... ve MEEGO ÖLÜYOR...........

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kara90

Üye
    Konu Sahibi
... ve MEEGO ÖLÜYOR...........
.
.
.
.

Önce sahibinden kazık yedi, şimdi de son kalesi düşüyor! İşte en talihsiz işletim sistemi...

Intel, Nokia ile ortak geliştirdiği mobil işletim sistemi MeeGo'nun geliştirilmesine "geçici olarak ara verdi". Bunun gerçek anlamı ise MeeGo'ya veda zamanının geldiği olabilir.

Digitimes'ın haberine göre akıllı cep üreticilerinin platforma olan ilgisinin az oluşu, Intel'i Android ve Windows Phone tabanlı ceplere odaklanmaya itti. Intel, Digitimes'da yer alan bu haberle ilgili bir yorum yapmayacağını söylerken, MeeGo'ya topluluk tabanlı bir işletim sistemi olarak bağlı kalacaklarını iletti.

Nokia ise işletim sistemini terkettiğini, patentleri ve arayüzü korumak istediği için söylemiyor olabilir. Bununla beraber Nokia, herhangi yeni bir MeeGo'lu cep üretmeyi planlamıyor. Hatta MeeGo'lu N9'ları İngiltere'de satıştan kaldırılmayı da planlıyor.

yeni haber..

MeeGo gidiyor, yerine o geliyor!

Nokia'nın arkasından bıçakladığı işlerim sistemi MeeGo resmen ölüyor; yerine bakın ne geliyor...

İşlemci devi Intel ve cep telefonu devi Nokia'nın Meego işletim sistemine olan desteğini çekmeleriyle birlikte kullanıcıları yeni bir sürpriz bekliyor: Tizen...

HTML5 desteğini arkasına alan Tizen, kullanıcılara sunulduğunda başta cep telefonları olmak üzere netbook'lar, el bilgisayarları, tabletler ve hatta akıllı TV'lerde de çalışacak.

Meego'nun HTML5'i desteklemeyerek kısıtlı kaldığını dile getiren Linux Foundation sözcüsü, Meego'yu geliştirmekten öte yeni bir yüzle kullanıcıların karşısına çıkmanın daha makul olduğunu kaydetti.

2013 yılında cihazlardaki yerini alacak olan Tizen'in lansmanı da gelecek yılın ilk aylarında yapılacak.

serinaga

serinaga

Üye
Bence bir strateji meselesi gibi görünüyor, can çıkmayınca huy çıkmaz, bakalım zaman neyi gösterecek ???

serdarrrr

Üye

HP firması da webos işletim sistemini terketti.O sistemdeki oyunları entegre edip oynuyorduk artık o işte yalan oldu.Pek stratejiye benzemiyor.

kara90

Üye
    Konu Sahibi
Bence bir strateji meselesi gibi görünüyor, can çıkmayınca huy çıkmaz, bakalım zaman neyi gösterecek ???

''strateji'' ne demek oldugunu bilmiyorsun galiba. böyle stratejimi olur. uykuluydun galiba....:ehe

Necmati

Necmati

Üye
Meego gibi bir sistem yok olacak ovv şitt

tutas_tee

tutas_tee

Üye
helal sana NOKİA helal sana...

NR6630

NR6630

Üye
ulen zaten bi boka benzediği yoktuki bee maemo ona 100 basar. androidde öyle ne meegosuymuş yaw zaten çıktığından beri ALAKASIZ VE DESTEKSİZCE ORTALIKLARDA GEZMESİNDEN BLLİYDİ TUTMAYACAĞI TAA OGÜNDEN DEDİM BU İŞLETİM TUTMİCAK DİYE AMA İNANMADILAR NE YAPSIN MİLLET DAHA DESTEĞİ BİLE OLMAYAN ELİN MEEGOSUNU :ehe:ehe

mert_1047

mert_1047

Üye
ulen zaten bi boka benzediği yoktuki bee maemo ona 100 basar. androidde öyle ne meegosuymuş yaw zaten çıktığından beri ALAKASIZ VE DESTEKSİZCE ORTALIKLARDA GEZMESİNDEN BLLİYDİ TUTMAYACAĞI TAA OGÜNDEN DEDİM BU İŞLETİM TUTMİCAK DİYE AMA İNANMADILAR NE YAPSIN MİLLET DAHA DESTEĞİ BİLE OLMAYAN ELİN MEEGOSUNU :ehe:ehe

Meegonun tam olarak nesini beğenmediniz? Harmattan arayüzüyle on numara. Sistem derseniz zaten maemonun devamı niteliğinde.

Bu ölme meseleside pek kafama yatmadı glee n9 bi çıksın developerlar yeter hiç olmazsa.

NR6630

NR6630

Üye
Meegonun tam olarak nesini beğenmediniz? Harmattan arayüzüyle on numara. Sistem derseniz zaten maemonun devamı niteliğinde.

Bu ölme meseleside pek kafama yatmadı glee n9 bi çıksın developerlar yeter hiç olmazsa.
onunla yetineceksen o sorun değil (developerlerle) ama gerçekten geleceği yetersiz bir işletim olduğuna inandım ben çıktığı günden beri dostum milletin yoğunlaşması gerçekten azdı. androide çok takıldılar ve maemoya. bu arada arayzü gerçekten hoş değildi ama harmattana bakmadım fakat nokia meegoyu bitirdi diye bende duymuştum zaten

mert_1047

mert_1047

Üye
onunla yetineceksen o sorun değil (developerlerle) ama gerçekten geleceği yetersiz bir işletim olduğuna inandım ben çıktığı günden beri dostum milletin yoğunlaşması gerçekten azdı. androide çok takıldılar ve maemoya. bu arada arayzü gerçekten hoş değildi ama harmattana bakmadım fakat nokia meegoyu bitirdi diye bende duymuştum zaten

O zaman harmattana bi göz atın derim. Çünkü nokianın n9 ve n950 de sunmuş olduğu meego arayüzü harmattana sahip ve n900 e port edilenden haliyle arayüzü olarak çok farklı. Birde destek işine gelince daha net bi cihaz yok ortalıkta hele n9 bi çıksın myriad team de yıl sonuna alien dalvik i n9 a sunacaklarını belirtti program açısından filan sıkıntı duyulacağını pek sanmıyorum.

kaan dean

kaan dean

Üye

nurettin kardesim meego su an ki haliyle bile gercekten cok guzel kullanisli tam olarak tadina varamadik surumlerden ama inan cok guzel hea sonrasi gelir gelmez cok fazla sorun degil. ben sahsen MAEMO dan inanilmaz mutluyum ve benim icin yeterli telefondaki tek sorunum agir olmasi video muzik oyun film ofis prog. navigasyon yok yok cihazda.. bu bitti geberdi sacmaliklarina kulak asmiyorum kim telefonunu 2-3 yildan fazla kullaniyor. bazilari o kadar cok kritik yapiyorlarki adamlar sanki 3 ayda bir telefon aliyorlar

NR6630

NR6630

Üye
nurettin kardesim meego su an ki haliyle bile gercekten cok guzel kullanisli tam olarak tadina varamadik surumlerden ama inan cok guzel hea sonrasi gelir gelmez cok fazla sorun degil. ben sahsen MAEMO dan inanilmaz mutluyum ve benim icin yeterli telefondaki tek sorunum agir olmasi video muzik oyun film ofis prog. navigasyon yok yok cihazda.. bu bitti geberdi sacmaliklarina kulak asmiyorum kim telefonunu 2-3 yildan fazla kullaniyor. bazilari o kadar cok kritik yapiyorlarki adamlar sanki 3 ayda bir telefon aliyorlar
n900 gibisi daha gelmez bu piyasaya

NR6630

NR6630

Üye
canımız çekti zaten tatlını üstündekide bizim memlekette yapılıyo :d::alkis

slant1111

slant1111

Üye
mutlaka emulatör yaparlar bska sistem oyunlarnı calstrması icin

Uruloki

Uruloki

Üye
@kara90 ağzını topla önce tamam mı sonra gel konu aç

ayrıca burdaki haberin ufacık bir kısmı doğru ama çok fena bir şekilde geri dönüyor samsung u örnek verebilirim ayrıca herkesin istediği firma da hala bu işte yeni cihazlar yapıcaklar ama ölmedi esas amerikada android düşüşe geçti hemde kaybettiği pazar payını wp7 ye kaptırarak

Lenneth

Üye
iPhone çakması iPhone çakması diye beğenmediğiniz Samsung MeeGo'yu desteklemeye başlayınca birden gözünüze girdi..

estorak

estorak

Üye
MeeGo yu kendileri çıkarmış şimdi de sıkıntılı günlerinden kendileri kurtarmaya çalışıyo gibi görünen arkadaşlar bir işletim sistemine bu kadar sahip çıkıp agresiflesmenize gerek yok :)

• Beğen
Tepkiler: Lenneth
NR6630

NR6630

Üye
MeeGo yu kendileri çıkarmış şimdi de sıkıntılı günlerinden kendileri kurtarmaya çalışıyo gibi görünen arkadaşlar bir işletim sistemine bu kadar sahip çıkıp agresiflesmenize gerek yok :)
:ehe:d: haklı

----------Eklendi @ 21:32:58 ---------- Yazıldı @ 21:30:45 ----------

hep kendin gotur hic arkadaslar burdan kargo yapayim filan yok ayip sana...:)
ortak sen emret ama yurt dışındasın tr ye gelir gelmez haberim olsun ok :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt