Ucuza konuşmanın şifresi çözüldü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ßurçiN

ßurçiN

Üye
    Konu Sahibi
Ucuza konuşmanın şifresi çözüldü
Ucuza konuşmanın şifresi çözüldü

100 bin kişi özel şifreyi tuşladı; faturayı ucuza getirdi. Ev ve iş telefonundan yapılan aramalardan önce 1045'i çeviren herkes şehirlerarası, uluslararası ve cep telefonlarıyla artık çok daha ucuza konuşabiliyor.




Yani şehirlerarası, uluslararası ve cep telefonlarıyla artık çok daha ucuza konuşulabilecek. Dünyanın birçok ülkesinde yaygın olarak kullanılan 'Arama Bazında Operatör Seçimi' (Call by Call) hizmeti nihayet Türkiye'de de başladı.

Şehir içi fiyatına şehirlerarası görüşme fırsatı sağlayan yeni hizmet sayesinde aboneler, Amerika, Rusya ve bütün Avrupa Birliği ülkelerindeki ev ve iş telefonlarını arayabiliyor. Bu ülkeleri aramanın dakikası sadece 7 kuruş. Ev ve iş telefonlarından cep telefonlarını aramak da çok avantajlı, dakikası sadece 27 kuruş. Türkiye'den çok aranan ülkelerin bazılarında indirim oranları yüzde 80'lere kadar varabiliyor.

Şu an 100 bin kişi tarafından kullanılan 1045'in kısa sürede 900 bin kişiye ulaşacağını belirten Millenicom Genel Müdürü Tuğrul Cora, telekomda rekabetin asıl şimdi başladığını söylüyor.
Şehir içi görüşmelerin de alternatif operatörlere açılmasıyla tüketicilerin telefon görüşmelerini çok ucuza yapabileceğine dikkat çekiyor. 2007'de şehir içi görüşmelerin tüm operatörlere açılması gündeme gelmiş; ancak söz konusu gelişme 2008'e kalmıştı.

Millenicom'un hizmetinden faydalanmak için ev ya da işyeri telefonundan ahizeyi kaldırıp önce 1045'i sonra da aranılacak numarayı çevirmek yeterli. Yani telefon numarasının başına Millenicom'un kodunun eklenmesi gerekiyor. Tuğrul Cora, Ankara'yı ararken '1045 0312...' veya Almanya'yı ararken '1045 0049...' şeklinde numara çevirmenin yeterli olacağını söylüyor.

Evinde veya işyerinde Türk Telekom StandartHATT, KonuşkanHATT ve ŞirketHATT abonesi olan herkes, 1045 hizmetinden hemen yararlanmaya başlayabiliyor.

HesaplıHATT ya da YazlıkHATT abonelerinin ise bu hizmetten faydalanmak için Türk Telekom'un 444 1 444 numaralı çağrı merkezine başvurarak tarife paketlerini değiştirmeleri gerekiyor.
Millenicom Türkiye'de 2007 yılında yaklaşık 40 milyon dolar ciro yaptı. Şirketin 2008 yılı hedefi ise yüzde 20 büyüme. Arama Bazında Operatör Seçimi sistemi Avrupa ülkeleri ve ABD'de uzun süredir kullanılıyor.

Sabit ücreti, ekstra maliyeti yok
Millenicom'un 1045 hizmetinde aylık sabit ücret, bağlantı ücreti ya da herhangi bir gizli maliyet bulunmuyor. Müşteri ne kadar konuşursa onu ödüyor. Ay boyunca 1045 kullanılarak yapılan görüşmelerin tutarı, takip eden ay Türk Telekom tarafından faturalandırılıyor.

Ödemelerin ise mevcut Türk Telekom faturalarının ödendiği şekilde ve kolaylıkla yapıldığını belirten Cora, 'Telekom faturaları için otomatik ödeme talimatı olanların 1045 fatura bedelleri de, hiçbir işleme gerek kalmadan otomatik olarak hesaplarından tahsil ediliyor.' diyor. Ayrıntılı fatura hizmetinden yararlanan Telekom aboneleri, Millenicom'un yeni hizmet üzerinden yaptıkları şehirlerarası, uluslararası ve cep telefonu görüşmelerinin ayrıntılarını da gelen faturada görebiliyor.
Zaman
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
3
Görüntüleme
757
blastx
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
647
Buğra
sinankoca60
Cevap
1
Görüntüleme
1K
YaşlıTaşCocuk54


Üst Alt