üst üste 2 fan takmak soğutmayı iyileştirir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Maxis_

Maxis_

Üye
    Konu Sahibi
üst üste 2 fan takmak soğutmayı iyileştirir mi?
cpu derece sensoru bozuk galiba bnde hep 0 gösteriyor anlamadım gitti.ama çok ısınıdıgını biliyorum boyle bi yol buldum.bi değişiklik oluyormudur onu sormak istedim.alttaki kırmızı fan normal 3 pinli bi fan ustteki 4 pinli işlemci fanı.kırmızıyı alta koydum işlemci fanı ustte.işlemci fanı yeri geldiğinde daha hızlı dönüyor kırmızı olan sabit.sormak istediğim bu şekilde daha iyi bir soğutma olur mu?

- - - Eklendi - - -

don lastiği ile sağlam monte ettim :DASDASDASASD

- - - Eklendi - - -

birde sormak istediğim bişey var.şimdi anakartın alt tarafında dikdörtgen şeklinde siyah bi kısım var 5-3 cm boyutlarında bir ısınıyor akıllara zarar.bn bunun ustune sadece macun sursem işe yarar mı?

Uhops

Uhops

Üye
Güzel olmuş bence :oke: işe yarar büyük ihtimal.

Maxis_

Maxis_

Üye
    Konu Sahibi
hm iyi o zmn.bnde kotu oluyordur alttaki fan havayı kesiyordur diye tereddutte kalmıstım boyle kalsın o zmn.teşekkurler cvp için

Uhops

Uhops

Üye
2 side havayı üste itiyor demi?

MaxipmaN

Üye
kafa ütüler onların sesi iyi bir fan almanı öneririm

Maxis_

Maxis_

Üye
    Konu Sahibi
yok içeri :S

- - - Eklendi - - -

aynn ütülüyo :D ama alıştım inanırmısın bilmem :D aynı :DASDAS elektrik supurgesi gibi :D nette takılırken ses etmiyodaoyun oynama video izleme ne yaparsan yap :D

-

Uhops

Uhops

Üye
Üste üflemesi lazım değil mi çalışma mantığı oyle değil mi ?
bi painten bi çizip anlatmaya çalışım :D

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Güzel yapmışım :alkis:artist::oley

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Aynı yöne dönüyorlar dimi zıt yöne dönüyorlarsa o çarpışan hava ısı enerjisine dönüşüp daha çok ısıtmasın :D

Baranbaris

Baranbaris

Üye
Zıtsa birini ters cevir :ehe :yavrum:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
içeri üflemesi lazım. :oke:
çok ses yapar ancak belki biraz faydası olur

Maxis_

Maxis_

Üye
    Konu Sahibi
işlemci nasıl takılır gibi videolar izledim hepsinde içeri doğruydu.ikiside aynı tarada dönuyor :D galiba boyle devam eder ses konusunda konsmak istemiyorum zaten bunlar ne ki içeride bunlardan başka 2 tane daha fan var yine sıcak :D biri şu olayı gosterebilir mi anakart boşta 60 derecelerde fanlar yönü hakkında

hikmet366

hikmet366

Üye
faydası olmaz arasında 5cm kadar fanin boşluk olması gerek çünkü 2 fan birden dönerse tek bir fan görevi yapar benim düşüncem bu

Uhops

Uhops

Üye
faydası olmaz arasında 5cm kadar fanin boşluk olması gerek çünkü 2 fan birden dönerse tek bir fan görevi yapar benim düşüncem bu

:hmmm. Havayı içeri üflüyorsa ki öyle gibi hikmetin dediği olur gibi arada boşluk olduğundan. 2 tane yelpazeyi ardarda koy kendine yap uzak mesafedeki pasif kalır(az saçma oldu ama)(işe yarar genede ama çook)

esokmen

esokmen

Üye
Biri Ters biri düz olmasında olmaz sorun heralde.

Maxis_

Maxis_

Üye
    Konu Sahibi
sıcaklıgî goremiyorum yoksa anlardk ne oldugunu. oyle yapip elimi arkasina koycam bi de bu sekilde hangiai daha cok uflluyorsa oyle kalsn

Üst Alt