Ve Arda Turan imzaladı! Fatih Terim ve Galatasaray...

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Ve Arda Turan imzaladı! Fatih Terim ve Galatasaray...
Arda Turan, yeni takımı Başakşehir'le sözleşme imzaladı. Başkan Göksel Gümüşdağ canlı yayında Arda Turan'ın sözleşme detaylarını ve rakamları da açıkladı. Arda Turan ise bir an önce antrenmanlara başlamak istediğini söyledi. Arda ayrıca sorulan Fatih Terim sorusuna da cevap verirken "Benim de kimseyle sorunum yok" cevabını verdi ancak Terim'in ismini telaffuz etmedi.


Süper Lig lideri ve şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Başakşehir, Barcelona'dan kadrosuna kattığı Arda Turan ile sözleşme imzaladı.

Fatih Terim Stadı'ndaki imza törenine Arda transferindeki sponsorlarla birlikte başkan Göksel Gümüşdağ da katıldı.

İmza töreninde Göksel Gümüşdağ ve Arda Turan'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Göksel Gümüşdağ:

Bize ve geleceğimize güven duyan sponsorlarımıza bu transfer için teşekkür ediyorum. Ben öncelikle hepsine teşekkür etmek istiyorum. Başakşehir ailesi olarak onları alkışlamak istiyorum. Transfer komitemiz ve başkan yardımcılarımızla Barselona'ya uçtuk. Ben de Arda'yla başbaşa görüştüm. Arda'yı uzun zamandır tanıdığım için onunla yemek yemek istedim. Başakşehir sadece bir futbol kulübü değil. Aynı zamanda bir şirket... Dolayısıyla onu bu kadar hırslı ve istekli görmek beni çok mutlu etti.

Arda'nın 2,5 yıllık bedelsiz kiralama formülü de çok konuşuldu. Bunları da şeffaf şekilde açıklıyoruz. Bunu da yapmak zorunda değiliz ama şeffaflık açısından yapacağız.

Arda ne kadar kazanacak?

Göksel Gümüşdağ:

Arda Turan yarım sezon için 2 milyon Euro+bonus. Önümüzdeki sezon için ise 4 milyon Euro+bonus olarak sözleşme imzalamıştır. Arda'ya bonservis ödemedik. Bonservisine ortak olduk. Arda önümüzdeki yıl satıldığı takdirde yüzde 20, bir sonraki sene satılırsa yüzde 25 ödeme alacağız. Business bir iş yaptık.

Burada biz başarılı olmak zorundayız. Başarı, eşittir, ekonomi ve para... Geçen yıl Türkiye'de en çok kazanan ikinci kulüp olduk Beşiktaş'tan sonra... UEFA'dan gelirimiz 13 milyon euro, Cengiz Ünder'den 15 milyon euro.... Enver Cnek Şahin'i de bUndesliga'ya sattık. Başarıya yatırım yapıyoruz. Geleceğe yatırım yapıyoruz.

"Borç yapıp istifa edip gidemem!"

Belediyelerle hiçbir bağlantımız yok. Dernekler kanununa tâbi olsaydık, borç yapıp bir gün sonra istifa edip gidebilirdim ama biz şirketiz ve takip ediliyoruz. Çok dikkatli olmalıyız. Biz diğer kulüplerden farklıyız. Yaptığımız borçlardan mesuluz.

Arda Turan:

Hayalime ışık tuttukları için, şampiyonluk hedeflerime beni yaklaştırıkları için Gökseş başkanıma, Abdullah Avcı hocama ve bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Atletico Madrid'e gittiğim günlerimi hatırladım.

'Ben Galatasaray'dan başka takımda oynamam' dedim ama 'kulübüm bana kapılarını açarsa onlara dönerim' dedim ancak böyle bir durum olmadı ve ben de Başakşehir'le imzaladım.

Hocam beni ne zaman hazır hissederse o zaman oynatır. Bir an önce antrenmanlara başlamak istiyorum.

Arda, Terim'in adını anmadı!

Avrupa'ya Başakşehir kulübüyle başarılar kazanarak geri dönmek istiyorum. Benim de hayallerim var. (Fatih Terim'in 'Kimseyle derdim yok' açıklamasıyla ilgili olarak) Benim de kimseyle dedim yok. Herkese hayırlı olsun tabii ki. (Fatih Terim adını söylemedi)

Bu tür sorularla, bu basın toplantısını hazırlayanlara bu transferi yapanlara haksızlık etmek istemiyorum. Sorularınızı da anlıyorum ama bugün mutluyuz.
 


Üst Alt