Unkle Biyografisi

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Unkle Biyografisi
1994 yılında İngliltere’de okul arkadaşları James Lavelle ve Tim Goldsworthy tarafından kurulan trip-hop grubu UNKLE, aynı sene Kuda ve T. Nakanishi’nin bulunduğu Japon grubu Major Force ile beraber “The Time Has Come” adında bir EP çıkardı.


1995 senesinde Godlsworthy’nin trip-hop soundunu devam ettirmesine karşın, Lavelle’nin rock ve hip-hop sanatçılarıyla çalışma isteği grupta fikir ayrılığını getirdi. Sonrasında Godlsworthy gruptan ayrılarak DJ ve prodüktör David Holmes ile beraber çalışmaya başladı. Lavelle, DJ Shadow ile 1997 albümü “Major Force West”de birlikte çalışırken, aynı sene “Berry Meditation” adında bir EP çıkardı. Bu EP’yi 1998 senesindeki “Rock On”, “Ape Shall Never Kill Ape” ve“Last Orgy 3” EP’leri izledi ve grup 1998 senesinde ilk albümü “Psyence Fiction”ı piyasaya sürdü.






James Lavelle’nin sahip olduğu Mo’Wax şirketinden çıkan “Psyence Fiction” albümünde Radiohead’den Thom Yorke, Beastie Boys’dan Mike D, Metallica’dan Jason Newsted, The Verve’den Richard Ashcroft, Badly Drawn Boy ve Kool G. Rap ile beraber çalışan UNKLE, albümün turnesindeyken DJ Shadow’un gruptan ayrılmasıyla konserlerde gruba The Scratch Perverts grubunun DJ’leri eşlik etti.






1999 senesinde prodüktör Richard File’ın “Be There” parçasını mixleyerek vokallere Ian Brown’ı eklemesi ve 2001 senesinde James Lavelle ile beraber UNKLEsounds ismiyle “Do Androids Dream Of Electric Beats?” DJ mix albümünü yayınlaması grubun ismini daha çok duyururken, albümde birçok sanatçının parçası mixlenmiş ve 2 CD olarak piyasaya sürüldü.


2003 yılında “Never, Never, Land” adlı albümde Richard File ile çalışan James Lavelle, bu albümde Queens Of The Stone Age’den Josh Homme, Massive Attack’den Robert Del Naja ve Primal Scream’den Mani ile beraber parçalar hazırladı. İçinde birbirleriyle uyumlu ve daha önceki albümden daha tutarlı parçalar bulunduran “Never, Never, Land”, birçok müzikseverden olumlu not aldı. James Lavelle, aynı albümü 2004 senesinde Global Underground etiketiyle, içinde kendi yaptığı mixlerle baştan yayınlarken, aynı zamanda Richard File ile beraber UNKLEsounds ortaklığını devam ettirerek birkaç tane mix single’ı da piyasaya sürdü.






2005 senesinde “Edit Music For A Film: Original Motion Picture Soundtrack Reconstruction” adlı mix albümünü çıkartan UNKLE, bu albümde film müziklerine yaptığı mixleri hayranlarına ulaştırdı.


2006 senesinde “Self Defence: Never, Never, Land Reconstructed And Bonus Materials” adlı 4 CD’lik derleme albüm çıkartan UNKLE, bu albümde “Never, Never, Land” albümünün mix versiyonunun yanısıra daha önceden yayınlanmamış parçaları yayınladı. Ayrıca albümde The Cult grubundan Ian Astbury ile “Burn My Shadow” adlı parçada birlikte çalışan James Lavelle, bu parçayı bir sonraki albümü “War Stories”de de kullanacağını belirtti.






9 Temmuz 2007 tarihinde “War Stories” adlı albümünü piyasaya süren Unkle, albümün prodüksiyonunda Chris Goss ile beraber çalıştı. Albümde Josh Homme, Chris Goss, Gavin Clark, Ian Astbury, The Duke Spirit, Autolux ve 3D gibi isimleri konuk müzisyen olarak bulunduran sanatçı, albümden ilk single’ı “Burn My Shadow” adlı parçasına seçti.


Sanatçı, 2008 tarihli albümü “End Titles“da Chris Goss, Black Mountain, Dave Bateman, Joel Cadbury (South) ve James Petralli (White Denim) gibi isimlerle çalıştı.
 

Benzer Konular



Üst Alt