Röyksopp Biyografisi

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Röyksopp Biyografisi
Elektronik müzik dünyasının artık neredeyse bir marka haline gelen gruplarından Röyksopp, 90’ların başlarında birlikte çalışmaya başlayan Torbjorn Brundtland ve Svein Berge’den oluşuyor.


1998’de resmi olarak Röyksopp adı altında bir araya gelen ikili Telle etiketi ile birkaç single yayınladıktan sonra Wall of Sound ile anlaşma imzaladı. İkili eleştirmenler tarafından ayakta alkışlanan ilk albümleri Melody A.M’i 2001’in sonuna doğru piyasaya sürdü. Bu albümde yer alan “Eple”, “Poor Leno”, “Sparks” ve “Remind Me” gibi single’larla, İngiltere listelerinde iyi bir başarı elde eden Röyksopp, deneysel videolarıyla da beğeni toplayarak 2002 MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nden “Remind Me” adlı video kliple “En İyi Video Klip” ödülüne layık görüldü. Beck ve Annie gibi müzik dünyasının en sevilen isimleriyle turneler gerçekleştiren Röyksopp, 2005 yılında The Understanding albümünü çıkardı. Albüm grubun elektronik müzik dünyasını temelden değiştirdiğinin gerçek bir kanıtı oldu.


Yeni bir albüm bekleyen hayranlarına önce grubun canlı performanslarından oluşan Röyksopp’s Night Out sunulurken, tekrar stüdyoya kapanan Röyksopp, yeni albümleri Junior ile müzik dünyasına geri döndü. Yeni albümde grup tüm şarkı sözlerine, düzenlemelere ve mixlere imza attı. Aynı zamanda prodüktörlüğünü de kendileri yaptılar. Albümdeki konuk vokaller Anneli Drecker, Karin Dreijer-Andersson (The Knife), Lykke Li ve Robyn. ‘Junior’ adı verilen yeni album çok enerjik ve dikkate değer bir çalışma. Albümden ilk single “Happy Up Here” parçasına seçildi. İkinci single ise Robyn’in katkıda bulunduğu “The Girl and the Robot” oldu. Junior albümünü tanıtmak için çıktıkları dünya turnelerinin duraklarından biri olarak İstanbul’u seçen ikili, Türkiye’de verdikleri ilk konserle Türk hayranlarını çoşturdu.
 


Üst Alt