Ve karar: UFO hacker'ı ABD'ye verilecek mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
leiche

leiche

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ve karar: UFO hacker'ı ABD'ye verilecek mi ?
Pentagon'un sistemine girmekle suçlanan İngiliz hacker'ı isteyen ABD amacına ulaştı mı? İşte karar.


Pentagon ve NASA'nın sistemlerine giren ve amacının UFO belgelerine ulaşmak olduğunu iddia eden Dünyanın en tehlikeli hacker'ı Gary McKinnon'ın hikayesini buradaki haberimizden öğrenmiştiniz. Ve McKinnon hakkındaki karar nihayet verildi. Dünyanın en tehlikeli hacker'ı Gary McKinnon Amerika'ya teslim edilecek. Pentagon'un bilgisayar sistemine girmekle suçlanan 42 yaşındaki İngiliz Gary McKinnon'un davasının Amerika'da görülmesine karar verildi.

Lordlar Kamarası, McKinnon'un Amerika'ya teslimi konusundaki itirazına olumsuz cevap verdi. Amacının Amerikan hükümetinin gizlediği uzaylılar hakkındaki bilgilere ulaşmak olduğunu belirten McKinnon, Amerika tarafından dünyanın en tehlikeli hacker'ı ilan edilmişti. Amerikan resmi görevlileri ayrıca McKinnon'u girdiği sistemlerdeki önemli bilgileri silerek yüz binlerce dolarlık zarara sebep olmakla suçluyor.

Savcılığa göre McKinnon Amerikan hükümetine ait 73.000 bilgisayarı taradı ve Amerikan ordusu, donanması, hava kuvvetleri ve NASA'ya ait 93 bilgisayara izinsiz giriş yaptı.

McKinnon'ı ABD'de ne bekliyor?

Avukatları McKinnon'un Amerika'ya teslim edilmemesi gerektiğini, teslim edildiği takdirde 60 yıla kadar hapis cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı ve hatta Guantanamo hapishanesine yerleştirilebileceğini söylürlar. Fakat Lordlar Kamarası'nın verdiği kararda, Amerikan hukuk sisteminin İngiliz sisteminden o kadar da farklı olmadığını noktasının üzerinde duruluyor.

McKinnon'un avukatları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne temyiz başvurusu yapacaklarını açıkladılar. Yapılan açıklamada McKinnon'un bir terörist olmadığı ve Amerikan hükümetinin davayı muhtemel benzeri olaylar konusunda gözdağı vermek amacıyla kullanmasından endişe ettikleri belirtiliyor.
 


ÁŔÁŚ

ÁŔÁŚ

Üye
abd o hacker ı hapse atar mı alır kullanır
 
nurikaratas

nurikaratas

Üye
ben olsam bu adamı kullanırım ama bush napar bilmem...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt