avcitalip
Üye
-
Konu Sahibi
-
ya neden olmasın mesela senin amg v12 biturbo dediğin araba da 6-7 lt 560-800 hp arası çift turbo ve çift eksantrik var 12 silindirin toplam. hacmi 7 litre abartılacak kadar büyük değil
anlamadım ama sen diyorsan katılıyorum
eyvallah smart
ne demek paşa. Maksat bu bölüm de canlansın
Diyor ki;''v'' silindir demek yanında ki sayıda silindirin kaçta ne olduğunu belirtir
anlamadım ama sen diyorsan katılıyorum
Diyor ki;''v'' silindir demek yanında ki sayıda silindirin kaçta ne olduğunu belirtir
hmm
bu motorların içinde en iyisi doğal olarak v12 oluyor sanırım dimi ? ama bardaktan boşalırcasına benzin yer
ben hiç anlamıyorum ama sayı ne kadar büyükse o kadar iyi galibabkz: Galaxy S vs SIII
V tipi motor demek işte aynı yöne çıkar,H tipi motor, Yıldız tipi motor,W tipi motor,Boxer motor,sıralı ve v tipi olarak değişir hani porsche boxster vardır,onda boxer motor kullanılmasından dolayıda ismi oradan gelir
bir dolmuşçu tanıdık vardı ona sordum V numarası silindir sayısını gösterir dedi mesela v12 de 6 sı bir tarafta 6 sı diğer tarafta olmak üzere V şeklindedirler dedi epey güçlü ve ağır motordur dedi
8 silindir de de 4 4 şeklinde sıralanıyormuş v6 yı sormadım sanırım oda 3 3
v tipi bir yat motoru gördüm bi ara toplam 24 silindir 2340 hp ve dizeldi yanlış hatırlamıyorsam 20 lt gibi bi motor hacmi vardı ama onlar fasa fiso amerikada bi kere bi transatlantiğin motor odasını gördüm. kaç silindirdi hatırlamıyorum ama her bir piston yuvasını temizlemek için 2 kişi yuvaya giriyordu yanlışlıkla içine düşsen kolun bacağın kırılır
v tipi bir yat motoru gördüm bi ara toplam 24 silindir 2340 hp ve dizeldi yanlış hatırlamıyorsam 20 lt gibi bi motor hacmi vardı ama onlar fasa fiso amerikada bi kere bi transatlantiğin motor odasını gördüm. kaç silindirdi hatırlamıyorum ama her bir piston yuvasını temizlemek için 2 kişi yuvaya giriyordu yanlışlıkla içine düşsen kolun bacağın kırılır
V tipi motor demek işte aynı yöne çıkar,H tipi motor, Yıldız tipi motor,W tipi motor,Boxer motor,sıralı ve v tipi olarak değişir hani porsche boxster vardır,onda boxer motor kullanılmasından dolayıda ismi oradan gelir
Birde silindir sayısı 12 de bitmiyor istek ve talep oranıyla daha yüksek sayılarda olanı var
v16 20.000cc motor var sanırım o yattagemilerin falan motorları büyük oluyor zaten içinde gezinebiliyorsun hatta
24 silindir olduğunu çok iyi hatırlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?