Üzümlü Kek Tarifi

  • 31 Mart 2013
  • 827 Okunma
  • 5 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler

    4 yumurta
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvı yağ
    3 su bardağı un
    Kabartma tozu
    Kuru üzüm
    Dövülmüş ceviz


    Yapılışı

    Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
    Bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
    Karışımın üzerine sıvı yağı, yoğurdu, unu ve cevizi ekleyip çırpmaya devam edin.
    Önceden yıkadığınız kuru üzümleri bir parça una bulayıp karışıma ekleyin. Bu sayede kuru üzümlerin dibe çökmesini engellerseniz.
    En son kabartma tozunu da ekleyip hafifçe karıştırın.
    Kek kalıbını yağlayın ve un serpin.
    Önceden 180°C’de ısıttığınız fırında pişirin.
    Kekinizin piştiğini anlamak için içine bir kürdan ya da bıçak sokabilirsiniz. Eğer ıslak çıkıyorsa henüz pişmemiştir.
    Kalıbınız el değen sıcaklığa gelmeden keki çıkarmayın yoksa düzgün dilimlenmez ve dağılır.
     


    Yazan: Haydar
  2. üzümlü keki çok severim :tşk: haydar
     
    Byhaydar bunu beğendi.
  3. :rica:
     
  4. Teşekkürler
     
  5. bu Keki Çok Seviyorumya teşşekürler
     
  6. :rica:
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
19/09/2018 - 07:47