uygulama geliştiricilerden isteklerimiz (mağazada olmasını istediğimiz uygulama oyun vs istekler)

Konu Sahibi
uygulama geliştiricilerden isteklerimiz (mağazada olmasını istediğimiz uygulama oyun vs istekler)
malum bizlerin uygulama, oyun gibi konularda bilgi sahibi olmadığımız için hem kendini ön plan çıkaracak hemde bizim isteklerimizi karşılayacak arkadaşlara yönlendirici olması için isteklerimizi yazsak en çok istek alan uygulamaları ön plana çıkarsak diye düşündüm örneğin ben atalay arkadaşımızdan android de bulunan cıa, kim arıyor gibi bi rehber uygulaması istemiştim benim olmazsa olmazım arasında senin rehberinde olmayan kişiler seni aradığında bu uygulama sayesinde eğer seni arayan numara sistem kayıtlarında varsa kime ait olduğunu öğreniyorsun hatta ben tesadüfen numara sorgulayarak tanju çolak,eren talu, erman toroğlu gibi ünlülerinde numaralarına ulaşma imkanın oldu bu işin araştırma boyutu tabiki ama en çok işe yarar tarafı şuki:

daha önce rehberinizde kayıtlı olan ve sonrasında bi şekilde numarası silinen arkadaşlarınız sizi aradığında onlara kem küm etmek yerine proğram sayesinde kimin aradığını çağrıyı cevaplamadan görebiliyorsunuz ve bi nevi pot kırmıyosunuz...

Tepkiler: ÖEY
Kullanıcıların isteklerini önemseyen 3 yazılımcı gordum forum da , Aslında diğer Türk yazılımcılar da forumlarda kullanıcıların isteklerini dinleseler ne güzel olurdu
Bu arada bu ne hız kaç oldu konu

Konu Sahibi
işte belki burdan bizim isteklerimizi görürler sesimizi duyururuz kim ne derse desin ama ben yıllarca nokıa hayranı oldum 21 yaşımdan 39 yaşıma kadar benim ayrılmaz bi parçam oldu ve gerçektende bian önce layık olduğu yere ulaşmasını istiyorum tabiki sitemlerimiz oluyor sersenişlerde bulunuyoruz ama insan sevdiği postu yere çalarmış işte bende bazen sitem ediyorum ama her şey nokıa için evet gece gece bi kaç konu açtım uygun değilse de kilitlenebilir ama her şey bizler için iyi olsun istiyorum biz isteyelim isteyenin bi yüzü kara vermeyenin iki yüzü misali

- - - Eklendi - - -

mağazaya giriyorum hemen hemen aynı uygulamalar en azından bizlerin yoğun istekleri artarsa talep üzerine belki birileride bizleri dikkate alırlar diye düşündüm

- - - Eklendi - - -

hep forumda iyi şeylerin olmasını istedim örneğin daha önce ben bi konu açtım burdan bakabilirsiniz

http://www.maxicep.com/windows-phone-genel/guncellendi-win8yeni-konu-acmadan-lutfen-burayi-takip-edelim-tum-yardim-konulari-burda-785403.html

ve daha sonrasında başka bi arkadaş tarafından benzeri açıldı ve üst konu oldu en çok sorulan sorular diye

http://www.maxicep.com/windows-phone-genel/en-cok-sorulan-sorular-sss-820915.html

demek istediğim şuki birimiz bi fikir atarız uygun görülürsede beğenilir ve diğer arkadaşlara yardımcı olunur önemli olan da bu

hknaksy

Üye
Öncelikle böyle bir konu açmak geliştiriciler açısından daha önemli zaten. Kullanıcıların istekleri doğrultusunda yapılan uygulamalar mutlaka başarıya ulaşır. CIA uygulaması Avusturya kökenli Adaffix isimli bir şirketin, uygulamanın veri tabanını kendi üyelerin paylaşılan rehberlerinden aldığını söylüyor ama açıkçası bana çok dürüstler gibi gelmiyor. Bir veri tabanına sahip olmadan da böyle bir uygulama yapmanın mantıklı olmadığını düşünüyorum ayrıca çok etik bir uygulama da olmadığı kanaatindeyim. Bu tabi benim şahsi fikrim, ama böyle bir konu açmanız bence yerinde ve güzel olmuş forumda da bu tarz isteklerin olduğu konuları takip etmeye çalışıyorum, sizlerin sayesinde mutlaka güzel ve kullanışlı uygulamalar çıkacaktır, yönlendirmeleriniz için tekrar teşekkürler.

Tepkiler: ÖEY ve cesurpolis61
    Konu Sahibi

yorum yapıp beğendiğiniz için ben teşekkür ederim evet aslında uygulama biraz etik değil çünkü belki istemediğiniz kişiler bi şekilde sizin numaranıza ulaşabiliyor ama diğer yönden bazı faydalarıda var ve dediğim gibi sizi arayanların rehberinizde olmadığı halde kim olduğunu belirtmesi sizin işinize yarıyor

- - - Eklendi - - -

bu arada sizde foruma yeni üye olmuşsunuz galiba aramıza hoş geldiniz

Bu konu gözüme hiç carpmadı, Sss yi ben açmıştım

Konu Sahibi
Bu konu gözüme hiç carpmadı, Sss yi ben açmıştım

kesinlikle yanlış anlamayın çokda güzel olmuş burda olmamızın amacı birbirimize yardımcı olmak senin benim değil önemli olan bizim olması onu bi şikayet olarak değil düşüncelerimde yapmak istediğim şeyleri örneklemek içindi şimdi böyle yada buna benzer konu başlığımız olursa biz isteklerimizi bildiririz uygulama yapıcılarda isteklerimize göre yapabildiklerini yaparlar bizim içinde iyi olur

hknaksy

Üye

Teşekkür ederim, bende forumun uzun yıllardır takipçisi sayılırım aslında üye olarak bir aktivite gösteremedim sadece. Windows Phone uygulama geliştirmede tamamen yeniyim tabi sizler için daha güzel uygulamalar geliştirmeye çalışacağım.

Tepkiler: ÖEY ve cesurpolis61
    Konu Sahibi

şimdiden emekleriniz için teşekkür ederiz iyiki varsınız

hknaksy

Üye
Biz tesekkur ederiz, farkli gorus ve isteklerinizi bekliyoruz. Elbette tek isimiz bu olmadigi icin zaman problemi yasiyoruz ama bu da bizim bir isimiz sayilir, hakkini vermeye calisacagiz.

ÖEY

Üye
Güzel bir konu olmuş bence, üst tarafa kalıcı olarak bile taşınabilir. Hem böylelikle forumu takip eden uygulama geliştirici arkadaşlara yol gösterici fikir verici bir şey olmuş olur.

Benim aklıma ilk gelen uygulama telefonlarımızda kurulu olan uygulamaların tam bir listesini görebileceğimiz ayrıca daha önce telefona kurup sildiğimiz uygulamaların listesini de görebileceğimiz bir uygulama. Ayrıca telefonda kurulu olan herhangi bir uygulamaya güncelleme geldiğinde bildirimle bizi uyaracak veya biz girdiğimizde güncellemeyi görüp güncelleyebileceğimiz bir uygulama olabilir. Şimdi bazıları diyecek markette görünüyor zaten diye ama herkes biliyor ki sistemin bildirim merkezi sorunlu herkese her zaman uygulama güncelleme bildirimleri gelmiyor veya düzenli gelmiyor. Bunu düzene oturtacak bir uygulama çok işe yarar bence.

Android markete girdiğinizde uygulamalarım diye bir kısım vardı. Oraya girdiğinizde iki bölüm vardı. İlk bölümde kurulu olan uygulamalar ikinci bölümde o zamana kadar telefonu kurduğunuz tüm uygulamaların olduğu bölüm. İlk bölümde yani kurulu olan uygulamaların listesinin olduğu yerde eğer herhangi bir uygulamaya güncelleme geldiyse hemen altında güncelle şeklinde uyarı olurdu. Anlatmak istediğim bu yani. Bunu düzgün şekilde bize verebilecek bir uygulama herkesin işine yarar

Arkadaşlar hepinizin çeşitli istekleri var ancak istekte bulunurken şunu göz ardı etmeyelim.
Microsoft'un geliştiricilere sağladığı imkanlar ve kodlar maalesef sınırlı.
Yani imkan olup da mağazada olmayan uygulama türü gerçekten az.
Geliştiriciden mevcut çerçevenin dışına çıkmasını bekleyemezsiniz, çünkü öyle bir imkan yok.
Bu şuna benziyor geliştiricinin elinde sadece kürek var, iğne verilmemiş.
Ancak kullanıcılar geliştiriciye "dikiş dikebilir misin" diye soruyor.
İğne verilirse niye dikmesin?

Özetle Microsoft'un api dediğiniz kaynak erişim kodlarını genişletmesi gerekiyor.

Bir başka örnek vereyim.

"RapDialer" uygulamasını hepiniz bilirsiniz. Hatta türkçe çevirisini de ben yapmıştım.

Uygulama hakkındaki yorumlara bakıyorum herkes çok beğeniyor ancak "gelen arama kaydı ve cevapsız aramalar" neden yok diye soruyor, sitem ediyor. Kimisi bu yüzden puan kırıyor.

Oysa gerek mağazadaki gerekse uygulamanın içindeki açıklamalarda belirtilmiş:

Microsoft şu an 3. parti yazılımların bu bilgilere erişmesine izin vermiyor. Yani geliştiricilerin bu bilgileri almak için kullanabilecekleri bir kod yok. Sadece giden aramalara erişebiliyorlar. O nedenle RapDialer da dahil olmak üzere arama ve rehber uygulamalarının hiçbirinde cevapsız çağrılar ve gelen aramaları listeleme özelliği bulunmuyor.

Önümüzdeki günlerde gelecek olan GDR2 güncellemesinden sonra, geliştiricilere de buna paralel api güncellemesi gelecek. Yani kullanabilecekleri kod arşivi biraz daha genişleyecek. Örneğin şu an "arama engelleme" kodu yok, ancak bu gelecek güncelleme ile Microsoft buna izin verecek. Ve mağazaya blacklist (arama engelleme) uygulamaları yağmaya başlayacak.

Yani geliştiricilerin yapabilecekleri, Microsoft'un kendilerine tanıdığı imkanlarla sınırlı.
Microsoft o imkanları ne kadar genişletirse, o kadar çok çeşitte ve sayıda uygulamamız olur.

Sistemde klasör ve dosya yönetimi imkanı tanınmazken, tutup da geliştiriciden klasör yönetimi isteyemezsiniz.

Keza şu an video editleme (kesme, efekt verme vb) uygulama da bulunmuyor. Ancak Lumia 1020'de gördüğümüze göre GDR2 ile bu imkan tanınmaya başlayacak demektir. Yani GDR2'den sonra geliştirilerden video edit uygulamaları gelmeye başlayabilir.

Daha bunun gibi pek çok şey.

Toparlayacak olursak, işte şu uygulama Android'de var, şu uygulama iOS'ta var bizde niye yok diye sormadan önce Microsoft'un bu tür yazılımlar için izin vermemiş olabileceğini göz önüne alın. Öyle ki dünyada gerçekten çok ileri derecede WP geliştiricileri var, imkan olsaydı onlar yapmaz mıydı sizce?

Bu saydıklarım uygulamalar için geçerlidir. Oyunlar konusunda ise haklısınız. WP'ye portlanabilecekken ya da yazılması mümkün iken hala gelmemiş oyunlar veya oyun türleri var. Onun için de gereken sabrı göstermemiz gerekiyor şu an.

Tepkiler: ceyhunkeklik

Çok açıklayıcı oldu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Oyunlar konusunda da oyunlar kodlanirken kullanilan game Engine'ler var. En cok kullanilan ust duzey oyun motorları Havok ve Unity3D idi ama ikisi de henuz cok yeni diyebilecegimiz destegi vermeye başladılar.

Konu Sahibi
iyide üstadım bizde zaten illada bi uygulama olsun diye diretmiyeceğiz olmasını istediğimiz isteklerimizi sıralayacağız geliştiricilerde imkanları varsa yazılması şuan için mümkünse veya en kısa zamanda ne zaman yazabileceklerse ona göre yönlendirici olur örneğin bi arkadaşım müzik çalar için öneriler istiyordu bir başkası oyun için vs biz şimdiden isteklerimizi sıralayıp talep sırasına göre değerlendirirsek uygulama geliştirici arkadaşlara bi nevi yönlendirici oluruz şahsen benim imkanım olsa kişiler tarafından hangi yazılım daha fazla talep görüyorsa onun üzerinde yoğunlaşırdım haksız mıyımpc lerde çalışan simple tv gibi tv kanallarının server adreslerinden alınan yayınları oynatan bi tv uygulaması varmı acaba böyle bir şey mümkünmüdür bilgisi olan varmı arkadaşlar mağazada bi kaç tane canlı yayın oynatan tv uygulaması var ancak kanallar bi kaç gün sonra yayınlar gidiyor yazılımcı arkadaşlar simple tv gibi tv kanallarının yayın adreslerini kendimiz girebileceğimiz bi uygulama geliştirmek mümkünmüdür....şimdiden teşekkürler.

Asdetu

Üye
burdan yola çıkarak : buna paralel olarak resimlerde photoshop uygulamaları gelebilir mi . mesela picsart, adobe photoshop gibi yeni kaliteli uygulamalar gelebilir mi ?

teAtalay

Üye
@cesurpolis61 Öncelikle selamlar,

Sizinle uygulama geliştirme konusunda konuştuğumuzda gizli rehber fikri üzerinde duruyorduk. Sanırım ben yanlış anladım ki uygulamanın amacı olarak kişisel, güvenlikli bir rehber yaratma olduğunu düşünmüşüm. Amacın bilinmeyen numaralar olduğunu anlamamışım. Böyle bir uygulama hukuk kurallarına da uymaz, ahlak kurallarına da ki şu da var o numaraların %90'ı doğru değildir

Akbank'ın uygulamasını çıkardıktan sonra, Passaparola'yı çıkartacağız inşallah. Sonrasında da planları açıklarız.

İyi günler.

pişti uygulamasını güncellemeyecekmisiniz artık

dogan64

Üye
arkadaşlar doğru dürüst bir ezan programı yok 3,5 tane var onlarda çalışmıyor doğru dürüst daha önce ios kullanıyordum çok güzel ezan programları vardı inşallah bir ilgilenen çıkar.