Bunu belirtmek gerek: TurkNet ADSL alanında Türk Telekom'a rakip değil. Ttnet'e rakip. Bu önemli bir fark. Evet Türk Telekom, TurkNet'in sahip olmadığı bir sürü altyapıya sahip. Ancak Ttnet öyle değil. Ttnet'in pek bir altyapısı yok. Ttnet sadece Türk Telekom'un altyapısı kiralayıp kullanıyor, diğer internet sağlıyıcılar gibi. TurkNet hem Ttnet gibi Türk Telekom'un altyapsı kullanıyor, hem de kendi internet omurgası yani networku var. Yani TurkNet, Ttnet'ten daha büyük bir altyapısı var aslında.
Bir sürü forum'da Ttnet'n dev bir altyapısı var TurkNet ve saire rekabet edemez filan gibi yorumlar görüyorum. Yanlıştır. Ttnet'in burada herhangi bir avantajı yok. Dev bir altyapı filan da yok. Diğer internet sağlıyıcılar gibi aynı şartlar ve koşullar altında Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor. Ttnet, Türk Telekom'un bir iştiraki olup, Türk Telekom'dan ayrı bir şirket olarak kurulmuş ki herhangi bir avantajı olmasın, açık bir rekabet olsun. Dolaysıyla Ttnet'in dev bir TT altyapısı var ve saire yanlış. Tam bu altyapı avantajlı bir şekilde kullanamaması için, rekabet mümkün olsun diye Ttnet ayrı bir şirket olarak zorla kurdurulmuş, T.C. Telekom Kurumu tarafından.
Üstelik bazı başka altneratif operatörler Türk Telekom'un altyapısına ilave olarak kendi fiber kabloları, ve kiralamış olduğu başka kablolar üzerinde kendi networkları kurmuşlar. Ki Ttnet bunu pek yapmamış daha.