Üniversite hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Symbianize

Symbianize

Üye
    Konu Sahibi
Üniversite hakkında
Merhaba arkadaşlar malum 10.sınıftayız ve ünversite heycanı var birşey sormak istiyorum biz hangi sınavlara gircez ve kaç puan üstünden kaç soru ile değerlendirilcez bilen biri açıklayabilirmi

• Beğen
Tepkiler: kesskinn

Xelord

Xelord

Üye
Merhaba arkadaşlar malum 10.sınıftayız ve ünversite heycanı var birşey sormak istiyorum biz hangi sınavlara gircez ve kaç puan üstünden kaç soru ile değerlendirilcez bilen biri açıklayabilirmi

YGS ye gireceksin 160soru 160dakika

Daha sonra LYS gireceksin bu ayrılıyor senin bölümüne göre Matematik-Geometri
Fizik-Kimya-Biyoloji
Edebiyat
Yabancı dil sınavları filan.

- - - Eklendi - - -

Sende de ne heyecanı var arkadaş ben oldum mezun hiç heyecan yok :)

Symbianize

Symbianize

Üye
    Konu Sahibi
Sadece 2 sınavmı

- - - Eklendi - - -

Ya bilmiyorum abi millet harıl çalışıyo bende kendi stratejime oynicam ama şu sınavları net bi öğreneyim peki hangisi önemli

- - - Eklendi - - -

Lysmi ygsmi

- - - Eklendi - - -

Lysmi ygsmi

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
2den fazla ygs tek sınav 160 dk lys ise yukarıda arkadaşın dediği gibi ayrılıyor bölümlere şu an için 500 puan üzerinden değerlendiriliyor hatta okuldan gelecek puan da var okuldan en fazla 60 puan geliyor

- - - Eklendi - - -

lys önemli ygs lysye göre daha kolay ;)

- - - Eklendi - - -

lys önemli ygs lysye göre daha kolay ;)

Symbianize

Symbianize

Üye
    Konu Sahibi
Bilişim okumak içn lysde hangisini seçmeliyim

Xelord

Xelord

Üye
Bilişim okumak içn lysde hangisini seçmeliyim

Büyük ihtimalle sayısalcı bir arkadaşımızsın gerçi artık sayısal filan diye ayrılmıyor o da değişti de sonuçta sayısal ama de mi?

YGSye gireceksin barajı geçenler LYS girme hakkı kazanıyor. YGS %40 etkliliyor LYS %60 deniyor ama aslında YGSnin etkilediği %24 filan. Yani adam YGSden 40bin LYSde tutar bunu 10bine çeker. Ya da çalışmadı 100bine de düşebilir.
Neyse LYSden de Mat-Geometri Bu ikisi bir arada oluyor zaten
Sonraki haftada Fizik Kimya Biyoloji bir arada oluyor. bunlara gireceksin.
Ne okuyorsun sen? Düz lise meslek ? anadolu?

Mert

Mert

Üye
Süre azaldıkça öyle bir öğreniyorsun ki aklın şaşar :D
Mart ayında YGS olunca 11'lerin sınava girmesine 365 gün 6 saat kalacak. İyice paranoyaklaştım bu konuda

Symbianize

Symbianize

Üye
    Konu Sahibi
İmamhatip sayısal

Legendary.

Legendary.

Üye
Seneye üniversiteli olucaz bizde :ehe

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
ygsde 180i geçersen lysye girmeye hak kazanırsın ve lys de iki sınava girersin sayısal 1 2 ye sözel 3 4 e eşit ağırlık 5 6 ya giriyor

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
10. sınıf ve heyecanmı :hmmm bende 12. sınıfta bile yoktu kasmayın bu kadar :ehe zaten iki senede sistem değişir sen dersine çalış bunlara kafa yorma o zaman araştırır öğrenirsin her sene birşeyler değişiyor çünkü

Türe

Türe

Üye
Ygs için ;

160 soru 160 dk. 500 puan üzerinden değerlendirilecek. Matematik hariç diğer derslerin (sayısalda) YGS-LYS ayrımı yoktur.

Lys için ;

2 oturum şeklinde olur. Yanılmıyorsam önce matematik-geometri sonra fizik-kimya-biyoloji ayağı var.

Matematik - Geometri oturumu toplam 80 sorudur. 50'si Matematik , 30'u Geometri'dir.

Fen ayağında ise dağıtımı bilmiyorum.

- - - Eklendi - - -

10. sınıf ve heyecanmı :hmmm bende 12. sınıfta bile yoktu kasmayın bu kadar :ehe zaten iki senede sistem değişir sen dersine çalış bunlara kafa yorma o zaman araştırır öğrenirsin her sene birşeyler değişiyor çünkü

Müfredatın içine etmişler yine. Özellikle yeni gelecek öğrencilerin çoğu kimyaya küsecek. O kadar berbat etmişler.

- - - Eklendi - - -

Not : TM ve SÖZEL 'i bilmiyorum. Bu dediklerim sayısal için geçerlidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt