UEFA futbolda devrime hazırlanıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
UEFA futbolda devrime hazırlanıyor!

İngiltere'de toplanan UEFA delegeleri, modern futbolun en büyük sorunları şike ve ırkçılk ile ilgilii radikal kararların altına imza attı.



UEFA İcra Komitesi, UEFA Displin Talimatnamesi'ndeki uygulamalarda, futbol oyununu korumak adına katı düzenlemelere gitti. Cuma günü yapılacak 37. Geleneksel UEFA Kongresi öncesinde Londra'da toplanan komite, tasarıya son şeklini verdi.

UEFA Disiplin Talimatnamesi'nde yapılan değişiklikler 1 Haziran 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Yeni düzenlemede özellikle ırkçılık konusunda hassas olan ve 'Sıfır Tolerans' ilkesini benimseyen UEFA, Sofya'da 27 Mart 2013'te toplanan Profesyonel Futbol Strateji Divanı'nın tavsiyelerini de dikkate aldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın evsahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi finali öncesinde bir araya gelen UEFA delegeleri, modern futbolun en büyük sorunları şike ve ırkçılk ile ilgilii radikal kararlar aldı. UEFA'nın yeni kararları açıkladığı Londra'daki bu kongreye, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve 2. Başkanı Servet Yardımcı da katıldı.

Alınan kararlara göre bundan böyle şike ilgili açılacak soruşturmalarda zaman aşımı uygulanmayacak ve eğer ülke federasyonlarının gerekli yaptırımları uygulamadığı kanaatine varılırsa, UEFA devreye girecek. Eskiden bu konudaki karar, tamamen ülke federasyonlarına bırakılıyordu.

Söz konusu suça bulaşan kulüp veya kişilerle ilgili nihai kararın alınma sürecine dahil olacak UEFA, böylece ülke federasyonlarının kamuoyu tarafından şüphe ile yaklaşılan uygulamalarını daha detaylı bir şekilde inceleme konusunda yaptırım yetkisine kavuştu.

IRKÇILIK İÇİN BEKLENEN KARAR

UEFA bir diğer önemli kararı ise son aylarda artan ırkçılık konusunda aldı. Yapılan düzenlemenin yürürlüğe girmesi onaylandı ve ırkçılıktan suçlu bulunan futbolcu, hakem veya yöneticiye en az 10 maç ceza verileceği duyuruldu.

Taraftar olayları sebebiyle ırkçılığın yaşandığı maçlarda ise ilk sefer için kısmi tribün kapama, bir kez daha tekrarlanması halinde ise seyircisiz oynama ve 50 bin Euro para cezası verileceği açıklandı.

FUTBOLU KORUMAK ADINA YENİLİKLER

Futbolun en çok eleştiriye maruz kalan parçası hakemlerin haklarından da iyileştirmeye gidildi. Bundan böyle, futbolculara hakemlere yapılan her türlü hakaret için minimum 2 veya 3 maç ceza verilecek.

Hakemlere yönelik şiddet eylemlerindeki minimum ceza sınırı ise 15 maça çıkarıldı. Eskiden bu tür bir suçun cezası için alt limit 10 maç ile sınırlandırılmıştı.

BİYOLOJİK PASAPORT DA GELİYOR

UEFA yetkilileri bir kritik kararı da dopingle mücadele için verdi. Atletizm branşında olduğu gibi futbolcular da yakın gelecekte biyolojik pasaport kullanacak. Yapılan açıklama şu şekilde; "Dopingle mücadele için kan örnekleri ve biyolojik pasaport gündemimizde. Yakın gelecekte uygulanacak."
 

Benzer Konular

İnternettin HOCA
Cevap
0
Görüntüleme
393
İnternettin HOCA
yaren_dede
Cevap
0
Görüntüleme
402
yaren_dede
hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
299
hikmet366


Üst Alt