yani burdan cevap gelmesini beklerken araştırmayada devam ettim ve bu dediğiniz çözümü buldum ama buldğm sitede hiç gps le ilgili bişi yazmıyodu ve bende bu işlemi yaptım :// geri dönüşü olmuyo derken yani ben mesela firmwre 3.1.2yi yüklersem o sorunum düzelmezmi ?gpsden kasıt yön bulma navigasyon gibi şeyler ve bunun içinde aynı zamanda intrnet bağlantısı gerekiyor değilmi?.yani ben zaten bu özelliğini kullanmıyorum intrnet bağlntm olmadığı için ancak wifi olan yerde evimde fln..
--------------- Ekleme ---------------
ve bişi daha sormak istiyorum telefonum garanti dışı olurmu?
hayır, basebandinizin versiyonu bir kere yükseldi mi -eski ios yüklense de- düşürülemez(eğer shsh kaydını almadıysasnız ki zannetmiyorum bu konuda da bilginiz olsun).
Navigasyon yön bulma içindir evet ama internet gerektirmez, o sizin dediğiniz googlemaps, o da bir çeşit navigsyon. Ama Türkiye haritası içinde olan 100mb ile 400 mb arasında dosya boyutları olanNDrive,iGo,TomTom,SygicAura gibi navigasyon programları vardır. İnternet bağlantısı gerektirmezler. Siz zaten kullanmıyorsanız çok sorun değil sizin için, ben navigasyonu çokça kullandığım için ve telefonu geri dönüşü(şimdilik) olmayan bir duruma getirmek istemediğim için tavsiye etmiyorum kimseye.
Sizin durumunuzda zaten yapılacak bir şey kalmamış, yüklemişsiniz çoktan.
Ve evet,basebandiniz ipad basebandi olduğu için garanti dışı kalır ve garantiye de sokamazsınız artık. "Geridönüşü olmayan durum" derken kastettiğim birşey buydu, diğeri de GPS olayı... Ama zaten yurtdışı bir cihaz olduğu için sizinki garantinin olup olmaması birşey değiştirmiyor çok fazla sanırım.