Bu programlar bana bir nevi modern köle pazarı gibi geliyor. Bir yanda "Şu kadar evlilik yaptım ama fazla kullanılmadım, taş gibiyim. Yok mu bu yaştan sonra beni yaşatacak bir para babası" edasında teyzeler, diğer yanda "Şu kadar evim, arabam var. Dişlerim, saçım kendimin. Bir de çıtır bulsam gençleşirim alimallah." havasında amcalar, kendilerini pazarlıyorlar. Belki niyetleri bu değil, sadece bir hayat arkadaşı bulabilmek ama kendilerini böyle bir duruma sokuyorlar benim gözümde. Her durumdan vazife çıkaran televizyonlarımız da sağolsun bu insanları iliklerine kadar sömürüyor, yeri geliyor rezil ediyor, yeri geliyor rencide ediyor, alay ediyor, vs.
Toplumsal olarak ise bu programların bu kadar yaygın olması ne yazık ki bence yozlaşmamızın bir göstergesi. Eskiden bu baş bağlama işleri daha usturuplu, sessizce halledilirdi.
Promosyonla tencere, tava vermek yaygın iken "bu gazeteler yakında evde kalmışlara kuponla koca da verir" diye dalga geçilirdi. Gördük ki fazla zaman geçmeden gerçek oldu. Hem de kuponsuz, bedavaya.
Neyse, alan razı satan razı. Ne halleri varsa görsünler.