Aslan'a dev müjde

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Aslan'a dev müjde

"Biz de bu belge ile birlikte Didier Drogba ile yaptığımız sözleşmeyi TFF'ye gönderdik. Onayı da aldık. Drogba, hem ligde hem Avrupa'da oynayacak"



Galatasaray'da Didier Drogba'nın lisans sorunu nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke 04 maçlarında oynayamayacağı endişesi son buldu. Fildişili yıldızın transferini bizzat yürüten ve imzayı attıran Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın danışmanı Bülent Tulun, "Böyle bir sıkıntı yok, taraftarlarımızın içi rahat olsun" dedi. Tulun, Drogba'nın Shangai Shenua takımıyla yaptığı anlaşmada 1 ay dahi maaşının ödenmemesi halinde 'serbest kalır' maddesi bulunduğunu hatırlatarak, "Drogba da bu maddeden doğan hakkını kullanarak 16 Ocak tarihinde FIFA'ya başvurdu. FIFA, Drogba'yı haklı bulup, kendisine serbest kaldığına dair belge verdi. Biz de bu belge ışığında Didier Drogba ile sözleşme imzaladık" dedi. Bülent Tulun, Fildişili yıldızla imzaladıkları sözleşmeyi ve FIFA'nın kendisine verdiği belgeyi Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiklerini de kaydederek, "Bundan sonrası TFF'nin işi. Ancak federasyon yetkilileri, bize hiçbir sorunun olmadığını ifade ettiler. Didier Drogba hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde forma giyebilecek. Taraftarımız merak etmesin" ifadelerini kullandı. Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur için takımlar kadrolarını yarın akşama kadar UEFA'ya bildirmek zorunda. Galatasaray, TFF'den alacağı belge ile birlikte Didier Drogba'nın ismini de listeye yazacak.

'TÜRK OLDUK'
Didier Drogba'nın Galatasaray'a transfer olması, Fildişi Milli Takımı'nda da gündem oldu. Fildişi Milli Takımı Başkan Yardımcısı Malik, "Şu an Drogba ile birlikte dört oyuncumuz (Eboue, Zokora, Sol Bamba) Türkiye takımlarında top koşturuyor. Takımımız, adeta Türkiye takımına döndü" esprisini yaptı. Bu arada Drogba, Cezayir maçı öncesi yapılan son idmanda attığı goller ve formuyla göz doldurdu.

34 GOL, 2 FiNAL
UEFA, Drogba'nın yeniden Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için sabırsızlandığını belirtti. Sitede, yıldız oyuncunun, 2003 yılından bu yana Devler Ligi kariyeri değerlendirildi. Drogba'nın, Chelsea'de oynarken Şampiyonlar Ligi'nde 69 kez forma giyip, rakip takımların ağlarını 34 kez havalandırdığı, 2 kez finalde mücadele ettiği belirtildi. Haberde, Drogba'nın geçen yıl kupayı kaldırdığı Bayern maçındaki perforformansı
da hatırlatıldı.

FIFA TEHDiDi!
Shanghai Shenhua, Drogba ile olan sözleşmelerinin hala geçerli olduğunu ve FIFA'ya gideceğini açıkladı. Çin ekibi, "G.Saray'ın resmi sitesinden Drogba'yı renklerine kattığını açıklaması bizi çok şaşırttı. Shanghai, Drogba ile 1 Temmuz 2012'de 2.5 yıllık sözleşme imzaladı ve tüm yükümlülüklerini yerine getirdi. Sözleşme hâlâ geçerli. Shangai Kulübü, çıkarlarını korumak için bütün delilleri FIFA'ya göndermeye
hazırdır" ifadesini kullandı.

BiR ŞEY CIKMAZ
Didier Drogba'nın G.Saray'a transferinde kilit rol oynayan FIFA menajeri Ceylan Çalışkan, Shanghai kulübünün 'FIFA'ya başvuracağız' açıklamasının geçerliliği olmadığını söyledi. Çalışkan, G.Saray'ın Drogba ile 16 Ocak'tan sonra sözleşme imzaladığını hatırlatarak, "Shanghai ne yaparsa yapsın sonuç bellidir. G.Saray, Drogba'nın transferini teamüllere uygun şekilde yapmıştır. Oyuncunun, Çin ekibiyle 16 Ocak'a kadar bir sözleşmesi vardı ve Shanghai oyuncunun parasını 3 aydır ödemedi" dedi.

FIFA'NIN TAVRI ÇOK NET

Çalışkan, "Drogba da sözleşmesinden doğan fırsatı değerlendirdi ve sözleşmesini feshetti. Bu konuda hiçbir şey çıkmaz, tüm evraklar G.Saray'ın elinde var" diye konuştu. Çalışkan, futbolcuların sözleşmelerindeki fesih maddesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Daha önce Ribery ve Ferrari konusunda aynı şeyler yaşandı. Türk kulüpleri, FIFA'ya gitti ama sonuç çıkmadı. FIFA'nın tavrı net" dedi.

Savaş ÇORLU
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

-India-
Cevap
0
Görüntüleme
311
-India-
mürteza16
Cevap
0
Görüntüleme
270
mürteza16
ANIL
Cevap
0
Görüntüleme
391
ANIL
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
368
Amaru Shady
Kdr05
Cevap
7
Görüntüleme
448
arslansem


Üst Alt