"Trabzonspor ile Galatasaray çekişir.."

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
India

India

Üye
    Konu Sahibi
"Trabzonspor ile Galatasaray çekişir.."


Galatasaray ve milli takımın eski golcüsü, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, yeni sezon, Milli Takım ve şike soruşturması ile ilgili açıklamalar yaptı..

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak'ın, medya mensuplarına verdiği yemeğe davetli olarak gelen ve daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakan Şükür, en şanslı şampiyonluk adaylarını şimdiden söylemenin doğru olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Türkiye'de psikolojiyi iyi yöneten takımlar şampiyonlukta en büyük pay sahibi oluyor. Ama Türkiye'nin de artık Katar, Dubai gibi bir hava alması, büyük takımlarımızın Anadolu takımlarına karşı eski o hissedilir ağırlıklarının olmamasını da beraberinde getirdi. Paralar arttı, önemli transferler yapıldı. Baştan bu işi sıkı tutan, oyuncusunun kafasına bu psikolojiyi iyi sokan takımlar başarılı olacak. Bursaspor'un şampiyonluğundan sonra herkesin ümitlendiği bir lig oldu. Bu son dönem yaşananlar da 'Aradan sıyrılırım' düşüncesini her takıma verecektir. Ligde önemli takımlar var. Gaziantepspor'un iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Büyük takımlarımız şampiyonluğun en büyük favorisidir. Ama Bursaspor'un, Gaziantepspor'un bu takımlar arasında olduğunu düşünüyorum. Ama benim şahsi düşüncem, bu süreçten moralli ayrılan, Şampiyonlar Ligi'nde devam eden ve iyi bir de kadro oluşturmaya başlayan Trabzonspor'un biraz daha avantajlı olduğu.''

Hakan Şükür, Galatasaray'ın çok önemli transferler yaptığını ve çok büyük bir kadro kurulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Önemli oyuncular alındı. Kaliteli bir kadro oluştu. Ne kadar iyi kadro kurarsanız kurun, bunu iyi yönetmek gerekir. Burada da Galatasaray'ın avantajı var, sayın hocamız Fatih Terim var başında. Alınan oyuncuların belki zaman zaman geçmiş dönemden yaşadığı sorunlar olabilir ama iç bünyede sadece Türkiye'de oynayan bir Galatasaray, şampiyonluğun en büyük favorisi olacaktır. Trabzonspor ile Galatasaray'ın, iki büyük olarak, psikolojik olarak daha hazır olduklarını düşünüyorum.''

-ARDA'YA DESTEK ÇIKTI-
Kazakistan maçı sonrasında yaptığı açıklamalarıyla tartışılan Arda'ya destek çıkan Hakan Şükür, genç futbolcunun kötü bir açıklama yapmadığını söyledi.

''Arda, o konuşmada zaten hassasiyetlerini anlattı. 'Ölümler olmasın, niye ölüyoruz' dedi'' diye konuşan Hakan Şükür, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Herkesin evladı var, kendisi o anlamda düşünüyor. Biz Hükümet olarak bu konuda büyük bir çaba gösteriyoruz. Onlarca, yüzlerce adımlar atıyoruz bu kardeşliğin pekişmesi için. Bunu yaparken de çok ağır eleştiriler alıyoruz. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ağzımızdan çıktığı günlerde bunları duymak hoş değil. Ben var gücüyle çalışan bu Hükümetin bu konuda muvaffak olacağını düşünüyorum. Sporun da burada birleştirici unsurlarından hareket ederek, her bölgeye giderek, orada insanlarla yüzleşerek, konuşarak, dertlerini dinleyerek... Ben de orada bu sorunu yaşayan arkadaşlarımızın yanından geldim. Var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah başarılı oluruz. Ülke birlik ve beraberliğini sağlamamız gerekiyor. Arda'nın açıklamalarında belki sürçülisan olmuş olabilir ama duygularını en iyi bilen benim. Hem futbolcu karakteri, ülkesini sevmesi, içinde bulunduğu takımlarda sonuna kadar hizmet etme anlayışı ve duygusal yapısı... Belki farklı kesimlerin, olayı daha farklı yere getirmek için söylediği cümlelerle farklı bir boyut kazanmış olabilir. Ama Arda'nın hisleri açıktır. Ben kendisini tanıyan ve çok güvenen bir kişi olarak çok da seviyorum. Bence kötü bir açıklama yapmadı. Dostluğun, kardeşliğin ve beraberliğin adına, ölümlerin durması adına. Belki kelimeler arasındaki anlaşılma yanlış olabilir. İnşallah yeni dönemde yeni anayasa çalışmalarına başlayacağız. Burada çok geniş, donanımlı, insana, kişiye dayalı, her türlü özgürlüğün rahatça yaşanabilmesi adına bütün partilerimizle beraber olacağız. Umarım BDP de Meclis'e girer. Demokratik haklarını orada hep beraber tanışarak, konuşarak, kardeşçe halletmeye çalışırız. Arda sözlerinin özünde kardeşlik, güzellik olsun diyor.''

-''HER GÜN İÇİMİZ KANIYOR''-
AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, ''Şehitlerimize üzülüyoruz, yakınları kadar üzülemeyiz, o mümkün değil. Onların da kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Her gün içimiz kanıyor, yaralarımız her gün açılıyor. İnşallah bunların güzel bir şekle dönüşmesi için var gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.

-''YARGI KARAR VERDİĞİNDE HER ŞEY ORTAYA ÇIKACAK''-
Hakan Şükür, futboldaki şike soruşturmasında yaşananların kendilerini üzdüğünü belirterek, ''Yargı karar verdiğinde, iddianame hazırlandığında her şey ortaya çıkacak'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de herkesin bir takım tuttuğunu ve kendisine bu konuda çok soru sorulduğunu kaydeden Hakan Şükür, ''Ama biz de her fırsatta yargıya intikal etmiş, yargının karar verme aşamasında olduğu günlerde çok fazla bir şey söylemek istemiyoruz. Medya yoluyla ortaya çıkan bazı bilgiler var, kesin olmamakla beraber. Onlar üzerinden yorum yapmanın, geçmişte yapanlarla bugün ortaya çıkanları hesap ettiğinizde birçoğunun çok anlamsız olduğunu düşünüyorum. En azından yargı karar verip, iddianame hazırlandığında her şey ortaya çıkacak ve bütün bu söylemler bitecek'' ifadelerini kullandı.

Futbola yeniden dönmeyi, o güzel günlerin yeniden gelmesini dileyen milletvekili Hakan Şükür, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Umarım Türk sporu ve daha sonra Türk futbolu başarılı günlere yeniden yelken açar. Tek büyük beklentim bu. Biz de bunun için başta Meclis'te olmak üzere spor arenasında çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız da zaman zaman açıklamalar yapıyor bu konuda. Kendisi hukukçu aynı zamanda. Bütün kulüplerimizdeki birlik ve beraberliği sağlamaya çalışıyoruz. En çok ihtiyacımız olduğu günler bu günler. Çünkü uluslararası arenada imaj olarak çok farklı konumlara gelmemek için birlik olmak zorundayız.''

-SİTEMDE BULUNDU-
Hakan Şükür, futbol yorumculuğu yaptığı dönemde de Türkiye'deki yönetici, menajer ve futbolcu ilişkileri konusunda eleştirilerde bulunduğunu kaydederek, ''O dönemde hiç kimse konuşmuyordu. Ama bugünlerde ise o kişiler 'Hakan neden konuşmuyor?' diyorlar. Bunu siyaseten, ideolojik boyutta ortaya, tartışmaya atmak, açıkçası ülkeyi spor anlamında bölmek demek. Konuşmamak bazen çok konuşmak demektir. Böylesine dönemlerde bu durumdan içi acıyanlar için bir şey söyleyebilirsiniz veya diğer anlamda bundan nemalanmak isteyenler için bir şeyler söyleyebilirsiniz. Bu doğru değil diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Hukukun üstünlüğü için Meclis'te yemin ettiğini hatırlatan Hakan Şükür, şunları söyledi:
''İnsanların biraz daha anlayışlı olması lazım. Bir sürü arkadaşımız, genç kardeşimizin kafasına bu farklı fikirleri sokmamak lazım. 'Yönetici yetişmiyor' demiştim. Yönetmek çok ayrı bir sanattır. Ama çok fazla kaale almadım, bu yapı böyle olduğu için. Bugün onları söyleyenleri açıkçası kamuoyuna şikayet ediyorum. Şimdi konuşmanın anlamı yok, yargıyı bekleyeceğiz. Kararlara sonuna kadar saygılı olacağız. Türk futbolu düzelecekse, temizlenecekse burada en yetkili merci yargıdır. Orada verilecek kararlar, bizim en değer vereceğim kararlar olacaktır.''

-AZERBAYCAN'A DİKKAT ÇEKTİ-
A Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yer aldığı gruptaki durumuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Hakan Şükür, Azerbaycan ile ekim ayında oynanacak maça dikkati çekti.

Hakan Şükür, Türkiye olarak, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in söylediği gibi zoru sevdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
''En iyi ikincilik adına Azerbaycan'ın kazanması iyi olmadı. Kazakistan öndeyken epeyi umutlanmıştık. Biz biraz zoru seviyoruz Hiddink'in söylediği gibi. Orada daha bir bütün oluyoruz. O konuda haklı. Biz de zaman zaman bunu yaşadık. Amaç Avrupa Şampiyonası'na gidebilmek inşallah mutlu olacak skorları Azerbaycan ve Almanya maçlarında alırız. İki maç da kolay değil. Azerbaycan çok iyi takım. Çok iyi mücadele ediyorlar. Burası da maddi olarak iyi bir piyasa onlar için. İnşallah bu sporumuzun içindeki yapı güzel bir hal alır ve o sürece kadar arkadaşlarımız daha formda olurlar, kafalarından bir çok sorunu atmış olurlar. Milli takımımız çok önemli.''

-''PLAY-OFF, BEKLEMEDİĞİMİZ ANDA ORTAYA ÇIKTI''-
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon uygulanacak play-off sisteminin beklenmedik anda ortaya çıktığını ve çok ani karar verildiğini kaydeden Hakan Şükür, ''Neler getirir, neler götürür bilemeyiz. Yaşadıkça göreceğiz'' dedi.

Hakan Şükür, federasyonun böyle bir karar alma hakkı olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:
''Aldılar, inşallah hayırlı olur. Belki bizlerin şikayet olarak söyleyeceğimiz şeyler yerini bulmayacak, bahsedilen şeyler daha çok heyecan verecek. 'Keşke böyle olmasaydı' demek de yanlış. Her takımın şampiyonluk şansı ilk 4'e girdikten sonra beliriyor. Bu anlamda avantaj. Herhangi bir Anadolu takımı dördüncülüğü hedef seçip şampiyon olma şansı da var. Ligin sonlarında doğru farklı sorunlar ve şikayetler yaşayabiliriz. Ben başlangıç itibariyle federasyonun aldığı kararı saygıyla karşılamalıyız diye düşünüyorum. İnşallah hepimizin keyif alacağı bir lig ve play-off olur. 'İkinci, üçüncü dünya ülkelerinde uygulanıyor' gibi sözler söyleniyor. Bu doğru değil. Bizim ülke kalitemiz çok gelişmiş durumda. Mühim olan bunu iyi yönetebilmek. Federasyon zor bir süreç içinde, onlara da yardımcı olmak lazım.''
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt