UEFA'nın 28 numaralı sirküleri öyle diyor! "Drogba'da sıkıntı yok"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
UEFA'nın 28 numaralı sirküleri öyle diyor! "Drogba'da sıkıntı yok"
[h=2]UEFA’nın 18 Mayıs 2012’de yayınladığı 2012-2013 yılı Avrupa Kupalarında Futbolcu Uygunluğu ile ilgili sirkülerine göre Drogba’nın oynamasında bir sayınca olmadığı ortaya çıktı.[/h]

Galatasaray – Schalke 04 karşılaşmasının ardından Alman ekibinin gündeme getirdiği ve Türkiye’nin yüreğini hoplatan Drogba iddiası konusunda Sporx.com sarı-kırmızılı camiayı rahatlatacak belgeye ulaştı…

Alman ekibi Drogba’nın hukuken oynatılamayacağı iddiasında bulunmasına karşılık, UEFA’nın 18 ayıs 2012’de yayınladığı 2012-2013 yılı Avrupa Kupalarında Futbolcu Uygunluğu ile ilgili sirkülerine göre Drogba’nın oynamasında bir sayınca olmadığı ortaya çıktı.

UEFA’nın 28 numaralı sirkülerinin 8. Maddesinin c bendine göre bir futbolcu FİFA futbolcu statüsü komitesinden geçici lisans alması halinde oyuncunun Avrupa kupalarında oynamasında bir sakınca olmadığını söylüyor.

İşte ilgi madde:

"FIFA Oyuncu Statü Komitesi ve ülke federasyondan geçici lisans alan bir oyuncunun oynatılmasında UEFA herhangi bir yaptırım uygulamaz."
Alman kulübü Schalke, UEFA'ya yapacağı itirazın çıkış noktası; Didier Drogba'nın gecici lisansının futbolcu listesinin teslim tarihi olan 1 Şubat tarihinden sonra verildiği yönündeydi.

Ancak Galatasaray, Didier Drogba için yaptığı başvuruyu 28 Ocak'tan önce yapmış ve FIFA'dan gelecek olan gecici lisansı beklemeye başlamıştı.

Drogba'nın gecici lisansının çıkması için 28 Ocak'tan önce başvuru yapan sarı-kırmızılı kulüp, kısa bir süre içerisinde de FIFA'dan gelen cevap ile rahat bir nefes almıştı.
Didier Drogba konusuna bir benzer örnek de Fenerbahçe'nin Diego Lugano'yu transfer ettiği dönemde de yaşanmıştı ve UEFA, Uruguaylı futbolcunun Avrupa'da oynamasına izin vermemişti ancak daha sonra değişen talimatlardan dolayı Lugano, Avrupa'da oynayabilecek duruma gelmişti.
HABER - Batuhan OLKAN


İŞTE İLGİLİ (C) MADDESİ:



Kaynak
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
368
Amaru Shady
Kdr05
Cevap
0
Görüntüleme
324
Kdr05
Kdr05
Cevap
21
Görüntüleme
2K
semihguney
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
524
Kingmortall
Kdr05
Cevap
0
Görüntüleme
345
Kdr05


Üst Alt