeyenlerin oranını toplasanız %10 etmez. mercedes fabrikası almanyada ama dünyada hemen hemen her ülkede mercedes makam aracı olarak kullanılır istisnaları vardır tabiki. o makamların aracı bellidir, o da mercedestir dünyanın çoğu ilkesinde durum budur. bu ülkede valilerin bile birden fazla makam aracı var, kaçtane kaymakam vardır bilemem ama eminim çoktur onların makam aracı var, belediye başkanlarının var, eminyet amirlerinin falan filan velhasıl varda var ama siz olayı topyekün 550 tane milletvekiline indirgiyorsunuz esas bu kafa ile biryere gidilmez gereksiz bir konudur hadi alın vekillerden arabaları nolacağını düşünüyorsunuz milli gelire etkisi ne olacak 70 milyonluk ülkeden bahsediyoruz vekillere araba verilmedi diye ülke kalkınacakmı? vekil arabasını alsın yeterki hizmet etsin siz arabasını tartışmayın hizmet ediyormu etmiyormu ona bakın bence araba tartışsanızda alınacak tartışmasanızda alınacak.şahıs da kalmıyor ancak sen sonuca bak para kimden gidiyor ?
vekillerin kafası da aynı senin gibi olduğu için bu memleket ilerleyemiyor![]()
söylediğim cümleyle nerede çelişmişim anlamadım ? elbette kendi cebinden almıcak makam arabasını ancak S serisine bincek kadar zengin bir ülke değiliz,ben vekilleri yazdım sadece diğer vali vs uzatmak istemedim bunu anlaman lazım dı,hepsi ni toplasan sanırım milyonlarca TL yapıyor,millet zurnadan soluk alıyor sen ise bu parayı önemsemiyosun,kimin hangi ülkenin hangi kafayla ne kadar ilerdiği nereye gittiği belli,neyse konu dışına çıkıyoruz,ben bu konuyla ilgili görüşümü paylaştım burada amaç türkiyedeki bi kaç büyük firmanın gücüne güç katmaktır tek amaç budur başka bir amacı da yoktur,bunlar kendi şahsi düşüncelerimdir,umarım tüm türkiyeden çoğunluk olarak "vergi"konusuna tepki gelip bu vergiler yasalaşmaz,iyi forumlar ..kendinizle çelişiyorsunuz söylemlerini demagojilerden ibaret siz resmin bütününe değil bir noktaya odaklanıyorsunuz ve resmin tamamını kaçırıyorsunuz o bakanlar vekiller arabalarını kendi cebinden alacak değiller. neiş yaptığınızı bilmiyorum ama öğretmenlere bugün desenizki hepinize 1 er makam arabası veriyoruz hani kabul etmeyenlerin oranını toplasanız %10 etmez. mercedes fabrikası almanyada ama dünyada hemen hemen her ülkede mercedes makam aracı olarak kullanılır istisnaları vardır tabiki. o makamların aracı bellidir, o da mercedestir dünyanın çoğu ilkesinde durum budur. bu ülkede valilerin bile birden fazla makam aracı var, kaçtane kaymakam vardır bilemem ama eminim çoktur onların makam aracı var, belediye başkanlarının var, eminyet amirlerinin falan filan velhasıl varda var ama siz olayı topyekün 550 tane milletvekiline indirgiyorsunuz esas bu kafa ile biryere gidilmez gereksiz bir konudur hadi alın vekillerden arabaları nolacağını düşünüyorsunuz milli gelire etkisi ne olacak 70 milyonluk ülkeden bahsediyoruz vekillere araba verilmedi diye ülke kalkınacakmı? vekil arabasını alsın yeterki hizmet etsin siz arabasını tartışmayın hizmet ediyormu etmiyormu ona bakın bence araba tartışsanızda alınacak tartışmasanızda alınacak.
yeterki hizmet etsin siz arabasını tartışmayın
hizmet ediyor mu etmiyor mu ona bakın bence