Galaxy S4 i9500 uygun rom yazılımı seçilirken neye dikkat etmek gerekir

Sponsorlu Bağlantılar

scm

Üye
    Konu Sahibi
uygun rom yazılımı seçilirken neye dikkat etmek gerekir
uygun rom yazılımı seçilirken neye dikkat etmek gerekir

Örnegin samsung telefona custom rom yüklemek için cihazın modelinin yanısıra cıhaz hakkında bölümündeki başka hangi özelligide göz önünde bulundurulması gerekir.
Bu özellik yanısıra cıhazın modemi içinde yüklenecek olan yazılımında uygun olması gerekirmi?
Şayet gerekiyorsa modemin ad ve modelini hangi başlıgın altında görürüm.
çeşitli markaların custom rom ları liste olarak veren ve indirilen rom siteleri hangisidir.
bilmedigim husus ise buradaki listelerde aynı model için gözüken birçok adet yazılımdan hangisinin neyi dikkate alınarak seçilmesi gerektigine karar vermek.
custom romu olarak sd karta veya pc ye yükleyecek,kullanımı basit fakat kopyalaması saglıklı olan programlar hangisidir.
yükleme yapmak için aradaki yapılmas gerekli işlemleri kabaca biliyorum.
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
ROM seçimi sizin ihtiyacınıza yönelik olarak yapılmalı. Yani örneğin profesyonel bir batarya performansı istiyorsanız, batarya performansınızı arttıracak ROM ve görsel bir ROM istiyorsanız görsel ROM seçebilirsiniz.

Sitemiz de ROM sitelerin isimlerini veremem ancak internette aratarak çok kolay bir şekilde tespit edebilirsin.

Rom Yüklemeden Önce Yapmanız Gerekenler
Rom yüklemeden önce yapmanız gerekenleri anlatacağım. Ama yapmanızda şart değil. Güvenliğiniz için yapın. ROM yüklenince cihaza garip bişeyler oluyor falan işte bunları önlemenin yolunu anlatacağım.

Gerekenler:
-Root Explorer
-Titanium Backup
-Cihazınızla birlikte verilen program

1-İmei'i yedekleme:
Şimdi farkındaysanız forumda ROM yükledim imei silindi ya da değişti diyenler var. Bunun olmaması için Root Explorer ile efs klasörünüzü yedekleyin. Eğer yüklediğiniz ROM bu klasörü kabul etmezse acilen eski ROM unuza geri dönün.

2-Uygulamaları Yedekleme:
Uygulamaları yedeklerken Titanium Backup adlı bir program kullanacağız. Bu uygulama root gerektirir. Uygulama giriyoruz ve uygulamaları yedekliyoruz. İki tavsiyem var. Taşımadan önce uygulamayı cihazınıza taşıyın ve yedeklerken toplu işlemler ile yedekleyin. Bu uygulama ayrıca verilerde yedekler. Neden yedekliyoruz yeni ROM unuz eski ROM unuzun ayarlarını kullandığı için sorunlar yaşanacaktır. Bu yüzden ful wipe yapılır ve yapınca herşey gider.

3-Rehberi Yedekleme:
Ful wipe yapınca rehberde gider. Bu yüzden rehberi de yedekleyeceğiz. Telefonunuzla birlikte gelen uygulamalar en uygunudur bence. Ben Samsung Kies le yedekledim diğerlerinde de böyle bişey olması gerek. Sonra da numaraları kaybetmemiş olacaksınız
 
  • Beğen
Tepkiler: Aziz04 ve gokturk_28


Üst Alt