usb belleğe çok yavaş kopyalama yapıyor

Sponsorlu Bağlantılar

bozkurt.hilal

Üye
    Konu Sahibi
usb belleğe çok yavaş kopyalama yapıyor
s.a arkadaşlar bundan önce bir sürü foruma böyle benzer konu açtım ama malesef hiçbi çözüm bulamadım son çare olarak buraya geldim ben bir internetcafeciyim daha demin fifa 2005 usb ye kopyalayım dedim 40 dakka sürdü 1,30 gb dosya boyutu. kafede daha düşük özelliklerde bi pc ye takıp deniyorum en fazla 5 dakkada kopyalıyor bir sürü şey denedim olmadı başka çıkışlara denedim olmadı anakarttaki yerlerini değiştim olmadı virüs var demeyin zaten format attıkdan sonra deniyorum gene aynı biosdan usb yi high speed ayarlıyım dedim sadece enable disable yeri var ve bişe fark ettim mesela bu fifa 2005 dosyasını önce winrarla sıkıştırıp usb atsam 5 dakkada hıp hızlı kopyalıyor işin ilginç tarafı bu şimdi ne yapmam lazım arkadaşlar ana bilgisayar olduğu için çok işim oluyo ve çok uzun sürüyo çift çekirdek işlemci amd atlon x64 5200 işlemci 1 gb ekran kartı 2 gb rem ama bi dosyayı 40 dakkada atıyor ya fikirlerinizi bekliyorum bilgisayarda virüs yok . ufak boyut bi dosya yüklediyimde mesela 100 mb hızlı şekilde kopyalıyor ama boyut yüksek olunca o kadar yavaş atıyorki inanamazsınız.

resimdede görüldüyü gibi formatladım olmadı dahili kart okuyucu vardı çıkardım olmadı aynıo özelliklerde başka pc ye takıyorum çok hızlı kopyalıyor sakın pc değiş demeyin winrarla sıkıştırdıkdan sonra attığımda hıp hızlı kopyalıyor
dosyaları kopyalarken bişey dikkatimi çekti kopyalarken bakıyorum hani kopyalarken neleri kopyaladığını gösterirya orda jpg txt html jip gf gif js xlm yani anlatmak istediyim şey her dosyayı analiz edip kopyalıyor sanki diğer pclere taktığımda ise bunlar çıkmıyor direk kopyalıyor hızlı olarak

şimdi siz forum sakinleri fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

kol@j

kol@j

Üye
vista pc ni yavaşlatıyor olabilir...

Sehzade

Üye
dosyadan dosyaya fark ediyormu?
birde baska usb bellek kulanmayı denednmi ondadami aynı sorun var

bozkurt.hilal

Üye
    Konu Sahibi
vista pc ni yavaşlatıyor olabilir...

dosyadan dosyaya fark ediyormu?
birde baska usb bellek kulanmayı denednmi ondadami aynı sorun var

dosya boyutu yüksek olunca gerçi düşük oluncada aynı bir sürü değişik usb denedim bildiyiniz kart okuyucuyuda taktığımda gene aynı müşteri 10 tane mp3 attırıcak başımda 10 dakka bekliyor düşünün işde çok sinir bozucu ve moral bozucu bi sorun lütfen yardım edin

Sehzade

Üye
dosya boyutu yüksek olunca gerçi düşük oluncada aynı bir sürü değişik usb denedim bildiyiniz kart okuyucuyuda taktığımda gene aynı müşteri 10 tane mp3 attırıcak başımda 10 dakka bekliyor düşünün işde çok sinir bozucu ve moral bozucu bi sorun lütfen yardım edin
hocam son bi sorun daha olcak hep aynı usb girisinimi kulanıyorsun?

bozkurt.hilal

Üye
    Konu Sahibi

önde 4 usb çıkışı var hepside aynı sorun arkadaki çıkışlara takıyorum gene aynı dahili kart okuyucu taktım öyle denedim gene aynı

Sehzade

Üye
önde 4 usb çıkışı var hepside aynı sorun arkadaki çıkışlara takıyorum gene aynı dahili kart okuyucu taktım öyle denedim gene aynı
hocam zipli de hızlı atıyor demissin cunku dosya sorgulamıyor zipsiz atarsan normal okdar surmesi cunku teker teker icerigi kopyalar bazı dosyalar 100mb bu baya uzun surer
haa sorun usb driverların guncel olmamasındanda olabilir onları guncellemeyi dene ama senn sorunun ziplemeden atmam :)

bozkurt.hilal

Üye
    Konu Sahibi

hocam zipli de hızlı atıyor demissin cunku dosya sorgulamıyor zipsiz atarsan normal okdar surmesi cunku teker teker icerigi kopyalar bazı dosyalar 100mb bu baya uzun surer
haa sorun usb driverların guncel olmamasındanda olabilir onları guncellemeyi dene ama senn sorunun ziplemeden atmam :)

güzel ve akılcı bi fikir evet içeriğide kopyalıyor içeriğide okuyor içeriği okumadan kopyamanın bi yolu varmı

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Aslında nedeni çok basit.Klasör tabanlı verilerde dosya yolu uzadığı için yavaş kopyalar.Özellikle de XP sisteminde.Mesela XP'de bir klasör içine farklı klasör açın ve bunu tekrarlayın.En fazla 10 klasör sonra sistem veri yoluna ulaşamaz.Ama Win7 de durum farklı.Gezgin çok geç cevap versede mutlaka erişir.

Sizin yapmanız gereken de ; kopyalamak istediğiniz klasörü arşiv formatına (RAR , ZIP , ISO) dönüştürüp kopyalamak.Dönüştürme sırasında değeri normal yapın ki arşivleme kısa sürsün.

Örneğin elimizde FIFA adında bir klasör olsun.Bu klasöre sağ tıklıyoruz ve direkt arşiv biçimine dönüştürüyoruz.Özellikle ISO kalıbını tavsiye ederim.Bunun için PowerISO yazılımı tavsiyemdir.

bozkurtxhilal

Üye
Aslında nedeni çok basit.Klasör tabanlı verilerde dosya yolu uzadığı için yavaş kopyalar.Özellikle de XP sisteminde.Mesela XP'de bir klasör içine farklı klasör açın ve bunu tekrarlayın.En fazla 10 klasör sonra sistem veri yoluna ulaşamaz.Ama Win7 de durum farklı.Gezgin çok geç cevap versede mutlaka erişir.

Sizin yapmanız gereken de ; kopyalamak istediğiniz klasörü arşiv formatına (RAR , ZIP , ISO) dönüştürüp kopyalamak.Dönüştürme sırasında değeri normal yapın ki arşivleme kısa sürsün.

Örneğin elimizde FIFA adında bir klasör olsun.Bu klasöre sağ tıklıyoruz ve direkt arşiv biçimine dönüştürüyoruz.Özellikle ISO kalıbını tavsiye ederim.Bunun için PowerISO yazılımı tavsiyemdir.

cvbın için tşk ederim ama güzel kardeşim aynı özelliklerde aynı işletim sisteminde kafemdeki bütün pcler benden daha hızlı kopyalama yapıyo ben bu içeriği okumadan kopyalamayı nasıl yapabilirim bunun bi yolu varmı veya klasör seçeneklerinden regeditten ne bileyim biyerden yapamazmıyım ayrıca rar iso onlara dönüştürene kadar zaten usb ye atarım söylediyin şeyler sadece öneri çözüm değilki.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Ben çözüm üretmedim zaten , önerdim.Her seferinde kopyalamak yerine , bir defalığına arşiv dosyası oluşturursan yeter.

Ana makine ile dağıtım PC'leri aynı özelliklere sahip olabilir ama sonuçta onda daha fazla yük var ve işlem sayısı daha fazla.Sistem boşta iken işlemler uzuyorsa , USB portlarında engelleme olabilir ya da portlar sorunludur belki.

bozkurtxhilal

Üye
anlaşıldıki burdada sorunumu çözemeyeceğim genede herkeze teşekkür ederim

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Rica ederim.

turko9999

turko9999

Üye
kardeş senin dediin problem deil fifa 2005 in içinde 5000-6000 tane dosya var hepsini tek tek attığı için bu kadar yavaş
bi de istresen rar arşivi yap öyle dene hızlandıını göreceksin.

Üst Alt