Valilik'ten Reklam Şehidi Açıklaması

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Valilik'ten Reklam Şehidi Açıklaması




Iğdır Valiliği, Korhan Yaylası'nda 2 askerin şehit düştüğü mayın patlamasıyla ilgili açıklamada bulundu.


Iğdır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "1 Mayıs 2013 günü saat 16.37 sıralarında, il merkezine bağlı Korhan Yaylası'nda görev esnasındayken BTÖ mensupları tarafından döşenen EYP'nin patlaması sonucunda şehit olan askerlerle ilgili gerek yaygın medyada gerekse yerel medyada yer alan bazı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Hepimizi derinden yaralayan müessif olayın yaşandığı bölge, jandarma komutanlığına bağlı Korhan Karakolu'nun sorumluluk alanı içerisinde olup, görevli askerlerimiz burada zaman zaman keşif ve devriye görevlerini icra etmektedir. Piknik yapılan il özel idaresine ait sosyal tesislerin bulunduğu yer ile elim olayın meydana geldiği yer ayrı ve bağımsız alanlardır. Kaldı ki daha önceki yıllarda da Korhan Yaylası Şenliklerinin düzenlendiği bu bölgede böyle üzücü bir olay yaşanmamıştır. Olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.


MAYINLI ARAZİDE ŞENLİK


Ağrı Dağı'nın Iğdır rotasında bulunan 2 bin 100 rakımlı Korhan Yaylası'nda Iğdır Özel İdaresi tarafından yaptırılan dağcılık evi ve piknik alnında Iğdır Valiliği'nce 'Ağrı Dağı Korhan Yaylası Piknik Şenliği' düzenlenmişti.


PKK gitse bile döşediği binlerce mayının toprakta olduğu göz önüne alınmadan düzenlenen bu şenlikte devriye görevi yapan Mustafa Altan ile İbrahim Özkıdır'ın mayına basarak şehit olması PKK bitti şenlik var diye reklam yapıldı iddiaları gündeme gelmişti.
 


Üst Alt