Türk'ü nasıl tanırsınız...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jöly

Üye
    Konu Sahibi
Türk'ü nasıl tanırsınız...
Türk'ü Nasıl Tanırsınız?

Henüz ilk sayisini çikaran Ariza dergisinde Hasan Kaçan'dan "bir Türk'ü nasil tanirsiniz" baslikli yazi :

* Desenlerini çok begenerek aldigi yeni bir mobilyanin üstünü baska bir örtü örterek kullanan kisi Türk'tür

*Geçirdigi bir trafik kazasindan sonra kanlar içinde çikip, çarpilmis arabasina üzülen kisi Türk'tür.

* Tüp kaçiriyor mu, kaçirmiyor mu diye kibrit yakip kontrol eden Türk'ten baskasi olabilir mi?

* Yemekte eti biçakla degil, çatalin yaniyla kesmeye çalisan bir kisi görürseniz gözlerinden öpün, o bir Türk'tür.

* Kirmizi isikta durdugunuz için size ancak bir Türk bagirabilir.

* Ancak bir Türk, Cola'yi çalkalayip fiskirtarak asitsiz içmeyi akil edebilir.

* Elektonik hesap makinesini, uzaktan kumandasini naylona sarmis, üzerine de ambalaj lastigi geçirmis birini görürseniz hemen boynuna sarilin. Türk'tür o.

* On yillik bir otomobilin koltuk ambalaj naylonlarini çikarmadan kullanma becerisini ancak Türkler gösterebilir.

* isinde iyi olan birisini överken hakaretle iltifat eden bir Türk'ten baskasi olamaz. (ş.....zin oglu ne is yapmis be kardesim, helal olsun)

* Ancak bir Türk aracin sinyal lambalari dururken kolunu çikararak "dönüyorum" hareketi yapabilir.

* Ancak bir Türk trafik isiklari kirmizidan yesile döndügünde önündeki herkesi salak sanarak kornaya basabilir.

* Tv'de film seyrederken filmin oyunculariyla muhatap olan (dur oraya gitme öldürecekler seni) Türk sinema severlerdir.

* Ancak bir Türk kulagini kalem ya da örgü sisiyle karistirabilir.

* Gazete kagidini en iyi sekilde kullanan Türk'tür(Cam silme bezi, külah, mendil, sofra bezi)

* Ancak bir Türk kadini, denize dikkat çekmemek için elbiseleriyle girip, bütün dikkatleri üzerine çekebilir.

* Plastik yogurt kabini saksi yapan elbette ki Türk'tür.

*Arabasinin arkasina yazi yazan bir Türk degil de nedir? (Rahmetli de sollardi,)

* Uçakta bulunan tanidiklarina uçak havalandiktan sonra görmeyecegini bildigi halde el sallayan birini görürseniz hemen boynuna sarilin çünkü o Türk'tür

----------------
verilmediğini ümit ediyorum...:lol:lol

• Beğen
Tepkiler: Bora ve Salihyet

cllgr

cllgr

Üye
:) güzel

kurt bey

kurt bey

Üye
bikere bu yazı uzun zamandır ortalarda dolaşıyo. bu adamlar yenimi görmüşlerki ilk sayılarına ekliyo.

bunuda dikkatli okursanız sevinirm.

Ben Bir TÜRKÜM !...
Ben;
Orta Asya'dan Türeyen, Anadolu'da Büyüyen, Avrupa İçlerine Yürüyen TÜRK'üm !
Ben;
Dağlarda Gemi Gezdiren, Taşlara Destanlar Kazdıran, Tarihi Baştan Yazdıran, TÜRK'üm !
Ben;
Adalete, Ben Mertliğe Örnekler Veren, Ölüm - Kalım Savaşına Gülerek Giden, Yeryüzünde Her Murada Eren TÜRK'üm !
Ben;
Sancaklara, Tuğlara Baş Eğdiren, Beylere, Paşalara Hil'at Giydiren, Kılıcını Üç Kıt'ada Gezdiren TÜRK'üm !
Ben;
Atilla'yı, Yavuz'u, Fatih'i Var Eden, Kralları, İmparatorları Kendisine Yar Eden, Düşmanına Dünyasını Dar Eden TÜRK'üm !
Ben;
Şahları, Sultanları Kul Edinen, Altınları, Elmasları Pul Edinen, İncili Kaftanları Çul Edinen TÜRK'üm !
Ben;
Zafer Rüyasını Görenlere Saç Yolduran, Hezimete Uğratıp, Ümitleri Solduran, Müzelerde Baş köşeleri Dolduran TÜRK'üm !
Ben;
Damarlarında Asil Kanın Aktığı Irkım, Benden Bahseder Destanım, Ağıtım, TÜRK'üm, Ben TÜRK'üm, Taa İliklerime Kadar
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'üm

POWER

POWER

Üye
Kurtoglu85 bu yazı cok hoşuma gitti.Türk olmakla her zaman gurur duymuşumdur...

D3N1Z

D3N1Z

Üye
her 2 yazi da cok dogru ;) ama kurtoglu olayi yanlis anlamis orda TURK'lugun ozellikleri yazmiyor orda ornegin yurt disinda bir turku nasil tanirsiniz buna benzer ozellikleri soyluyor eger baslik bir TURK'un ozellikleri olsaydi dedigin dogruydu senin ekledigin yazi ile jöly'in ekledigi yazi farkli 2 konu ama sonuc olarak 2 side dogru yazialar...

Exalans

Exalans

Üye
teşekkürler bu kurtoğlu durumu yanlış anlamışsın jöly de senin kadar vatansever olduğuna şahidim

kurt bey

kurt bey

Üye
teşekkürler bu kurtoğlu durumu yanlış anlamışsın jöly de senin kadar vatansever olduğuna şahidim

şüphem yok zaten jöly nin yazıına karşı bişi olsun die eklemedim. geçenlerde bu yazıyı bi yerde gördüm yayınlamak için konu açmak gereksiz olur die düşündüm o yüzden buraya ekledim. bi rpblem yok yani :spr

sevgi_sahin

sevgi_sahin

Üye
bu bir mizah değil BU TÜRKLÜĞE YAPILMIŞ BİR ALAY dır.

omayra

Üye
Jöly'nin yazdıkları yaptığımız komik şeyler, hayır diyecek birinin olacağını sanmıyorum. Hasan Kaçan mizahi ve doğru tesbitler yapmış. :) Kurtoğlunun yazdıkları ise gurur okşatıcı ve doğru tarihi gerçekler. Ama bence Sevgi'nin Jöly'nin yazısı hakkında dediği gibi bir alay yok bunda.. Yani yapmadığımız şeyler mi yahu? Hatta bir tane de ben ekleyim, terliği çok amaçlı kullanan da biz Türk kadınları değil miyiz, en basiti kafamızı kızdırana fırlatıp isabet ettirme başarımız tartışılmaz bir gerçektir :)

jöly

Üye
    Konu Sahibi
bu bir mizah değil BU TÜRKLÜĞE YAPILMIŞ BİR ALAY dır.

sevgi şahin öncelikle bunları ben yazmadım okudum mizahi buldum ve yayınladım..bu bir alay değil..kimse benim milliyetçiliğimi de tartışamaz zaten bu konuda alay bile etmem çünkü ben de TÜRKüm!!!!!!!!:sinir:spr

kurtoğlu yazını çok beğendim..daha önce de belirttiğim gibi Türklerle ilgili bir espiri bu.. ben Atatürkçü bir gencim milletimle gurur duyuyorum..ama bunu ben yazmadım..nasılki bir insan kendiyle dalga geçebiliyorsa burda da espiri yapılmış ve ben yazmadım bunları...:(

sevgi şahini bilemem ama kurtoğlu'nun beni yanlış anlamayacağını biliyorum..:spr

SuPeRioR

SuPeRioR

Üye
pratik zekası oldukça gelişmiş bir milletiz.

a21a

a21a

Emekli Yönetici
Konu başlığı raporlandığı için bir yorum yapmak gerekirse;

Konu başlığı ve içeriğinin tamamiyle espri amaçlı olduğunun kanısındayım. zira Bende bir türk evladıyım ve hiç kimsenin türklüğümle alay edilmesine müsade etmem. Basit hatta doğru denecek bir espri konusunu lütfen başka yönlere çekmeyiniz..

SALVADORE

SALVADORE

Üye
Jöly'nin yazdıkları yaptığımız komik şeyler, hayır diyecek birinin olacağını sanmıyorum. Hasan Kaçan mizahi ve doğru tesbitler yapmış. :) Kurtoğlunun yazdıkları ise gurur okşatıcı ve doğru tarihi gerçekler. Ama bence Sevgi'nin Jöly'nin yazısı hakkında dediği gibi bir alay yok bunda.. Yani yapmadığımız şeyler mi yahu? Hatta bir tane de ben ekleyim, terliği çok amaçlı kullanan da biz Türk kadınları değil miyiz, en basiti kafamızı kızdırana fırlatıp isabet ettirme başarımız tartışılmaz bir gerçektir :)
:spr :spr :spr

goliykorol

Üye
adı en duyulmadık bir ülkeden tutun da super güç olmuş devletlere kadar gidin gümrük kapısında bekletilen ve kötü bir şekilde muamele gören birisine rastlarsanız ki konumu ne olursa olsun işçi de olabilir diplomat ta onunda boynuna sarılabilirsiniz maalesef o da Türk tür. Veya akşam üzeri yolda giderken gasp a uğramış ve soluğu konsolosluk şubesinde almış yardım beklerken ''akşam akşam dışarıda ne geziyordun ben mi çağırdım seni Türkiye den, gelmeseydin kardeşim'' şeklinde bir cevap alıp kırkından sonra, gözyaşlarını yanağından ağarmış pala bıyıkları üzerine süzdürerek giden mağrur bir gariban görürseniz maalesef ve maalesef o da Türk tür ve mümkünse boynuna sarılmayın bir dokun bin ah işit seklinde bir karşılığa maruz kalırsınız.

Kaptan

Kaptan

Üye
çok aramış oLmaLısın bu konuyu goliykorol xD

-LiveYourLife-

-LiveYourLife-

Üye
niye bu kadar polemik çıkıyorki sonuçta bir geyik gırgır konusu ..

goliykorol

Üye
evet sanirim cok aradim :ehe polemik icin yazmadim veya elestiri de yapmadim merak etmeyin vatanin kiymetini uzun yillar uzakta yasadigim icin iyi bilirim herkese sevgiler saygilar surci lisandan dolayi ozur dilerim

researcher

Üye
bence de bilinc altımıza surekli bu tur seyler yerlestiriliyor...

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Harika bir yazı:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...