Ulusal işletim sistemimiz pardusun ilk sürümü pardus-1.0 tam 6 yaşına bastı!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
melo_sedo

melo_sedo

Üye
    Konu Sahibi
Ulusal işletim sistemimiz pardusun ilk sürümü pardus-1.0 tam 6 yaşına bastı!!
[video]http://www.ozgurlukicin.com/haber/pardus-10-alti-yasinda/[/video]



Pardus 1.0 Altı Yaşında!
Bundan tam altı yil önce, Pardus'un kurularak çalışan tam teşekküllü ilk sürümü olan Bu, 2003 yılında başlatılan Uludağ(Ulusal Dağıtım) projesinin emeklemeden koşmaya başladığı ilk gündü.
Geçtiğimiz altı yılda Pardus projesi 2007, 2008, 2009, 2011 bireysel serilerinin yanında Kurumsal 1.0 ve Kurumsal 2.0 ürünlerini ortaya koydu.
Yapılabilir mi diye yola çıkan bir projenin," Özgürlük İçin" verilen onca emeğin taçlandırıldığı "Evet, yaptık" denilen o günün üzerinden tam 6 yıl geçti. PArdusWiki'deki Pardus tarihçesi o günü şöyle :
26 Aralık 2005, Pardus 1.0

Uzun bekleyiş sona erer ve Pardus'un ilk kararlı sürümü duyurulur. Pardus 1.0 ilk ayında 25 bin kişi tarafından indirilir, projenin web sayfaları 142 binden fazla ziyaret alır. Ulusal basında Pardus ile ilgili onlarca haber çıkar, sistem kullanıcılar tarafından beklenenin üzerinde bir ilgi ve beğeni ile karşılanır. Pardus, bu sürümün ardından güvenlik ve hata güncellemelerinin devam ettiği, sürekli yeni uygulamalar ile genişleyen paket depoları ile hatırı sayılır sayıda bilgisayara misafir olur. İkinci kararlı sürüm ile ilgili çalışmalar 8 ay sürecek ve bu süre içerisinde Pardus'a onlarca yeni gönüllü geliştirici katılacak, gönüllüler tarafından Pardus kullanıcılarına destek olmak amacı ile forumlar ve web siteleri açılacak, Pardus hakkında ulusal basında 50'nin üzerinde haber çıkacaktır. Projenin en kritik virajlarından birisi olan 'ilk kararlı sürümün' başarı ile dönüldüğünü, geliştirici ekip dahi kabul edecektir.

O güne ait bir video kaydı da Pardus 1.0'ın çıkmasından saatler öncesini anlatmaktadır:


Pardus 1.0 Ekran Görüntüsü:


Pardus'un gelecek sürümlerini de görmeyi tüm Pardusseverler adına beklediğimiz buradan belirtir ve Pardus'un geleceğinin parlak olmasını dileriz.



M - s t u d i o
©
 


nofeeear

Üye
kurulum ekranında çay güzel olmus :D
 
mstf_l

mstf_l

Üye
ulkemiz adına hayırlı olsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt