cesurpolis61
Üye
-
Konu Sahibi
-
Öncelikle böyle bir konu açmak geliştiriciler açısından daha önemli zaten. Kullanıcıların istekleri doğrultusunda yapılan uygulamalar mutlaka başarıya ulaşır. CIA uygulaması Avusturya kökenli Adaffix isimli bir şirketin, uygulamanın veri tabanını kendi üyelerin paylaşılan rehberlerinden aldığını söylüyor ama açıkçası bana çok dürüstler gibi gelmiyor. Bir veri tabanına sahip olmadan da böyle bir uygulama yapmanın mantıklı olmadığını düşünüyorum ayrıca çok etik bir uygulama da olmadığı kanaatindeyim. Bu tabi benim şahsi fikrim, ama böyle bir konu açmanız bence yerinde ve güzel olmuş forumda da bu tarz isteklerin olduğu konuları takip etmeye çalışıyorum, sizlerin sayesinde mutlaka güzel ve kullanışlı uygulamalar çıkacaktır, yönlendirmeleriniz için tekrar teşekkürler.
işte belki burdan bizim isteklerimizi görürler sesimizi duyururuz kim ne derse desin ama ben yıllarca nokıa hayranı oldum 21 yaşımdan 39 yaşıma kadar benim ayrılmaz bi parçam oldu ve gerçektende bian önce layık olduğu yere ulaşmasını istiyorum tabiki sitemlerimiz oluyor sersenişlerde bulunuyoruz ama insan sevdiği postu yere çalarmış işte bende bazen sitem ediyorum ama her şey nokıa için evet gece gece bi kaç konu açtım uygun değilse de kilitlenebilir ama her şey bizler için iyi olsun istiyorum biz isteyelim isteyenin bi yüzü kara vermeyenin iki yüzü misali
- - - Eklendi - - -
mağazaya giriyorum hemen hemen aynı uygulamalar en azından bizlerin yoğun istekleri artarsa talep üzerine belki birileride bizleri dikkate alırlar diye düşündüm
- - - Eklendi - - -
hep forumda iyi şeylerin olmasını istedim örneğin daha önce ben bi konu açtım burdan bakabilirsiniz
http://www.maxicep.com/windows-phone-genel/guncellendi-win8yeni-konu-acmadan-lutfen-burayi-takip-edelim-tum-yardim-konulari-burda-785403.html
ve daha sonrasında başka bi arkadaş tarafından benzeri açıldı ve üst konu oldu en çok sorulan sorular diye
http://www.maxicep.com/windows-phone-genel/en-cok-sorulan-sorular-sss-820915.html
demek istediğim şuki birimiz bi fikir atarız uygun görülürsede beğenilir ve diğer arkadaşlara yardımcı olunur önemli olan da bu
Bu konu gözüme hiç carpmadı,Sss yi ben açmıştım
yorum yapıp beğendiğiniz için ben teşekkür ederim evet aslında uygulama biraz etik değil çünkü belki istemediğiniz kişiler bi şekilde sizin numaranıza ulaşabiliyor ama diğer yönden bazı faydalarıda var ve dediğim gibi sizi arayanların rehberinizde olmadığı halde kim olduğunu belirtmesi sizin işinize yarıyor
- - - Eklendi - - -
bu arada sizde foruma yeni üye olmuşsunuz galiba aramıza hoş geldiniz
Teşekkür ederim, bende forumun uzun yıllardır takipçisi sayılırım aslında üye olarak bir aktivite gösteremedim sadece. Windows Phone uygulama geliştirmede tamamen yeniyim tabi sizler için daha güzel uygulamalar geliştirmeye çalışacağım.
Arkadaşlar hepinizin çeşitli istekleri var ancak istekte bulunurken şunu göz ardı etmeyelim.
Microsoft'un geliştiricilere sağladığı imkanlar ve kodlar maalesef sınırlı.
Yani imkan olup da mağazada olmayan uygulama türü gerçekten az.
Geliştiriciden mevcut çerçevenin dışına çıkmasını bekleyemezsiniz, çünkü öyle bir imkan yok.
Bu şuna benziyor geliştiricinin elinde sadece kürek var, iğne verilmemiş.
Ancak kullanıcılar geliştiriciye "dikiş dikebilir misin" diye soruyor.
İğne verilirse niye dikmesin?
Özetle Microsoft'un api dediğiniz kaynak erişim kodlarını genişletmesi gerekiyor.
Bir başka örnek vereyim.
"RapDialer" uygulamasını hepiniz bilirsiniz. Hatta türkçe çevirisini de ben yapmıştım.
Uygulama hakkındaki yorumlara bakıyorum herkes çok beğeniyor ancak "gelen arama kaydı ve cevapsız aramalar" neden yok diye soruyor, sitem ediyor. Kimisi bu yüzden puan kırıyor.
Oysa gerek mağazadaki gerekse uygulamanın içindeki açıklamalarda belirtilmiş:
Microsoft şu an 3. parti yazılımların bu bilgilere erişmesine izin vermiyor. Yani geliştiricilerin bu bilgileri almak için kullanabilecekleri bir kod yok. Sadece giden aramalara erişebiliyorlar. O nedenle RapDialer da dahil olmak üzere arama ve rehber uygulamalarının hiçbirinde cevapsız çağrılar ve gelen aramaları listeleme özelliği bulunmuyor.
Önümüzdeki günlerde gelecek olan GDR2 güncellemesinden sonra, geliştiricilere de buna paralel api güncellemesi gelecek. Yani kullanabilecekleri kod arşivi biraz daha genişleyecek. Örneğin şu an "arama engelleme" kodu yok, ancak bu gelecek güncelleme ile Microsoft buna izin verecek. Ve mağazaya blacklist (arama engelleme) uygulamaları yağmaya başlayacak.
Yani geliştiricilerin yapabilecekleri, Microsoft'un kendilerine tanıdığı imkanlarla sınırlı.
Microsoft o imkanları ne kadar genişletirse, o kadar çok çeşitte ve sayıda uygulamamız olur.
Sistemde klasör ve dosya yönetimi imkanı tanınmazken, tutup da geliştiriciden klasör yönetimi isteyemezsiniz.
Keza şu an video editleme (kesme, efekt verme vb) uygulama da bulunmuyor. Ancak Lumia 1020'de gördüğümüze göre GDR2 ile bu imkan tanınmaya başlayacak demektir. Yani GDR2'den sonra geliştirilerden video edit uygulamaları gelmeye başlayabilir.
Daha bunun gibi pek çok şey.
Toparlayacak olursak, işte şu uygulama Android'de var, şu uygulama iOS'ta var bizde niye yok diye sormadan önce Microsoft'un bu tür yazılımlar için izin vermemiş olabileceğini göz önüne alın. Öyle ki dünyada gerçekten çok ileri derecede WP geliştiricileri var, imkan olsaydı onlar yapmaz mıydı sizce?
Bu saydıklarım uygulamalar için geçerlidir. Oyunlar konusunda ise haklısınız. WP'ye portlanabilecekken ya da yazılması mümkün iken hala gelmemiş oyunlar veya oyun türleri var. Onun için de gereken sabrı göstermemiz gerekiyor şu an.
Bu saydıklarım uygulamalar için geçerlidir. Oyunlar konusunda ise haklısınız. WP'ye portlanabilecekken ya da yazılması mümkün iken hala gelmemiş oyunlar veya oyun türleri var. Onun için de gereken sabrı göstermemiz gerekiyor şu an.
burdan yola çıkarak : buna paralel olarak resimlerde photoshop uygulamaları gelebilir mi . mesela picsart, adobe photoshop gibi yeni kaliteli uygulamalar gelebilir mi ?Keza şu an video editleme (kesme, efekt verme vb) uygulama da bulunmuyor. Ancak Lumia 1020'de gördüğümüze göre GDR2 ile bu imkan tanınmaya başlayacak demektir. Yani GDR2'den sonra geliştirilerden video edit uygulamaları gelmeye başlayabilir.
pişti uygulamasını güncellemeyecekmisiniz artık@cesurpolis61 Öncelikle selamlar,
Sizinle uygulama geliştirme konusunda konuştuğumuzda gizli rehber fikri üzerinde duruyorduk. Sanırım ben yanlış anladım ki uygulamanın amacı olarak kişisel, güvenlikli bir rehber yaratma olduğunu düşünmüşüm. Amacın bilinmeyen numaralar olduğunu anlamamışım. Böyle bir uygulama hukuk kurallarına da uymaz, ahlak kurallarına da ki şu da var o numaraların %90'ı doğru değildir
Akbank'ın uygulamasını çıkardıktan sonra, Passaparola'yı çıkartacağız inşallah. Sonrasında da planları açıklarız.
İyi günler.
pişti uygulamasını güncellemeyecekmisiniz artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?