Ve Barcelona'da bir devir sona erdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ve Barcelona'da bir devir sona erdi
Barcelona'da Guardiola dönemi noktalandı. "Rüya Takım" yakıştırması yapılan Katalan ekibiyle 4 yılda unutulmaz başarılar elde eden 41 yaşındaki teknik direktör, Barcelona'ya yine bir kupa kazandırarak veda etti


Katalan kulübüne 4 sezonda 14 kupa kazandıran teknik direktör Pep Guardiola, Athletic Bilbao ile oynanan Kral Kupası final karşılaşmasının ardından görevinden ayrıldı. Barcelona'ya tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşatan 41 yaşındaki teknik adam, koltuğunu yardımcısı Tito Vilanova'ya devretti.

Teknik direktörlük kariyerinde ilk kupasını Athletic Bilbao'ya karşı 2009'da oynanan Kral Kupası Finali'nin ardından kaldıran Guardiola, Barcelona'daki son kupasını da yine Bask takımını Kral Kupası Finali'nde mağlup ederek kazanmayı başardı.

Athletic Bilbao'yu 3-0 yendikleri final maçının ardından konuşan Katalan çalıştırıcı, görevde bulunduğu unutulmaz dönemi değerlendirerek, "4 yılda 14 kupa kazanmış olmak hakikaten ulaşılması çok güç bir başarı hikayesi. Bu neredeyse yıl başına 3 kupaya denk geliyor. Bu yüzden müthiş gururluyuz. Görev sürem içerisinde kulüpte görev yapan herkese böyle bir takımın oluşmasına katkıda bulundukları için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Takımıyla 19 kupanın 14'ün kazanan Guardiola, "Rüya Takım" yakıştırması yapılan Barcelona'nın başarısının saha içi ve saha dışında takındıkları tavırla da ilgisi olduğunu ifade ederek, "Bu takımın oynadığı futboldan, saha içi ve dışındaki duruşundan büyük bir gurur duyuyorum. Barcelona'da böyle başarılı bir sürecin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Ancak bu süreç benimle başlamadı ve benimle de sona ermeyecek. Ben hiçbir şeyi icat etmedim. Herkes kendi fikirleriyle birbirine yardımcı oldu. Fakat ben bu felsefenin devamını sağladığım için büyük onur duyuyorum. Barcelona gibi müthiş bir kulübün sadece bir parçasıyım. Çok şanslıyım ki bu kulüpte bir futbolcu olarak ve daha sonra teknik direktör olarak görev aldım" şeklinde konuştu.

Barcelona'nın başında 4 yıl boyunca bir hayli yıprandığını belirterek görevinden ayrılan Guardiola, bu süreçte 2 Şampiyonlar Ligi Kupası, 3 Lig Şampiyonluğu, 2 Kral Kupası, 3 İspanya Süper Kupası, 2 UEFA Süper Kupası ve 2 Kulüpler Dünya Kupası başarısı yaşadı.

(ntvspor)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt