üst üste 2 fan takmak soğutmayı iyileştirir mi?

Maxis_

Üye
    Konu Sahibi
üst üste 2 fan takmak soğutmayı iyileştirir mi?
cpu derece sensoru bozuk galiba bnde hep 0 gösteriyor anlamadım gitti.ama çok ısınıdıgını biliyorum boyle bi yol buldum.bi değişiklik oluyormudur onu sormak istedim.alttaki kırmızı fan normal 3 pinli bi fan ustteki 4 pinli işlemci fanı.kırmızıyı alta koydum işlemci fanı ustte.işlemci fanı yeri geldiğinde daha hızlı dönüyor kırmızı olan sabit.sormak istediğim bu şekilde daha iyi bir soğutma olur mu?

- - - Eklendi - - -

don lastiği ile sağlam monte ettim ASDASDASASD

- - - Eklendi - - -

birde sormak istediğim bişey var.şimdi anakartın alt tarafında dikdörtgen şeklinde siyah bi kısım var 5-3 cm boyutlarında bir ısınıyor akıllara zarar.bn bunun ustune sadece macun sursem işe yarar mı?

Uhops

Üye
Güzel olmuş bence işe yarar büyük ihtimal.

Maxis_

Üye
    Konu Sahibi
hm iyi o zmn.bnde kotu oluyordur alttaki fan havayı kesiyordur diye tereddutte kalmıstım boyle kalsın o zmn.teşekkurler cvp için

Uhops

Üye
2 side havayı üste itiyor demi?

MaxipmaN

Üye
kafa ütüler onların sesi iyi bir fan almanı öneririm

Maxis_

Üye
    Konu Sahibi
yok içeri :S

- - - Eklendi - - -

aynn ütülüyo ama alıştım inanırmısın bilmem aynı ASDAS elektrik supurgesi gibi nette takılırken ses etmiyodaoyun oynama video izleme ne yaparsan yap

-

Uhops

Üye
Üste üflemesi lazım değil mi çalışma mantığı oyle değil mi ?
bi painten bi çizip anlatmaya çalışım

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Güzel yapmışım

Aynı yöne dönüyorlar dimi zıt yöne dönüyorlarsa o çarpışan hava ısı enerjisine dönüşüp daha çok ısıtmasın

içeri üflemesi lazım.
çok ses yapar ancak belki biraz faydası olur

Maxis_

Üye
    Konu Sahibi
işlemci nasıl takılır gibi videolar izledim hepsinde içeri doğruydu.ikiside aynı tarada dönuyor galiba boyle devam eder ses konusunda konsmak istemiyorum zaten bunlar ne ki içeride bunlardan başka 2 tane daha fan var yine sıcak biri şu olayı gosterebilir mi anakart boşta 60 derecelerde fanlar yönü hakkında

faydası olmaz arasında 5cm kadar fanin boşluk olması gerek çünkü 2 fan birden dönerse tek bir fan görevi yapar benim düşüncem bu

Uhops

Üye
faydası olmaz arasında 5cm kadar fanin boşluk olması gerek çünkü 2 fan birden dönerse tek bir fan görevi yapar benim düşüncem bu

. Havayı içeri üflüyorsa ki öyle gibi hikmetin dediği olur gibi arada boşluk olduğundan. 2 tane yelpazeyi ardarda koy kendine yap uzak mesafedeki pasif kalır(az saçma oldu ama)(işe yarar genede ama çook)

esokmen

Üye
Biri Ters biri düz olmasında olmaz sorun heralde.

Maxis_

Üye
    Konu Sahibi
sıcaklıgî goremiyorum yoksa anlardk ne oldugunu. oyle yapip elimi arkasina koycam bi de bu sekilde hangiai daha cok uflluyorsa oyle kalsn