unlock sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mak07

Üye
    Konu Sahibi
unlock sorunu
arkadaşlar 4.2.1i yükledim jb yaptm fakat unlock yapamıyorum iphone 3G telefon.bi source ekleyp ultrosnowuda denedim fakat olmadı şebeke yerinde aranıyor yazıyor sürekli.bunun bi çözümü varmı yoksa eski bi sürüm mü yükleyeyim?

cmlkrc

cmlkrc

Üye
baseband ı ipod basebandına çevirmen lazım 06.15.00 ama o zmanda gprs çalışmıyor bilgin olsun

maktama

maktama

Üye
baseband ı ipod basebandına çevirmen lazım 06.15.00 ama o zmanda gprs çalışmıyor bilgin olsun
gprs değil o, GPS. ikisi farklı şeyler.

arkadaşlar 4.2.1i yükledim jb yaptm fakat unlock yapamıyorum iphone 3G telefon.bi source ekleyp ultrosnowuda denedim fakat olmadı şebeke yerinde aranıyor yazıyor sürekli.bunun bi çözümü varmı yoksa eski bi sürüm mü yükleyeyim?

basebandi ipad basebandi(06.15.00) yaparsan geri dönüşün de olmuyor(bazı eski bootromlar hariç). Ben GPS özelliğini kaybetmemeleri ve geri dönüş olmadığı için kimseye tavsiye etmiyorum ipad basebandini. Nihayetinde çıkıcak bu unlock.

mak07

Üye
    Konu Sahibi
yani burdan cevap gelmesini beklerken araştırmayada devam ettim ve bu dediğiniz çözümü buldum ama buldğm sitede hiç gps le ilgili bişi yazmıyodu ve bende bu işlemi yaptım :// geri dönüşü olmuyo derken yani ben mesela firmwre 3.1.2yi yüklersem o sorunum düzelmezmi ?gpsden kasıt yön bulma navigasyon gibi şeyler ve bunun içinde aynı zamanda intrnet bağlantısı gerekiyor değilmi?.yani ben zaten bu özelliğini kullanmıyorum intrnet bağlntm olmadığı için ancak wifi olan yerde evimde fln..

--------------- Ekleme ---------------

ve bişi daha sormak istiyorum telefonum garanti dışı olurmu?

maktama

maktama

Üye
yani burdan cevap gelmesini beklerken araştırmayada devam ettim ve bu dediğiniz çözümü buldum ama buldğm sitede hiç gps le ilgili bişi yazmıyodu ve bende bu işlemi yaptım :// geri dönüşü olmuyo derken yani ben mesela firmwre 3.1.2yi yüklersem o sorunum düzelmezmi ?gpsden kasıt yön bulma navigasyon gibi şeyler ve bunun içinde aynı zamanda intrnet bağlantısı gerekiyor değilmi?.yani ben zaten bu özelliğini kullanmıyorum intrnet bağlntm olmadığı için ancak wifi olan yerde evimde fln..

--------------- Ekleme ---------------

ve bişi daha sormak istiyorum telefonum garanti dışı olurmu?

hayır, basebandinizin versiyonu bir kere yükseldi mi -eski ios yüklense de- düşürülemez(eğer shsh kaydını almadıysasnız ki zannetmiyorum bu konuda da bilginiz olsun).
Navigasyon yön bulma içindir evet ama internet gerektirmez, o sizin dediğiniz googlemaps, o da bir çeşit navigsyon. Ama Türkiye haritası içinde olan 100mb ile 400 mb arasında dosya boyutları olanNDrive,iGo,TomTom,SygicAura gibi navigasyon programları vardır. İnternet bağlantısı gerektirmezler. Siz zaten kullanmıyorsanız çok sorun değil sizin için, ben navigasyonu çokça kullandığım için ve telefonu geri dönüşü(şimdilik) olmayan bir duruma getirmek istemediğim için tavsiye etmiyorum kimseye.
Sizin durumunuzda zaten yapılacak bir şey kalmamış, yüklemişsiniz çoktan.

Ve evet,basebandiniz ipad basebandi olduğu için garanti dışı kalır ve garantiye de sokamazsınız artık. "Geridönüşü olmayan durum" derken kastettiğim birşey buydu, diğeri de GPS olayı... Ama zaten yurtdışı bir cihaz olduğu için sizinki garantinin olup olmaması birşey değiştirmiyor çok fazla sanırım.

mak07

Üye
    Konu Sahibi
yanii telefonu gtrmştm bozlmştu donmalar çk vardı o zmn 3.1.2 yüklüydü ama servsten geldğnde telefona 4.2.1i yüklemşler bende jailbreak yaptım ilk önce unlockla ilgili bi problemim yoktu ama sonra restore yapmam gerekti ne olduysa zatn ondan sonra oldu.şimdilik dediğiniz gbi bi problemim yok ama ileride heralde bunun bi çözümünü çıkarırlar değilmi??

maktama

maktama

Üye
yanii telefonu gtrmştm bozlmştu donmalar çk vardı o zmn 3.1.2 yüklüydü ama servsten geldğnde telefona 4.2.1i yüklemşler bende jailbreak yaptım ilk önce unlockla ilgili bi problemim yoktu ama sonra restore yapmam gerekti ne olduysa zatn ondan sonra oldu.şimdilik dediğiniz gbi bi problemim yok ama ileride heralde bunun bi çözümünü çıkarırlar değilmi??
Siz telefonunuzu servise verebildiğinize göre telefonunuz yurt içi, ve sizin unlock derdinizin olmaması gerekiyor. Siz niye doğrudürüst araştırmadan bu işlere girdiniz ipad basebandi falan yüklediniz anlamadım?!?! Unlock sorunu olmayan telefona ipadbasebandi yükleyip unlock etmekle hata etmişsiniz bence. Hem GPS özelliğini hem de garantiyi kaybeymişsiniz.
İleride bununbir çözümünü çıkarırlar inşallah(baseband indirme için çalışmalar var) da kesinlik yok yine de.
Neyse, ne diyeyim., başka sorununuz çıkmaz inşallah.

mak07

Üye
    Konu Sahibi
yurt içi ama jailbreak yaptktan sonra numara menusu çıkıyodu sadece acil arama yeri menuye girmiyodu ://jailnreak yptktn snra menu oluyo sim kilit aç diyince açmıyodu aranıyor yazıyodu şebekede bu yzden böyle bişi yptm :// cevplarnz için teşkkürler umarım en kısa zamnda çıkarırlar :/

maktama

maktama

Üye
yurt içi ama jailbreak yaptktan sonra numara menusu çıkıyodu sadece acil arama yeri menuye girmiyodu ://jailnreak yptktn snra menu oluyo sim kilit aç diyince açmıyodu aranıyor yazıyodu şebekede bu yzden böyle bişi yptm :// cevplarnz için teşkkürler umarım en kısa zamnda çıkarırlar :/
Keşke ilk önce şu yukarıdayazan sorunu söyleseydiniz de tüm bunlarla uğraşmasaydınız. Çünkü o sorunun da çözümü çok basitti...
Bir sorun için cevap aradığınızda -kendiniz birşeyler yapmadan- önce buraya telefonunuzun marka- modelini, sorundan önce neler yaptığınızı, sorunun/hatanın ne olduğunu açıklamalı yazarsanız, ya da kendiniz birşeyler yapmadan önce en az 2 farklı kaynaktan bilgi alırsanız böyle talihsiz durumlardan korunursunuz. Başka bir sorun çıkmaz umarım. İyi forumlar.

mak07

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşıma götrdm ve o bu durumu galiba içinden çıkılmaz bi hale soktu :/ restore etmeye çalıştı ve olmadı tel şimdi hiç açılmıyor :/ ne yapmalıyım sizce garantiye gtrsem en fazla kç tutar tahmini?veya anlayamayıp basebandn ipad olduğuunu yenisini gönderme olasılığı düşükmü çünkü tel hiç açılmıyor elma işareti duruyor sürekli :/

maktama

maktama

Üye
arkadaşıma götrdm ve o bu durumu galiba içinden çıkılmaz bi hale soktu :/ restore etmeye çalıştı ve olmadı tel şimdi hiç açılmıyor :/ ne yapmalıyım sizce garantiye gtrsem en fazla kç tutar tahmini?veya anlayamayıp basebandn ipad olduğuunu yenisini gönderme olasılığı düşükmü çünkü tel hiç açılmıyor elma işareti duruyor sürekli :/
ARkadaşım, telefonun hiç açılmaması ile elma işaretinde durması farklı şeyler. Sanırım sorununuz orjinal ios ile restore etmeye çalışmanız. Artık o telefonu orjinal ioslar ile restore yapamazsınız bildiğim kadarıyla. içine ipad basebandi gömülmüş custom fw ile restore yapmalısınız. Ama bu konuda çok da detaylı bir bilgim yok, okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum. ipad bb ile uğraşmama gerek kalmadı benim hiç. Ama telefon elma işaretine geliyorsa garantiye yollamanıza gerek yoktur büyük ihtimal. Doğru ios'u doğru programla yükleyip doğru aktivasyon işlemini sırasıyla yapmalısınız, nasıl yapavağınız konusunu ise araştırmalısınız.
Garantiye götürseniz çok büyük ihtimal garantiden çıkacaktır ve neredeyse telefonun parası kadar para alırlar. Tabi denemek isterseniz o sizin seçiminiz.

mak07

Üye
    Konu Sahibi
cvplarınız için teşekkrler araştırıcam bunu sizde biyerde rastlarsanz paylaşrsanz sevinirm

guvenkaya

guvenkaya

Üye
Sorun devam edıyormu bende cozumu var eger yapamadıysan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt