81 Yaşında Üniversite Sınavına Girdi

Sponsorlu Bağlantılar

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
81 Yaşında Üniversite Sınavına Girdi

Edirne'de yaşayan 2 üniversite mezunu, "Filozof hurdacı" lakabıyla tanınan 81 yaşındaki Şevki Kılıç, 8'inci kez üniversite sınavına girdi. Bastonundan güç alarak okula gelen sınavın en yaşlı adayı, tercih yapmayacağını söyledi. Kılıç sınavdan önce gençlerle sohbet edip tecrübelerini paylaştı.​

Edirne'de ikamet eden ve emekli olduktan sonra hurdacılık yapan 81 yaşındaki Şevki Kılıç, Trakya ve Anadolu üniversitelerinin Tarih bölümünden mezun oldu, önceki yıl ise Arkeoloji bölümünü kazandı. Arkeoloji bölümüne çeşitli nedenlerden dolayı devam edemeyen Kılıç, okuma azmini bu yıl da sürdürdü.

Üniversite kazanmak gibi bir hedefinin olmadığını anlatan Kılıç, şunları kaydetti: "Önceki yıllarda 2 kez tarih bölümünü bitirdim. Tavşan atlet olarak giriyorum sınava öğrencilere örnek olmak istiyorum. ÖSYM Başkanı'nın bahsettiği 81 yaşındaki aday benim. Sağlığım el verdiği sürece sınava girmek istiyorum. Bir de YKS'ye girecek en küçük 15 yaşındaki gençle tanışmak isterdim. Bu yıl puanım yüksek olsa dahi hiçbir tercih yapmayacağım. Başka bir uğraş alanım var Osmanlıcadan çeviri yapıyorum ve bu yıl kitabımı çıkarmak istiyorum."

"ŞEVKİ AMCA BİZİ CESARETLENDİRDİ"​

Sınava giren gençlerden Kerem Abbasoğlu, Şevki Kılıç'ın gençlere örnek olduğunu ifade etti. Kılıç'ı gördüklerinde motivasyonlarının arttığını anlatan Abbasoğlu, "Şevki amca bizi cesaretlendirdi. Ne olursa olsun hedefimin peşinden koşacağım." dedi.

Azat Birgül de heyecanlı olduklarını ancak Şevki Kılıç'ı gördükten sonra heyecanlarının yatıştığını söyledi. Birgül, Kılıç'ın okumanın yaşının olmadığını herkese gösterdiğini kaydetti.

Kaynak:

Not: Böyle adamlar sınavdan gaçmaz, sınavla yaşar (h)
Her sene ayağının dibindeki okula, sınava geç kalan, kimliğini unutan, ayrılıp bayılanlar, bıdı bıdı yapmayın, kalıbınızın adamı olun, bakın ve örnek alın. Kral 81 yaşında tek başına sınava geliyor (h)

Dobraokuyucu

Üye
Not: Böyle adamlar sınavdan gaçmaz, sınavla yaşar (h)
Her sene ayağının dibindeki okula, sınava geç kalan, kimliğini unutan, ayrılıp bayılanlar, bıdı bıdı yapmayın, kalıbınızın adamı olun, bakın ve örnek alın. Kral 81 yaşında tek başına sınava geliyor (h)
Sonra tarih okuyor, kimlik unutanlar ile ortak noktası tarih okuması sonuçta

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Sonra tarih okuyor, kimlik unutanlar ile ortak noktası tarih okuması sonuçta
Kral sadece tarih okumuyor, aynı zamanda yazıyor, ancak bugün kimliğini unutanlar, yarın tarihin tozlu sayfalarında bile yer alamaz.

Yazık verilen emeğe :pro2:

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
O gec kalanlarin emek falan verdiği yok akşama kadar instada kaydırıp sınava da hobi olsun diye giriyor çoğu o dayının da nasıl neslinden üniversitede hoca olan da kıraathanede çaycı olan da çıkmışsa bunlar da aynı. Genelleme yapmanın lüzumu yok.

Hani bende ÖSYM sınavına girdim kaç kere hiç bunlar kadar rahat olduğumu hatırlamıyorum.

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
O gec kalanlarin emek falan verdiği yok akşama kadar instada kaydırıp sınava da hobi olsun diye giriyor çoğu o dayının da nasıl neslinden üniversitede hoca olan da kıraathanede çaycı olan da çıkmışsa bunlar da aynı. Genelleme yapmanın lüzumu yok.

Hani bende ÖSYM sınavına girdim kaç kere hiç bunlar kadar rahat olduğumu hatırlamıyorum.
Genellemenin lüzumu var mı yok mu tartışmalı bir konudur, farklı görüşler olabilir. Sınavlar konusunda her sene benzer olaylar, bu üniversite sınavları genelde bulunduğun yerleşkede yapılır yani normal okula gider gibi gidilen sınavlar. Asıl sorun herkesin lise mezunu yapılmaya çalışılması, emek ve çaba göstermeyeni mezun etmeyeceksin, lise dünya literatüründe high school olarak geçer ki, oldukça değerlidir. Eskiden meslek liselerinin puanlarının fen liseleri ile kapıştığı yıllardan, bugün okumayan adama haftada 1 gün okul ile MESEM de zorla aynı diploma verilir hale gelindi, birde devletten 1/3 asgari ücret alıyorlar. Lise eğitimin içi dolu olsa belki çoğu kişi üniversiteye gitme ihtiyacı duymadan tatmin olup, toplumdaki gerekli değeri saygınlığı tekrar kazanabilir, bu sebeple 98 öncesi mezun olanların birçoğu, günümüz üniversite mezunundan daha donanımlıdır.

• Beğen
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
Eskiden lise mezunu olmak zor
Üniverste kazanmak aşırı zordu
O üniversiteden mezun olmak çok daha zordu ama bitiren de direkt memur oluyordu
Sistemi öyle bi bozdular ki
Önce Herkes lise mezunu oldu
Sonra herkes üni. Mezunu oldu
Neden mi okuyan çoğaldı
Çünkü asgari ücret düşük memurlar katbekat kazanıyorlardı
Herkes devlet memuru olmak için meslek sahibi olmadılar
İşsizler ordusu üniversite okumuşlarla doldu taştı lisans okuyan bile temizlikçi olmak için kuraya katılır oldu.
Hep bu abd yüzünden
Zamanında eğitim sistemini
Onlara vermişler onlar ne ... Yi...
Biz de aynı ...
Yerli ve milli bir eğitim modeli şart
Ama arasida kaynamış bu nesil kaybolan yıllar kim ödeyecek bedelini
Tabi ki aklını kullanmayanlar
Meslek öğrenmek yerine s...b... Bölüm okuyup iş bulamayıp kpss den atanamayanlar
Her koyun kendi bacağından asılır.
Memur maaşları astronomik seviyelere çıkarmasalardı bunlar olmazdı
Suriyeliler ...
İşverenlerimiz zaten ... Çoğu ...
Eğitim sistemi ....
Hepsi bir arada
Suçlu kim sadece okuyan mı sadece yöneten mi her ikisi de mi ... vs.

Son düzenleme:
  • Beğen
PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Eskiden lise mezunu olmak zor
Üniverste kazanmak aşırı zordu
O üniversiteden mezun olmak çok daha zordu ama bitiren de direkt memur oluyordu
Sistemi öyle bi bozdular ki
Önce Herkes lise mezunu oldu
Sonra herkes üni. Mezunu oldu
Neden mi okuyan çoğaldı
Çünkü asgari ücret düşük memurlar katbekat kazanıyorlardı
Herkes devlet memuru olmak için meslek sahibi olmadılar
İşsizler ordusu üniversite okumuşlarla doldu taştı lisans okuyan bile temizlikçi olmak için kuraya katılır oldu.
Hep bu abd yüzünden
Zamanında eğitim sistemini
Onlara vermişler onlar ne ... Yi...
Biz de aynı ...
Yerli ve milli bir eğitim modeli şart
Ama arasida kaynamış bu nesil kaybolan yıllar kim ödeyecek bedelini
Tabi ki aklını kullanmayanlar
Meslek öğrenmek yerine s...b... Bölüm okuyup iş bulamayıp kpss den atanamayanlar
Her koyun kendi bacağından asılır.
Memur maaşları astronomik seviyelere çıkarmasalardı bunlar olmazdı
Suriyeliler ...
İşverenlerimiz zaten ... Çoğu ...
Eğitim sistemi ....
Hepsi bir arada
Suçlu kim sadece okuyan mı sadece yöneten mi her ikisi de mi ... vs.
Memurları eleştirene kadar özel okullara milyonlarca lira akıtanları eleştirmelisin, nereden geliyor bu değirmenin suyu ? Eskiden özel okul, üni, hastane çok azdı. Bu halkı parasına göre ayırmaktan başka bişey değil. Ücretli öğretmenlere yevmiye usulü para verildiği bir sistem zaten profesyonellikten uzaktır. Neyse inşallah akıllı bir adam gelirde eğitim sistemi kaliteli hale gelir.

• Beğen

Dobraokuyucu

Üye
Genellemenin lüzumu var mı yok mu tartışmalı bir konudur, farklı görüşler olabilir. Sınavlar konusunda her sene benzer olaylar, bu üniversite sınavları genelde bulunduğun yerleşkede yapılır yani normal okula gider gibi gidilen sınavlar. Asıl sorun herkesin lise mezunu yapılmaya çalışılması, emek ve çaba göstermeyeni mezun etmeyeceksin, lise dünya literatüründe high school olarak geçer ki, oldukça değerlidir. Eskiden meslek liselerinin puanlarının fen liseleri ile kapıştığı yıllardan, bugün okumayan adama haftada 1 gün okul ile MESEM de zorla aynı diploma verilir hale gelindi, birde devletten 1/3 asgari ücret alıyorlar. Lise eğitimin içi dolu olsa belki çoğu kişi üniversiteye gitme ihtiyacı duymadan tatmin olup, toplumdaki gerekli değeri saygınlığı tekrar kazanabilir, bu sebeple 98 öncesi mezun olanların birçoğu, günümüz üniversite mezunundan daha donanımlıdır.
Haklısın 👍