Türksat 1-b Yerine Yeni Uydu Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Türksat 1-b Yerine Yeni Uydu Geliyor
Ömrü dolan Türksat 1-B uydusu yerine geçecek yeni uydu için çalışmalar başladı !

<div align="center"></div>
Digitürk&#39;te yayın hayatına başlayan ilk yerli belgesel kanalı İz TV&#39;nin tanıtım kokteyline katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türksat 1-B&#39;nin yerine geçecek uydunun yapımına başlandığını bildirdi.

Esma Sultan Yalısı&#39;ndaki gecede konuşan Yıldırım, ülke açısından son derece güzel bir günü birlikte yaşadıklarını ifade ederek, "Bize bu günü yaşatan Coşkun Aral ve ekibine, bu fırsatı sağlayan Digitürk&#39;e teşekkür ediyorum. İz, gerçekten iz bırakan bir kanal olacak" dedi.

Yıldırım, bilim ve teknolojide yaşanan hızlı gelişmeye işaret ederek, "Gelişme o kadar hızlı oluyor ki bazen takip etmekte geç kalıyoruz. O yüzden bizim gelişmiş ülkeler sınıfında yerimizi almamızın yegane şartı, bu bilişim sektörüne yatırım yapmaktır" diye konuştu.

Yeni uydu çalışmalarına ilişkin bilgi de veren Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye&#39;nin 1994 yılında uzaya ilk, 1996&#39;da ikinci ve 90&#39;lı yılların sonunda da üçüncü uydusunu gönderdiğini hatırlattı.

İlk gönderilen uydunun artık ömrünü tamamladığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bugün ilk kez bu vesileyle burada açıklamak istiyorum. Türksat 1-B&#39;nin yerine geçecek yeni uydumuzun yapımına karar verdik, anlaşmasını imzaladık ve 2 yıl sonra yeni uydumuz semada 42 derece doğu boylamında yerini alacak. Ama bu uydunun bir farkı var. Bu uydu bugüne kadar gelişen teknolojinin verdiği bütün üstünlükleri de içeriyor.

Artık uyduları alıp dışarıda yaptırıp atmak değil, uydu yapım teknolojisini de yerli üretimi kapsayacak şekilde bu projeye başlamış bulunuyoruz. 2015 yılına kadar, biri gözlem uydusu olmak üzere toplam 3 adet uydu, birincisi dışarıda, ikincisi kısmen dışarıda, üçüncüsü ise tamamen yerli yapılmak üzere bir program başlattık."

23 Şubat 2006 - 10:35 3
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt