Haydar
Emekli Yönetici
Van der Wiel: "Robben fedakarlığı bilmez"
Gregory Van der Wiel, Hollanda Milli Takımı'ndan takım arkadaşı Arjen Robben'in, Euro 2012 boyunca kendisini oyuna yeterince
vermediğini söyledi. Polonya ve Ukrayna'daki turnuvaya
şampiyonluk adaylarından birisi olarak giden
Hollanda, ilk turda Almanya, Portekiz ve
Danimarka'nın olduğu gruptan çıkamayarak
hayal kırıklığı yaratmıştı. Hollanda kampında çıkan kavga sorunları gün ışığına çıkarmış ve Teknik Direktör Bert Van Marwijk'in görevden ayrılmasıyla
sonuçlanan sürecin başlangıcı olmuştu. Şimdi de Van der Wiel, takım arkadaşı
Robben'in takımdaki katkısının çok az olduğunu öne sürerek yeni bir tartışmayı
alevlendirdi. NUSport'a konuşan Ajax'in savunma oyuncusu, "Topu Arjen'e verirseniz ve onun da önünde iki rakibi varsa, rakiplerini geçmeye çalışır ve bunu başarır. Kendisi
savunma kanadına destek verecek, bana alan yaratacak veya ben iki rakiple
mücadele ediyorken bana yardıma gelecek bir oyuncu değil. Kendini Arjen için
adayan benim ve bu benim alışkın olduğum bir şey değildi. Savunmada ve
hücumda birlikte bir şeyler yapmayı tercih ederdim. İşlerin bu hâle gelmesi biraz
sinir bozucu." şeklinde konuştu. Yine de Bayern Münihli oyuncuyla birlikte sahada olacağını kaydeden Van der
Wiel, "Birlikte oynayabileceğimizi biliyorum fakat bu biraz da ona bağlı. İşler bütün
takım için yolunda gitmedi. Her şey Dünya Kupası'ndan çok farklıydı." ifadelerini
kullandı. 2010 Dünya Kupası'nda finale çıkan Hollanda, finalde İspanya'ya 1-0 yenilmişti.
vermediğini söyledi. Polonya ve Ukrayna'daki turnuvaya
şampiyonluk adaylarından birisi olarak giden
Hollanda, ilk turda Almanya, Portekiz ve
Danimarka'nın olduğu gruptan çıkamayarak
hayal kırıklığı yaratmıştı. Hollanda kampında çıkan kavga sorunları gün ışığına çıkarmış ve Teknik Direktör Bert Van Marwijk'in görevden ayrılmasıyla
sonuçlanan sürecin başlangıcı olmuştu. Şimdi de Van der Wiel, takım arkadaşı
Robben'in takımdaki katkısının çok az olduğunu öne sürerek yeni bir tartışmayı
alevlendirdi. NUSport'a konuşan Ajax'in savunma oyuncusu, "Topu Arjen'e verirseniz ve onun da önünde iki rakibi varsa, rakiplerini geçmeye çalışır ve bunu başarır. Kendisi
savunma kanadına destek verecek, bana alan yaratacak veya ben iki rakiple
mücadele ediyorken bana yardıma gelecek bir oyuncu değil. Kendini Arjen için
adayan benim ve bu benim alışkın olduğum bir şey değildi. Savunmada ve
hücumda birlikte bir şeyler yapmayı tercih ederdim. İşlerin bu hâle gelmesi biraz
sinir bozucu." şeklinde konuştu. Yine de Bayern Münihli oyuncuyla birlikte sahada olacağını kaydeden Van der
Wiel, "Birlikte oynayabileceğimizi biliyorum fakat bu biraz da ona bağlı. İşler bütün
takım için yolunda gitmedi. Her şey Dünya Kupası'ndan çok farklıydı." ifadelerini
kullandı. 2010 Dünya Kupası'nda finale çıkan Hollanda, finalde İspanya'ya 1-0 yenilmişti.